שעלת!!!!!

indigo boy

New member
שעלת!!!!!

אחותי לוקה שעלת קשה, היא מגיעה למצבים בהם היא מתעוררת מחנק אכזרי באמצע הלילה. יש דרך להקל החמודה שלי? ושאלה נוספת, עד כמה "מסוכן" להסתובב בקרבת?

אוי יוי יוי ../images/Emo201.gif

לא נעים, ממש לא נעים... אתחיל מהסוף - שעלת נגרמת על ידי חיידק הנקרא Bordetella pertussis. ולכן היא מאוד !!!! מדבקת. החיסון הניתן לשעלת בגיל הרך - אכן עוזר למספר שנים, אולם העובדה כי החיידק אינו מדלג על שום סוג של אוכלוסיה, מוכיחה כי יעילותו אינה ארוכת טווח. אם אתה זוכר ידידי אינדיגו, בשנה שעברה בחורף - אני חטפתי אותה BIG TIME ואיני מקנאה בילדים הצריכים לעבור את הסיוט הנבזי הזה. האנטיביוטיקה שמקבלים גם היא עושה "בלגנים איומים" בדרכי העיכול ומחסלת בלי רחם את האוכלוסיה הנורמאלית של החיידקים בדרכי העיכול. צירפתי לך כאן קישור לגאמנון צמחי מרפא. מקווה שיעזור. התקפי השיעול לצערי הם בלתי נמנעים וניתן במקרים לא רבים להקל עליהם על ידי הושבת החולה, אלא מאי ? אלה באים דווקא בלילה ואז - הלכה השינה. אוויר קר ונקי עוזר להפחתת ההתקפים. לכן כדאי מיזוג אויר ואדים (השיעול נבחני ויבש !!) ניתן להוסיף אקליפטוס (נא להתחשב בגיל ומשקל). קח בחשבון אינדיגו, שהמחלה אורכת בין שישה לשמונה שבועות. מה לעשות??? להקלה על הבטן בגלל האנטיביוטיקה - מומלץ מאוד אצידופולוס ביפידוס. מקווה שחברתי טשטושה המומחית לצמחי מרפא תיכנס ותתן את דעתה. וכן כמובן יתר חברינו וחברותינו - כל אחת בתחומה. החלמה טובה ושבת שלום.

טשטושה

New member
קראו לי, אז באתי...../images/Emo24.gif

ראשית בת כמה אחותך? שנית, שיעולים במהלך היום הם לא דבר שנרצה לעצור, למעט אם הם אכן מגיעים למצב של שיעול לא פרודוקטיבי שמגיע עד "חנק" ולא בכדי במרכאות.. לקינוח, עד שתחזור אלי עם תשובות, אפשר במהלך הלילה לדאוג להרים את מראשוֹת המיטה על מנת לאפשר נשימה חלקה והקלה בעיקר על הנזלת המגרה את השיעול במורד קנה הנשימה (זה הזמן להניח מתחת לכרית את כל האינצקלופדיות בבית - משהו בטח יכנס
), לבינתיים, אפשר להבעיר מנורת שמנים בבית עם שמן אקליפטוס - תלוי בגיל הילדה: האקליפטוס מציע ארבעה שמנים עיקריים, לא כל שמן מתאים לילדים או לתשושים (גם כאן ממתינה לתשובותיך) בכל אופן, במנורת שמנים, אפשר לטפטף 6 טיפות ולהדליק את מנורת השמנים פעמיים ביום עד שהנר כבה (לא מעבר לכך). אז לאילו תשובות אני מחכה ממך? 1. בת כמה אחותך 2. סוג השיעול - ממש תפרט, יבש/רטוב/האם יש ליחה ואם כן - באיזה צבע ומה מידת הצמיגות שלה 3. מצבה הכללי - האם היא בריאה בד"כ או שכעת היא תשושה מהמחלה - הכל הכל הכל... לבינתיים, ממליצה להוריד את כלכלת מוצרי החלב מהתפריט - במקום אפשר לשתות חליטות מליסה - המליסה כעת בשיא פריחתה והיא נהדרת. גם חליטות טימין מעולות - הן אנטי בקטריאליות, אנטי ויראליות ומחזקות מאוד. שבת שלום ורפואה שלימה

indigo boy

New member
תודה רבה לשתיכן:)

אחותי בת 13 וביחס לשאר בני המשפחה היא בעלת המערכת החיסונית "החלשה". אני לא ישן בבית היום והיא שומרת שבת, כך שאוכל לשאול על סוג הליחה רק במוצש.. אז לבנתיים המון המון תודות, בהזדמנות הראשונה אני אתחיל ליישם את העיצות. כרגיל אתן מקסימות!!!!!!! המון בריאות ואור, אינדי.

למעלה