שעות טיפול

tartarin

New member
שעות טיפול

איפה אני יכול למצא חוזר מנ"כל על זכויות ושעות טיפול לילד pdd שלומד בכיתת pdd בב"ס רגיל ? כמה טיפולים ריפוי בעסוק, קלינאית תקשורת מגיע באופן רשמי במסגרת ב"הס ? חיפשתי באתר משרד החינוך ולא מצאתי כלום .

עד כמה שאני יודעת, ותקנו אותי

אם אני טועה, מגיעות 3 שעות, אבל... אני לא מוכנה לקבל אותם, ומעדיפה לתת אותם לילד אחר, כי על הילד שלי זה מתבזבז... רוב המטפלים לא מכירים את הלקות לעומק ולא יודעים כיצד לעבוד. ויתרתי על זה, אז לפחות אני יודעת שיש ילדים אחרים שצריכים ושאין להם את הלקות, ואנחנו נותנים אותם להם. חוץ מזה, דניאל לא צריך לצאת בכל מיני שיעורים מהכיתה.

doroniz

New member
כיתת PDD בבי"ס רגיל

היא כיתת חינול מיוחד לכל דבר. לכן חוזר מנכ"ל מספר 1.2-33 המפרט את הקצאת השעות לכיתות הוא החוזר לפיו יש לעבוד. טבלה 1.3.3 מפרטת את חלוקת השעות לכיתות. בסוף חוזר המנכ"ל מוזכר נושא שעות שח"ם וישנה כתובת האימייל של לאה שקד. אתה מוזמן לפנות אליה ישירות בשאלה. דורון.

tartarin

New member
ועוד שאלה

אני שואל בשביל אמא שאין לה נגישות למחשב. בבי"ס אמרו לה שהשנה יהיו טיפולי ריפוי בעסוק וקלינאית תקשורת רק בקבוצות ולא פרטני. הילד בן 9 . היא רצתה לדעת אם מותר להם ככה להחליט והאם לא מגיע לילד יותר מטיפול קבוצתי .

כן.השיקול הוא מערכתי.

השקולים לרוב מתבססים על מצב הילד ונקודות הקושי, כמו גם על שיקולים מערכתיים של שעות, תקנים, ומספר הילדים עם זכאות לטיפול. החוק אינו קובע שהטיפול חייב להיות פרטני. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

למעלה