אין שום סתירה בין התשובות
בפורום ההוא קיבלתם ציטוט של חלק אחד של החוק ואצלי קיבלת ציטוט של חלק אחר של החוק, שלעניות דעתי עונה על יותר טוב על מצבכם כעובדי היי-טק. הנה הסבר קצר על החוק: ככלל, עובד שעובד מעל 6 שעות זכאי ל3/4 שעה הפסקה ביום העבודה כאשר 1/2 שעה לפחות צריכה להיות רציפה ושאר הזמן מפוזר על פני היום. המעסיק לא מחויב לשלם לעובד על זמן ההפסקות אם לעובד מותר לעזוב את מקומו. אם העובד חייב להשאר במקומו כל שעות העבודה, המעסיק צריך לשלם לו על זמן ההפסקה. עד כאן, זהו ההסבר לפירוט של החוק שקיבלם בפורום השני. אבל החוק מסייג את האמור לעיל בכך שהוא קובע ש: אם העובד אינו עובד עבודת כפיים (לדוג' היי-טק, פקיד, עורך דין וכו'), הרי שהמעסיק אינו מחוייב כלל לתת לו הפסקה עד ל-9 שעות עבודה. רק אחרי 9 שעות המעסיק מחוייב עפ"י דין לתת הפסקה. ברוב רובם של מקומות העבודה לא נוהגים כך והעובדים מקבלים הפסקה גם אם הם עובדים פחות מ-9 שעות. בחלק מהמקומות המעסיקים אף משלמים על זמן ההפסקות ובחלק אחר לא. ההתלבטות שלי בהקשר שלכם נוגעת למספר שעות העבודה שאתם עובדים. למעשה, נכון היה מבחינת המעסיק לדרוש ממכם לעבוד 8.5 שעות עם הפסקה של חצי שעה במהלך היום ולשלם לכם בפועל על 8 שעות. או מקסימום לקבוע שיום העבודה המשולם הוא בין 8.5 שעות וכי אתם זכאים לחצי שעה הפסקה על חשבונכם. זה היה קל יותר והתשובה שלי היתה שזה חוקי. אבל, המעסיק שלכם למעשה מכריח אותכם לעבוד 9.5 שעות ואיננו משלם לכם על כך גמול שעות נוספות. יום עבודה 'רגיל' הוא בין 8.5 שעות. על עבודה מעבר לכך על המעסיק לשלם גמול שעות נוספות. על אף שההסכם שלכם קובע תשלום שעות נוספות גלובלי, עדין, אני חושבת שבעצם הקביעה שיום העבודה ה'רגיל' שלכם ארוך בשעה מיום עבודה של כל עובד אחר היא איננה תקינה. מאידך, כאמור, הוא לא חייב כלל לתת לכם הפסקה. מכאן הדילמה שלי.