שעלת והדבקה

N o k i

New member
שעלת והדבקה

הכלבים שלי החלו להשתעל אתמול, הוריי לקחו אותם לוטרינרית שאיבחנה שהם נדבקו בשעלת (שזה מאוד מוזר כי הם לא יוצאים מגבולות החצר..איך נדבקו?)
היא רשמה להם אנטיביוטיקה, וכעת הוריי התחילו לטפל בהם.
אני חוששת מאוד, האם אפשר למות מהמחלה הזו? גם כאשר מטפלים בה בצורה מסודרת?

הכלבים הם מסוג בורדר קולי מעורב בן 9, ופינצ'ר מעורב בן 5.
שניהם בריאים בד"כ (לבורדר קולי יש נטייה לדלקות עור ואוזניים*).
האם יש סיבה לחרדה שלי?

שאלה נוספת היא האם המחלה מדבקת לחתולים?
בשישי ושבת אהיה עם הכלבים שלי, ובמוצ"ש אחזור לביתי ולחתול שלי.. האם החיידק נמצא על הבגדים או על העור? איך מונעים הדבקה?

תודה רבה!
נועה

תשובה לענין שעלת

שעלת היא מחלה של דרכי הנשימה העליונות בכלבים בלבד. היא מאוד מדבקת בין כלבים. היא נגרמת ע"י חיידק ששמו בורדטלה ברונכיספטיקה ולעיתים ע"י מספר וירוסים. המחלה אינה מסכנת חיים אלא אם היא פגעה בכלב שיש לו בעיה חיסונית מוקדמת או מחלת רקע.
יש טענה ששעלת היא מחלה שחולפת בעצמה אבל אני באופן אישי מקפיד לטפל אנטיביוטית בכל המקרים.חשוב גם להקפיד על מנוחה מוחלטת.
לעיתים נדירות יחסית שעלת שהוזנחה יכולה להסתבך לדלקת ריאות.
כלבים חשופים לשעלת הם כלבים שמגיעים לפנסיונים ולהסגרים . כלבים כאלה מומלץ לחסן בחיסון נזאלי(מוחדר בטפטוף נוזל לאף) לפחות שבועיים לפני ההגעה לפנסיון.
במקרה שלך בהנחה שאכן מדובר בשעלת השיפור במצב צריך לחול בתוך כ- 5 ימים מתחילת הטיפול אבל חשוב להמשיך את הטיפול עד סופו. חשוב לא להפגיש את הכלבים עם כלבים בריאים אחרים כדי למנוע הדבקה לפחות שבוע מהעלמותם המוחלטת של סימני השיעול.
האבחנה המבדלת החשובה של שעלת היא תולעת הפארק בכלבים שאינם מטופלים סדיר נגדה. (במקרה שלך לא סביר ששני הכלבים מראים יחדיו סימנים קליניים של הדבקות בתולעת.).

הסירי דאגה מליבך -שעלת של כלבים אינה עוברת לחתולים.

בעניין העברה לחתולים

כון שהמחלה לא נחשבת למדבקת לחתולים, אבל כן מופיעים מקרים כאלה בספרות.
בכל מקרה, ממש נדיר. לא הייתי דואגת מזה

N o k i

New member
תודה רבה על התשובה המהירה, הרגעת אותי!

איך לדעתך הם נדבקו?
הם לא פוגשים כלבים אחרים, ותמיד נמצאים רק בגבולות החצר (לצערי..)

תודה רבה שוב:)

מספיק שכלב עבר ליד הגדר

נבח או התעטש ופיזר שם טיפות רוק.
חבל לי שהכלבים לא יוצאים מגבולות החצר. הם זקוקים לטיולים, גירויים, סיפוק צרכים פיזים, נפשיים ורגשיים... טיולים זה לא רק ללעשות פיפי.
אם קיימת בעיה התנהגותית אפשר להעזר במאלף.

N o k i

New member
גם לי צר עליהם..

ההורים שלי לא מאמינים בטיולים עם הכלבים. הם מגדלים שנים כלבים, וחושבים שהשיטה שלהם היא המנצחת.
אני מקווה שבשנה הבאה אוכל לקחת את הכלבים איתי לדירה מרווחת יותר.
בינתיים אני מתנחמת בכך שהחצר גדולה יחסית, והם מתרוצצים הרבה ושומרים על הבית שלנו ועל הבית של סבא וסבתא.

תודה רבה על התשובות

מסכים לחלוטין

בחיסון המשושה השנתי יש חיסון נגד פרהאינפלואנזה שהוא אחד הנגיפים שעליהם דיברתי קודם לכן.
תודה על ההארה/הערה!

למעלה