שעות הצהריים

• פותח הנושא agur
  • פורסם בתאריך

agur

New member
שעות הצהריים../images/Emo42.gif

אני לוקחת את עדי מהגן (בת 4) בשעה 13:00. היא מגיעה עייפה מאוד מהגן (וגם מודה בזה) ובכל זאת מתעקשת שלא ללכת לישון. לרוב לאחר ארוחת הצהריים היא פשוט נמרחת מול הטלויזיה ולא מוכנה לעשות שום דבר אחר. זה לא היה מפריע לי אם זו היתה מנוחה אמיתית עבורה, אולם ברגע שנשבר לה מהטלויזיה היא מתחילה לקטר מרוב עייפות והסיוט נמשך עד אחה"צ (אז יוצאים החוצה, או נפגשים עם חברים, או כל פעילות אחרת), אבל לפעמים האפקטים השליליים של העייפות מתבטאים גם אז (למשל מריבות עם חברים תוך כדי משחק משותף). ניסיתי לדבר אל ההגיון שלה ולהסביר מדוע כדאי לנוח וכו'. היא מסכימה איתי באותו רגע אולם ברגע האמת היא לא מוכנה לתת את הצ'אנס וללכת לישון. איך משכנעים אותה שמה שהיא צריכה זו שינה טובה של שעה?

ב נ ה

New member
אולי מקלחת אחרי הגן ושינה משותפת

של שתיכן?כך תרוויחי שתי ציפורים?

טאשקה

New member
אותה בעיה בדיוק לבן 2.3

גם אנחנו... אי אפשר ללכת לחברים אחר הצהריים כי הוא עייף ועצבני מדי. גם בבית הוא מיילל, מתבכיין ומקטר, אך מסרב בכל תוקף ללכת לישון בצהריים. מה עושים?

לאה_מ

New member
אני להיפך - מחכה כבר שהוא לא ירדם

בצהריים, ואז אולי הוא ילך לישון לפני חצות... אתמול הוא "ניקר" במפגש האחרון בגן, והגננת הציעה לו לנוח על הספה. הוא נשכב שם ונרדם מיד, וכשאבא בא לקחת אותו הביתה, הוא מצא ילד ישן
, אבל באמת אחר כך הוא לא ישן בצהרים (10-15 דקות בגן "תדלקו" אותו מצויין) ונרדם בערב בסביבות 21:00. אולי אפילו קצת קודם. אני מאד מבינה את מה שאת מספרת, אבל נראה לי שזה בגדר שלב ביניים כזה, לא? מנוחה בלי שינה לא מספיקה לה?

agur

New member
אני לא אומרת שאין יתרונות במצב ../images/Emo6.gif

דווקא יש. קודם כל, בשמונה וחצי בערב היא לרוב כבר ישנה. שנית, אני לא צריכה להעיר אותה משנת הצהריים, שזה סיפור בפני עצמו, שיכול בקלות להרוס את אחה"צ
.... העניין הוא שהיא כבר מזמן לא ישנה בצהריים. פעם הייתי "מושכת" את הנסיעה הביתה כדי שהיא תירדם בדרך. היום אני כבר לא מסוגלת לסחוב אותה הביתה על הידיים...

ניתמר

New member
אנחנו החבאנו את השלט של הטלויזיה

והיא התחילה ללכת לישון במיטתה.

למעלה