שערוריה

• פותח הנושא syair
  • פורסם בתאריך

syair

New member
שערוריה../images/Emo70.gif

למדינת ישראל ישנן 4 מעברי גבול יבשתיים, שאזרחים מהשורה יכולים לעבור בהם. 2 למצרים (רפיח וסיני), ו-2 לירדן (ליד בית שאן, ומעבר ערבה ליד אילת). מעברי גבול אלה הם היחידים בעולם לפי מה שאני יודע, שגובים בהם דמי מעבר. מעולם לא נתקלתי בתופעה זהה. גם נראה לי שירדן ומצרים שגובות כסף במעבר גבול עם ישראל, לא גובות כלום במעברי הגבול עם השכנות האחרות שלהן. מדוע אם אני רוצה לסע לסיני אני צריך לשלם בערך 15 דולר לישראל, ועוד סכום דומה למצרים? שמעתי גם שהאילתים לא משלמים כסף לעבור לסיני האם זה נכון?

shaishoo

New member
אממ

אתה צודק אבל יש האמת עוד מדינות שלוקחות כסף במעברי גבול כמו המעבר מבוליביה לצילה דרך הסלר.. אגרה של 15 בוליביאן (2$) לא נורא אבל מציק...

syair

New member
על שום מה?

עבור מה האגרה? האם זה מס נמל (גבול) כמו בארץ?

זאת אגרה לממן את מעבר הגבול...

זה גבול באמצע שום מקום שנועד לתיירים בעיקרון לכן התיירים משלמים. זה מאין מס גולגולת כזה רוצה חותמת שלם... כשעברתי שם היו שניים שהתווכחו איתו (לא ישראלים...) אבל כמובן שכלום לא עזר.

syair

New member
כמובן ששום דבר לא יעזור

אבל רוב הגבולות בעולם נמצאים באמצע שום מקום, ולא משלמים בכמעט אף מקום. ולמשל טאבה שהיא 10 ק"מ דרומית לאילת דווקא לא נמצאת באמצע שום מקום. צריך להקים קול מחאה נגד אגרה מטופשת זו, ודרך אגב לא משלמים על כניסה לישראל, כלומר אומרים לתיירים תבואו לארץ לא תשלמו, תצאו מפה נעניש אתכם. האם מנסים לעודד את השניים וחצי תיירים, שעדיין מגיעים לארץ? למה לא לתת להם מעבר חופשי בין מדינות האזור?

למעלה