שעות ללימודים גבוהים

shaked2010

New member
שעות ללימודים גבוהים

עד כמה שידוע לי על מנת לבנות קריירה בעתיד בתחום האומנות (אם זה ציור, גראפיקה, עריכה, צילום וכל דבר לתחומו...)
צריך לפחות 300 שעות לימוד אומנות ורצוי בתחומים שונים במקומות מספקים תעודה חיצונית.
האם זה נכון?
עד כמה זה מדוייק?
מה עוד יש לדעת?

roni yoffe

New member
אממ

אני חושבת שזה מאוד תלוי לאיזו קריירה אתה מתכוון...

קריירה כאמן יוצר?
כמורה?/מרצה?
כעובד בסטודיו? או אוצר בגלריוה? כסוחר אומנות?
ובאיזה תחום באמנות? ציור/פיסול/צילום/קולנוע/אנימציה/עיצוב/אדריכלות.....? כל אחד זה עולם אחר

כדאי מאוד להתמקד על מה אתה רוצה לעשות, ואז לשאול ספיציפית לגבי אותו הדבר.

אף אחד ב"עולם האמיתי", זה שאחרי הלימודים לא יספור לך שעות שלמדת או אפילו יסתכל על התעודות שלך.
רוב מקומות העבודה יסתכלו על תיק העבודות שלך ועל המלצות ממעסיקים אחרים.
גם המקומות שכן חשובה להם התעודה היוקרתית.. לא יקחו אדם ללא תיק עבודות איכותי ומגוון.

shaked2010

New member
זהו,

שהנושא הוא מאוד רחב (אגב, אני בת)
אני בעצמי עוד לא יודעת לאן פניי מועדות, אבל למדתי גראפיקה - (פוטושופ, פלאש, ותוכנות מחשב למיניהן), צילום סטילס (בכל הסגנונות - סטודיו, טבע, וכו') כבר שנתיים, בכיתה י' - קולנוע מתוך המגמה.
באופן כללי מאוד מאוד מאוד אוהבת לצייר (גם פה בכל סיגנון, למרות שסגנון ריאליסטי הוא יותר הכיוון שלי)
אני עוד לא מוצאת כיוון כי המון המון המון נושאים עדיין מאוד מעניינים אותי שבאלי לגלות אותם ולגעת בהם, כמו גרפיטי, עיצוב פנים, תסריטאות, עריכה...
בעיקרון נכון לעכשיו ובצורה חכמה עפ"י היכולות הגבוהות שלי בנושא והשימוש הרב שלי בתחום זה יהיה בכיוון גרפיקה ממוחשבת (אולי אולי אולי צילום של הופעות או משהו)

אני שואלת, כי,
בצלאל פתחו עכשיו קורסים לנוער (שמה שמגרה בו שהוא בעל תעודה חיצונית) ונשמע מאוד מעניין וכל דבר שיש בו כמה שיותר לימודים בנושאים זה מעניין אותי, ועוד בצלאל ועוד תעודה חיצונית (!)
עד כמה שאולי זה סתם נשמע נוצץ וזה לא באמת בעל משמעות כי הרבה אמרו שבצלאל דווקא בתחום הצילום והציור הוא לא מוצלח, ולא פעם שמעתי שבסופו של דבר תיק עבודות מוצלח ושם טוב כאמן שעבודותיו מוצלחות זה מה שקובע.
ובכל זאת, אני מתלבטת אם להרשם... גם כי זה מעניין ויש מה להתפתח, גם מתוך מחשבה שבסופו של דבר זה התחום והוא מספק עוד שעות לתעודה חיצונית (גם אם זה לא מה שמשנה בעתיד) אבל אני לא יודעת אם זה שווה, זה גם לא מעט כסף בכלל... השאלה היא פחות כמה אני רוצה את זה אלא כמה אני כביכול צריכה את זה

roni yoffe

New member
תבדקי בעצמך

את התוצאות של הבוגרים של המקומות בהם את חושבת ללמוד.
ותחליטי אם זאת רמה שאת שואפת אליה, או האם אלה תכנים שמעניין אותך להתעסק בהם.

אני מסכימה עם מי שאמרו לך שבצלאל לא מוצלחים בציור, לא מכירה צלמים שיצאו משם.
אבל זה עניין שלי ואת תחליטי לפי מה שנראה לך.

לגבי השעות והתעודה - זה חסר משמעות.
אל תלכי ללמוד שם בגלל הדברים האלה, אלה לא שיקולים שיש לקחת בחשבון.
תיק העבודות הוא הדבר היחיד שמשנה בתחומים שדיברת עליהם.

shaked2010

New member
תודה!

למעלה