שערוריה בעיריה

שאני עובר לעיר אחרת

אני לא מבקש שישנו את השם של הרחובות זה מה יש! לא רוצים תעברו למקום עם שמות שאתם רוצים הערבים לא יצליחו להפיל מדינה באמצעים דמוקרטיים =]

alti26

New member
תגובה מסויימת

מהכרותי העמוקה ומעבודה ברמלה ובלוד שנים מול ערבים לדעתי הם מנסים לפלוש לשטחים יהודיים ולכבוש נתחים עבים מהמדינה דודי

תשמע, אני לא מלוד ולא מרמלה אבל...

אתה חי במדינה יהודית, בה נשפך המון דם יהודי, כן, נשפך ע"י אותם ערבים ו/או מקרובי משפחתם וכו'. ישנו הרבה נסתר מן הגלוי. לא ניתן לאפשר לכל אחד ו/או לכל עם לעשות הנצחות במדינה שהוא בעצם נלחם בה. (למעט הקמת אנדרטה ו/או אתר מורשת, שזה מקובל בכל העולם). כן, הם תושבי המקום, וכן ככל הנראה הם היו שם לפנינו. אבל אנחנו חיים במצב נתון שבו אנו חיים במדינה יהודית ציונית. וכאשר שם של שייך ערבי כזה או אחר מתנוסס לך ברחוב, זה פוגע בכל המורשת היהודית שלך, במיוחד לאור העובדה שהמון מבני משפחתנו איבדו פה את יקיריהם. אני מסכים לסירובו של ראש עריית רמלה לתת שמות של ערבים לרחובות בישראל. אך אני בהחלט מביע את מורת רוחי לעובדה שהוא אמר את הדברים בצורה כל כך בוטה. עם כל הכבוד לראש העיר, אותם ערבים הם עדיין תושבי המדינה. צריך לדעת לכבד ולהביע את הסירוב בדרך דיפלומטית ולא מתנשאת. אני מצר על הפגיעה באותם ערבים, אך אינני מצטער על הסירוב. יותר מכל אני מצטער שרוב נציגינו בארץ הזו נראים ומתנהגים כמו שהם מתנהגים. אבל בזה אני מאשים את כולנו כעם. אנחנו אלו שנותנים את הלגיטימציה לשלטונות ההשחתה וההשחטה הקיימים במוסדות המדינה. אנחנו אלו שלא יוצאים לרחובות ומנסים לשנות. אנחנו אשמים שאנחנו עם הקומבינה. וככל הנראה זה לא יישתנה לעולם. בברכה, שרון דרורי

מנסי

New member
שרון דרורי תבוא לעיר ...מוזמן!

תבוא עם כל הכבוד לך ותקרא לרחובות של עיר שכל תושביהא ערבים תקרא לה איך שאתה רוצה!! מי הלך לבני ברק וביקש לקרוא לרחובות שלה בשמות ערביים ?! בסך הכל תושבי רמלה ולוד ביקשו לפחות לקרוא לשכונה שלהם שאתה מהמחשבות הקצת גזעניות שלך לא נכנס אליהם. דיברת על הדם היהודי? ומה עם הדם הערבי שאני אחד מאלה שקברו אותו בחול בעת שהיה על גבול עזה מגן עליך? אתה היית שם? יודע מה זה שלהיות ערבי ויהודי ביחד על הגבול בעת שאחד לא מבדיל בין ערבי ליהודי באותו רגע מפציץ את עצמו? היית????????????????????????? כמוך שלא ידברו על הדם הזה אחרת אוי ואבוי למדינה הזאת מהדיעות השליליות שלך ושל אחרים גם ערבים שיש להם את הגזענות .

rap girl 15

New member
חחחחחחחחח

חחחחחחחחח ראש העיר הרג אותי מי צחוקקקקקקקק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הוד11

New member
בושה

שראש עירייה במדינת ישראל משמיע דברים כאלו, זה נורא ואיום

מזל רן

New member
ראש העיר צודק

יש לי חברים ערבים,אך אני לא צריך לגור בארץ ישראל ברחוב ששמו ג'בריל רג'וב או על שם איזה מחבל שהרג יהודים,אם הערבים כ"כ קשורים למורשת שיעברו למכה או לסעודיה,הגדילו לעשות הליגה לקידום המורשת הערבית או משהו כזה,שחילקו לסטודנטים ערבים באוניברסיטת חיפה ,יומנים שתאריכי חטיפות החיילים היהודים מופיעים כתאריכי שימחה. זוהי דעתי ,רן,רמלאי גאה.

מנסי

New member
מזל רן!!!!

