שיערוך כמובןשערוך כתובה
בעלה של קרובה רחוקה נפטר. יש לו אלמנה, דודה רחוקה שלנו ושני אחים. אמרו לי שהאלמנה זכאית לתבוע מן העזבון את כתובתה. אבל כאמור הכתובה מלפני 50 שנים וכתוב בה 1000 לירות של אז. האם יש למישהו פסיקה על שכתוב סכום הכתובה ועידכונו לערכים ריאליים?
תשובהשערוך כתובה
בעלה של קרובה רחוקה נפטר. יש לו אלמנה, דודה רחוקה שלנו ושני אחים. אמרו לי שהאלמנה זכאית לתבוע מן העזבון את כתובתה. אבל כאמור הכתובה מלפני 50 שנים וכתוב בה 1000 לירות של אז. האם יש למישהו פסיקה על שכתוב סכום הכתובה ועידכונו לערכים ריאליים?
תודה, אבלתשובה
למיטב ידיעתי אין כללים נוקשים בקשר לשיערוך כתובה והוא נעשה לפי שיקול דעת ביה"ד. ניתן להגיש את התביעה לביה"ד הרבני. חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין), תשי"ג-1953 [תיקון אחרון 2/3/95] . . ======================================== 4. הגישה אשה יהודיה לבית דין רבני תביעת מזונות, שלא אגב גירושין, נגד אישה היהודי או נגד עזבונו, לא תישמע טענת הנתבע שאין לבית דין רבני שיפוט בענין.
תשובהתודה, אבל
ההעדפה שלנו היא בית משפט לעניני משפחה. האם השאלה של כתובה ושיערוכה, לא עלתה אף פעם בבית משפט זה?
תודה, למדתיתשובה
תביעה לכתובה היא בסמכותו היחודית של ביה"ד הרבני.
כתובה ושיערוכהתודה, למדתי
אנא האר עיני באסמכתאות של בית הדין הרבני, לענין "שיערוך הכתובה". תודה
תודה לך עו"ד דיין וולפנרכתובה ושיערוכה
אין דעה חד משמעית לענין שיערוך כתובה. יש פוסקים שקבעו שאין לשערך כתובה אלא אם יש לכך התייחסות מפורשת בכתובה, ויש פוסקים שקבעו שיש לשערך כתובה ולהתאימה למטבע הנוכחי במדינה. בדרך כלל הסכום המוצמד הינו סכום הכתובה עצמה ולא סכום תוספת הכתובה (תוספת הכתובה הוא הסכום שנרשם על ידי הבעל וסכום הכתובה הוא סכום קבוע). לענין אסמכתאות - יצאה החודש חוברת מיוחדת של "הדין והדיין" העוסקת בשיערוך כתובה, אך לצערי לא ניתן לצרפה לפורום. בכל מקרה רצוי מאוד לפנות ליעוץ משפטי פרטני, ולא להסתמך על איסוף חומר ברשת לענין כתובה. מעבר לזה - לא הייתי תולה כל תיקוותי בכתובה מלפני 50 שנה, סביר להניח שיש זכויות אחרות, יותר ברות - מימוש.
תשובהתודה לך עו"ד דיין וולפנר
היכן ניתן לרכוש את החוברת? אני מסכים איתך שעדיף לפנות לעו"ד ליעוץ. אבל זכרי שסך 1000 ל"י הן 10 א"ג ישנות כלומר פחות מאגורה של היום... לכן עדיף לברר תחילה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.