שעות סייעת

שרון263

New member
שעות סייעת

שלום רב,
בני, בן שנתיים ו-9 חודשים.
בתחילת השנה, כאשר עוד לא סיימנו את האבחונים, אושרה לנו סייעת ל- 24 שעות שבועיות, באופן זמני. מה שאומר שהיא נמצאת איתו 4 שעות ביום, בגן רגיל. לא מזמן הסתיים האישור הזמני וגם האבחון - בני נמצא על הספקטרום האוטיסטי. נמסר לנו מהעו״ס כי כעת, לאחר האבחון, הוא זכאי רק ל-15 שעות שבועיות של סיוע, מכיוון שזה המקסימום לילד אוטיסט. האם מישהו יודע האם זה נכון? נשמע לי לא הגיוני לקבל 4 שעות ביום כשיש חשד לאוטיזם וכשהחשד מתברר כנכון, והילד מתחיל להתקדם יפה, להוריד לשעתיים ביום. מישהו מבין בזה?

POOH*

New member
זה לא נכון.

הייתי פונה לקול הזכויות או לקואליציית ההורים המיוחדים לסיוע.

POOH

רחל119

New member
מצטרפת לקודמי

העוסית לא יודעת מה שהיא אומרת!
את תותרי

1אילת2

New member
קצת סדר

ועדות שילוב, הקובעות את הזכאות לשילוב ואת מספר השעות השבועי, נערכות במרץ-אפריל-מאי. הן תקפות לשנה שאחרי ומיועדות לילדים שיש להם אבחון שנותן זכאות לסייעת. השעות (לאחר אישור של משרד החינוך) תקפות לשנה (או לשלוש. יש אי הבהרה בנושא). בנוסף, איני בטוחה שבגילאים של בנך יש זכאות לסייעת.
לפי נתונים אלו, נראה לי שהעו"סית עשתה מאמצים רבים כדי למצוא לכם סייעת, למרות שבנך אינו זכאי, הן לפי גילו והן מפאת חוסר אבחון, וכעת, עקב צרכי מערכת או על סיבה אחרת, היא לוקחת מבנך חלק מהשעות.
מבחינת סיפורי העוסית- למה וכמה- או שלא הבנת, או שהיא המציאה לך סיפור.

1אילת2

New member
קצת סדר (במקום הנכון)

ועדות שילוב, הקובעות את הזכאות לשילוב ואת מספר השעות השבועי, נערכות במרץ-אפריל-מאי. הן תקפות לשנה שאחרי ומיועדות לילדים שיש להם אבחון שנותן זכאות לסייעת. השעות (לאחר אישור של משרד החינוך) תקפות לשנה (או לשלוש. יש אי הבהרה בנושא). בנוסף, איני בטוחה שבגילאים של בנך יש זכאות לסייעת.
לפי נתונים אלו, נראה לי שהעו"סית עשתה מאמצים רבים כדי למצוא לכם סייעת, למרות שבנך אינו זכאי, הן לפי גילו והן מפאת חוסר אבחון, וכעת, עקב צרכי מערכת או על סיבה אחרת, היא לוקחת מבנך חלק מהשעות.
מבחינת סיפורי העוסית- למה וכמה- או שלא הבנת, או שהיא המציאה לך סיפור.

naomami

New member
לפי הגיל: אתם במעון ולא בגן- נכון?

למיטב זכרוני במעון מקבלים בד"כ 16 שעות סיוע...יתכן והיה לה תקציב בתחילת שנה (כלומר סוף שנת התקציב הקודמת) לאשר יותר או שהכניסה אותכם על סעיף אחר... אך לפני 7 שנים ההקצאה במעונות יום היתה 16 שעות. כאשר נכנסים לגני עיריה יש ועדת שילוב שקובעת דרגה ומספר השעות ינוע בין 0 ל 30 (24 זה הסטנדרט).

שרון263

New member
שעות סייעת

קודם כל תודה רבה על התגובות.
אכן אנחנו במעון ולא בגן, כפי שכתבתי בטעות.
את הסייעת אנחנו מצאנו.
לפני תחילת השנה הייתה המלצה גורפת של רופא ההתפתחות, הפסיכולוגית, הקלינאית והמרפאה בעיסוק על ליווי צמוד של סייעת לכל שעות השהייה במעון. (לכן שוהה רק 4 שעות, מכיוון שאלו היו השעות שאושרו). כרגע, אנחנו משלימים לסייעת באופן פרטי את כל השעות שהורידו לנו.
בכל מקרה נמשיך להילחם לקבלת השעות שהיו לנו כבר.
ושוב - תודה רבה לכולם.

למעלה