מי בכלל ביקש לקרוא לאיזה רחוב בשם שלא מקובל על המדינה הזאת? נתנת לי לצחוק נשבע לך כי שמעתי והייתי באותו רגע כשבחור רצה לקרוא לבן שלו בבית החולים ...סדאם..! לא נתנו לו!!!!. ולמה בכלל לקרוא לרחוב שאני חי בו ...רחוב מזל רן????????? למה לא רחוב אלסלאם {השלום} ! למשל!?..? תבוא לעיר אום אלפחם או ללקיה בדרום ותגיד במקום שכונה 5 למשל אני אקרא לה רחוב ביאליק!!! חחחחחחח. שיטטטטטטטטטט עם הדיעות הנבזיות שלא שוות שקל ישראלי חחחחחחחח. תתבגרווווווווווווווווווווווווווווו

Eran De Niro

New member
דעתי היא

שלפני שהערבים יבקשו בקשות שיעשו משהו למדינה כי זאת המדינה שלהם ככה הם אומרים ואני לא מסכים לשנות שום של רחוב ושום פינה ושום דבר שקשור לישראליות שלנו אפילו אם יבנה מסגד ברחוב הכהנים או לא יודע מה. ואני חושב שראש עריית רמלה הוא איש שיודע להגיד את הדברים כמו שצריך אז הוא אמר את מה שהוא אמר כולנו יודעים שיש שנאה שהערבים היו מוכנים להשמיד אותנו אם זה ביפו ואם זה ברמלה או בכל מקום אחר הם עם קיצוני ואנחנו רק רוצים לשמור על הבית הקטן שלנו שנקרא מדינת ישראל "מדינת היהודים " תבינו מדינת היהודים לא מזמן ניסו להרוג אותנו 6 מיליון יהודים הושמדו היום יש לנו בית בשביל לשמור על עצמנו שהיסטוריה לא תחזור על עצמה ובמקום להיות ביחד יש כל מיני אנשים קטנים שמחפשים כותרות על ידי השמצת יהודי אחר בגלל שהוא אמר כך או אחרת על איזה קבוצת מיעוטים , אני אסיים במקרה שקרה לי לפני כמה זמן יצא לי לדבר עם איש שלום עכשיו שאלתי אותו תגיד לי , אתה איש שלום אתה מרגיש שהשלום זה משהו שעושה לך רעד בגוף שאתה משתמש במילה הזאת המילה שלום הדבר הזה שלום אתה מאמין בו נושם אותו וכל שאר ההרגשות? הוא ענה עוד לפני שהספקתי לסיים את המשפט בכן גדול וחיכני , אז שאלתי אותו אם אתה כל כך בעד שלום למה אתה נלחם בי אני אחיך , אתה מעדיף שאחיך יסבול וערבי ירגיש טוב עם עצמו ועוד שאתה יודע שאותו ערבי לא הכי אמין ולא הכי ישר ורוצה להשמיד אותך , הוא לא ידע מה לענות לי , לא ציפתי לתשובה אחרת מאשר לתת לו הרבה חומר למחשבה אז חברים וחברות יהודים ויהודיות בואו נשמור על אחדות העם כי בזמן שאני מקליד או בזמן שמישהו אחר קורא את הטקסט הזה יושבים להם בחדרי חדרים ומתחננים את הדבר האיום הבא בשיתוף ערביי ישראל "הנאמנים" שבת שלום

adi1190

New member
חבל שראש העיר נגרר לפרובוקציה

העניין הוא פשוט. ביום שיקרא רחוב על שם הרצל או ז'בוטינסקי בג'לג'וליה או בכפר קאסם, בדיוק באותו יום ניתן יהיה להיענות לבקשת תושביה הערבים של רמלה, לשנות את שמות הרחובות בעיר לשמות ערביים. אבל... לא שנייה קודם.

Jen74

New member
בכלל לא חשוב אם צודק או לא צודק

מזעזע אם כי לא מפתיע שראש עיר במדינתנו הנאורה (עלאק) מתבטא בצורה שכזאת ובטונים צורמים שכאלה. יש לא מעט פוליטיקאים שהערכתי עד היום שהם "הפיקו מרגליות" ולא אתחיל לציין פה דוגמאות כי כיום אני לא מוצאת אף פוליטיקאי ששווה שאני אעריך אותו כי כולם מתבטאים בצורה גועלית ואוי לנו שאלו הם נבחרינו

איידהו

New member
המגיבים כאן הם שערוריה אחת גדולה!

