שעות שבועיות

TangoTango

New member
שעות שבועיות

כמה שעות שבועיות (בערך) לומדים הסטודנטים למדעי המחשב בשנה הראשונה והאם ניתן לחיות בשלום עם עומס הלימודים?

amitai1

New member
בסביבות ה25 שעות

זה לא הרבה, אפשר אפילו לדחוס את זה ל4 ימים בשבוע. הבעיה היא שצריך להשקיע המון המון זמן בלימודים לבד.

TangoTango

New member
כמה המון? (למי שלומד כמו שצריך)

והאם זה משאיר זמן לחיות?

SivanGn

New member
תלוי למה אתה מתכוון

חלק מהעתודאים בכל זאת עובדים כי המלגה מגיעה בחלקים וגם זה מכסה רק את הלימודים ורובנו צריכים קצת יותר כסף. חוץ מזה בכל סמסטר יש קורס במדעי המחשב שהעבודות בו ענקיות ממש! רק בשביל שתבין, מעבדת המחשבים פתוחה בערך משש בבוקר עד 2 בלילה בימים רגילים. במקרים מיוחדים היא נשארת פתוחה כל הלילה. אבל זה משתנה, יש שבועות שבהם יש הרבה זמן ויש בועות שבהם אין זמן לנשום. כמובן שזה גם שונה לכל אחד, תמיד יש כאלה שלא צריכים לעבוד בכלל וכאלה שצריכים יותר להשקיע וואו, לא התכוונתי להתפלסף ככה מקווה שעזרתי ובהצלחה :)

Clips

New member
אפשר לחיות ../images/Emo97.gif

סמסטר ראשון עוד איכשהו בסדר. אם אין לך בעיה מיוחדת עם "מבוא למדעי המחשב מ´" אז נשאר מספיק זמן לחדו"א וכו´. העבודות במדעי המחשב (סמסטר ראשון בלבד!) הן ממש חפיף. מקסימום 60 שורות וגם זה במקרים קיצוניים. מה שהייתי ממליץ זה לקחת "פיזיקה 1מ" בסמסטר ראשון ולא בשני כי סמסטר שני הרבה יותר עמוס מאשר הראשון. אני הצלחתי לתמרן בסמסטר א´ בין לימודים, עבודה וסתם זמן פנוי. אבל בעיקר זה אישי. אז תתחילי (כבר התחלת לא?) ללמוד וכבר תביני איך דברים עובדים (תמיד אפשר לשנות את המערכת :) ). - העיקר זה לא להיות בשוק ולנסות לזרום עם הדברים. אז... בהצלחה. אגב, סליחה על השגיאות כתיב(אם יש) , פשוט אין לי כח לבדוק.

TangoTango

New member
לא, עדיין לא התחלתי ללמוד

יש לי שאלה אליך, Clips, האם לכולם עושים כאלה בעיות כאשר רוצים לעבור מקצוע אפילו שזה בתוך הפקולטה כמו שזה קרה לך? כי אני רוצה בינתיים להתחיל במדעי המחשב ולראות אם אני מעוניינת ללמוד שנה נוספת להנדסת תוכנה ואני חושבת שאם יהיו לי ציונים טובים אוכל לנצח את הבירוקרטיה, ובסופו של דבר ולהגיע לאן שאני רוצה. נ.ב ההבדל בשנתיים הראשונות בין שני המסלולים הוא כמעט בלתי מורגש, האם אני צודקת?

Clips

New member
זה לא ממש עניין של ציונים.

בעיקרון אין לצבא איזושהי סיבה מיוחדת להציק לעתודאים שרוצים לעבור מסלול. אבל אפילו אם מבחינת תכני הלימוד שני המסלולים כמעט זהים הרי שיש הבדל אחד משמעותי. מי שלמד הנדסה כלשהי רשום בצבא על תקן מהנדס ומי שלא אז... לא. זה לא בהכרח טוב (או רע) אבל אם לצבא יש מספיק מהנדסים אז אין לו שום עניין להכשיר מהנדס נוסף. ציונים לא משחקים תפקיד מיוחד בהחלטה של מדור עתודה אם להעביר אותך מסלול או לא. כמובן אם שני אנשים יבקשו לעבור מסלול ויהיה רק מקום אחד אז יבחרו את זה עם הציונים (או זה עם הפרוטקציה). הציונים שלי לא רעים בכלל (בלשון המעטה) ועדיין זה לא עבר חלק. ושוב, אם תרשמי להנדסת תכנה את תמיד תוכלי לעבור למדעי המחשב תלת-שנתי (מה גם שבשני הסמסטרים הראשונים לומדים בדיוק אותו הדבר). יאללה ביי.

greenguy2002

New member
בלשון המעטה אהה...

יא מצטיין נשיא, ככה אתה עושה פוזות על בחורות???

Clips

New member
הרעיון היה להבהיר את הנקודה../images/Emo97.gif

ואני גם לא אמרתי שום דבר על מצטיין נשיא.

TangoTango

New member
תגיד../images/Emo29.gif../images/Emo42.gif../images/Emo41.gif

היכן אתה לומד? בטכניון או בתל אביב? חיפשתי את מקצוע הנדסת התוכנה בידיעון של אוניברסיטת תל אביב (הפקולטה למדעי המחשב והפקולטה להנדסה) ולא מצאתי אותו שם...האם ייתכן שהמסלול לא קיים בתל אביב, ואם כן, היכן אוכל למצוא פרטים עליו? בבקשה, שכל מי שיודע, שיענה לי מכיוון שזה די דחוף.

Clips

New member
הכי פשוט להרים אליהם טלפון ../images/Emo97.gif

אני לומד בטכניון אבל אם אני זוכר נכון (ומאד סביר שאני לא) אז יש כזה מסלול גם בת"א. אני בטוח שיש שם מסלול להנדסת מחשבים (בפקולטה להנדסה) אבל אני לא סגור על הנדסת תכנה. פשוט תתקשרי אליהם ותשאלי. מקסימום אם אין... הלכו 30 אג´.

TangoTango

New member
אכן הרמתי טלפון

והלכו לי 30 אגורות...המסלול לא קיים בתל אביב. אז פני מועדות לצפון...

למעלה