"לקח לו קצת זמן להביא חיוך אבל הוא לא הזיז עין אחר כך הוא דיבר אלי ישר אל תוך היין בסוף כל משפט שאתם אומרים בעברית יושב ערבי עם נרגילה אפילו אם זה מתחיל בסיביר או בהוליווד עם הבה נגילה" שיר כאב- מאיר אריאל הרוב הערבי המתון בישראל הנו רוב של בני אדם! לא יותר, אולי, אך בהחלט גם לא פחות! בהחלט לא רוב של שונאי יהודים, פנאטים וקניבלים, כפי שאתם, בדיעות החשוכות שלכם, מציירים אותם. בני אדם שרואים טלביזיה כמותכם, שומעים מוזיקה כמותכם, מצייתים לחוק כמותכם ומאמינים בחברה הדמוקרטית כמו כולנו. אם אתם מפחדים לנסוע לכפר או עיירה ערבית בארץ אז גשו פעם לבית ברל, סמוך לכפר סבא. תפגשו שם עשרות ומאות סטודנטים וסטודנטיות ערבים וערביות, משכילים, מנומסים, מתורבתים והכי חשוב- נחמדים. לא רק כלפי עצמם אלא כלפי יהודים ובכלל. מורים ערבים המקרינים מרצונם בבתי הספר בו מלמדים סרטי שואה, סטודנטיות מוסלמיות (!) המגלות עניין רב בתרבות הישראלית החילונית ומשדרות פתיחות כלפי הישראלים החילונים, שלא לדבר על ערבים וערביות נוצריים. אני מבין שבשבילכם הערבים טובים רק בשביל לבנות בתים (כמו שהתבטא ישראלי שחתן אחד בהודו: "בארץ יש לנו את הערבים שישרתו אותנו, פה יש לנו את ההודים"), כמו שהפיליפינים טובים בשבילכם לטפל בזקנים (מישהו פה הלך אי פעם לתחנה המרכזית בתל אביב או ליפו כדי להכיר את הפיליפינים ואת התרבות שלהם?! בערך כמו שהלכו פה כדי לנסות באמת להכיר ולדבר עם ערבים...) התיעוב לישראלים בעולם מקורו לא באנטישמיות (אולי 20% מכך). מקורו בדיוק בגלל אותם רגשי עליונות, יומרנות ושחצנות שאנו חשים כלפי אוכלוסיות שלדעתנו נחותות מאיתנו (והערבים בראשם). חשים כלפינו את אותו תיעוב שבזמנו חשו כלפי הלבנים האירופאים (!)בדרום אפריקה, בזמן האפרטהייד. בהחלט לא קשור לאנטישמיות! התיעוב כלפינו מקורו בדיוק באותן הערות חשוכות וגזעניות הנשמעות כאן יותר מדי בקלות, כמו בשרשור הזה, כאילו איננו דור שני ושלישי ליהודים שעברו את אחד מפשעי השנאה הגדולים ביותר שידעה האנושות. נ.ב- ואל תביאו את התירוץ של שמות רחובות בערים ערביות כי גם זה תירוץ גזעני וצולע! אין טעם לשמות ציוניים בערים ערביות, כפי שאין טעם לשמות ערביים בערים יהודיות טהורות (מודיעין, מושבים וכדומה). מדובר בעיקר על ערים בעלי אוכלוסייה מעורבת (רמלה, לוד, יפו, חיפה), שבהן אין ייצוג כמעט לתרבות הערבית (ולא ביקשו כאן הנצחת טרוריסטים אלא בעיקר סופרים ומשוררים מהתרבות הערבית).

מנסי

New member
גזענות מרה מפה מסריח!

אני מתפלא .. בנאדם כזה צריך להיות סמל טוב לדו קיום ובעיקר ברמלה או בלוד כי אין ברירה לשני העמים וחייבים לחיות ביחד !!! לא נותר לי להגיד בעניין הזה אלא שאני לא צריך להשיב להאיקס הזה ולרדת רמה בתגובה שלי.

רובי0

New member
כל הכבוד לראש העיר יש לו בצים הוא..

לא מפחד מהתקשורת ולא מהתושבים של העיר.

MysteriousGirl

New member
קודם כל

מי שמשנה שמות ערביים לשמות אחרות זה לא הערבים! כל השמות שיש והיו ערביים להרבה מקומות בארץ שונו אחרי קום המדינה לשמות אחרות...

rasmus girl1

New member
אנשים,

אל תאימנו לכל דבר שכתב אומר. מי אמר שזה נכון מה שראש העיר אמר? אתם לא יודעים שבתקשורת מקצינים דברים ומעוותים אותם? עד שלא תראו עדויות [הקלטה/ראיון מצולם] אל תאמינו לכל דבר. אני בספק שאדם מכובד אמר "מזדיין בתחת". וחוץ מזה,הם יושבים בא"י לא בעזה,אז למה בדיוק שהרחובות יהיו שמות של בעלי קשר למורשת ערבית? זה א"י הרחובות אמורים להיות על שם יהודים.

Jen74

New member
השמיעו הקלטה של ראש העיר

שמעו אותו בקולו אומר את הדברים.

AKIRA972

New member
מדינה פלסטינית נקייה מיהודים ????

מה דעתכם על שם רחוב בעזה : "דויד בן גוריון" ??

eli matanis

New member
לתושבי העיר ..

תושבי העיר הערבים נמצאו בעיר הזאת עוד לפני שהרצל חזה את חלומו הציוני... בסך הכל ביקשו לקרוא לרחובות שלהם בשמות שלהם !! מה הבעיה ??? השם של העיר הוא ערבי בכלל !!!! ראש העיר לא יודע את זאת כנראה .... כי אם הוא ידע אולי יעקור לג'לג'וליה או לאם אל פחם...

למעלה