שעות אפקטיביות

pink34

New member
שעות אפקטיביות

שלום רב אני מורה חדשה במערכת, בקרוב אני אחליף מורה בתיכון שיוצאת לחופשת לידה. בגלל שבית הספר שייך לעתיד השעות שאני אעשה נקראות שעות אפקטיביות הן ה לא שעות רגילות. הבנתי מהמנהלת שהשעות הללו הן שעות לא תקן ועל השעה משלמים 45. וגם עתיד לא משלמים נסיעות. רציתי לדעת מה זה השעות הללו? ומה כולל בהן?? ולמה לא משלמים נסיעות? ואיפה בדיוק כתוב על השעות הלחו במשרד חינוך שאני אבין קצת מה הולך פה!!!! אשמח לתשובות בהקדם! תודה רבה

mykal

New member
שעות אפקטיביות,

הן שעות ללא זכויות. מה שאת מקבלת על שעה זה מה יש. כי אלה בד"כ טיבן של שעות פרויקט. היום יש מחר אין. הן לא צוברות זכויות.

mykal

New member
אני כמעט בטוחה,

שאם זה נעשה במסגרת בי"הס ואת יכולה להביא אישורים ע"פ האפשרויות המקנות ותק. צריך אישור משרד וזה יוכר כותק. אבל ותק לצורך שכר ולא להכרה פנסיונית במשרד.

z i v1

New member
בלבלת אותה לגמרי עכשו.

בעבודה במילוי מקום אפשר לקבל או שעות תקן ( שכך אמור להיות) או לפי שעות אפקטיביות. (יותר נוח ויותר זול למעסיק). אם היית עובדת לפי שעות תקן אז ורק אז יש משמעות לוותק שלך בהוראה ולהשכלה. אם הסכמת לעבוד לפי שעות אפקטיביות בלבד, זה אומר שעל שעה שאת עובדת א תמקבלת את השכר שקבעו עימך ועל שעות שאינך עובדת אינך מקבלת. תעריף לשעה אפקטיבית לא קשור לוותק שלך במערכת באם אינך מורה על שעות תקן במערכת! בנוסף, בשעות אפקטיביות עד אמורה לפי חוק לקבל גם חופשה שנתית - בדרך כלל מכניסים זאת כתוספת לשכר השעתי ( 20% ביסודי, 24% בתיכון). שכר נסיעות הם חייבים לשלם לך בלי קשר לפי ימי העבודה בפועל לפי חוק. בהצלחה.

mykal

New member
אני בלבלתי אותה?

בתשלום של שעת מ"מ או שעה אפקטיבית, אין צבירת חופשה כי ערך השעה--הכל כלול. לגבי צבירת ותק, אם תלמדגם מ"מ במשך 151 רצוף, או מכסת שעות בשנה, (375 אם אינני טועה) היא צוברת ותק--לא פנסיוני. כתבה שתעבוד בפרויקט עתיד, צריכה אור מנהל שמלמדת. והמשרד צריך לאשר ותק--שוב לא פנסיוני.

z i v1

New member
גם לעובד שעתי יש זכויות בחוק!

אין כזה דבר "הכל כלול" ויש זכויות (כגון נסיעות, חופשה שנתית וכ"ו) שגם עובד לפי שעה - אפילו אם הוא מורה - זכאי לקבל לפי חוק.

תאנוש

New member
במקרה הנדון זה לא נכון

בשעות אפקטיביות בהוראה מגולמות כל הזכויות - נסיעות, חופשים וכן הלאה. יש מקומות שנותנים נסיעות מעבר לשעה האפקטיבית אבל בעיקרון, זה מגולם בשכר השעתי. בשל כך, בשעה אפקטיבית השכר אמור להיות גבוה יותר. גם לעובד שעתי יש זכויות בחוק אתה צודק, וכשאני עובדת בשעות אפקטיביות מצויין לי כי ערך השעה כולל לי גם נסיעות וגם את כל שאר התשלומים.

z i v1

New member
בואי נעשה סדר.

על המעסיק לשלם לעובד נסיעות, חופשות, הבראה וכ"ו. מותר למעסיק לגלם את הכל בשכר השעתי אך הדבר חייב להיות מצויין במפורש בהסכם ומפורט בדיוק אילו רכיבים כולל השכר השעתי של העובד. זה לא בדיוק מה שכתבה כותבת השרשור למעלה...("...וגם עתיד לא משלמים נסיעות.")

שעות אפקטיביות

קודם כל לידיעת השואלים שאלות אפקטיביות הן שכר של בין שליש למחצית שכר לשעה תקנית. מי שממלא מקום יותר מ- 51 ימי לוח ברצף רשאי לקבל את שכרו בשכר תקני למפרע, דהיינו מהיום הראשון. זה מעוגן כבר בחוזר מנכ"ל ל"ב 8. אין להסכים בשום אופן לקבל שכר שעתי. צריך לחכות לחלוף 51 ימי לוח ואז לפנות למעביד באמצעות האיגוד המקצועי או לבד. תלוי באומץ וביכולת. מניסיון זה לא תמיד עובד כי רוב המורים פחדנים וכאמור האיגודים לא תמיד עושים את עבודתם נאמנה. בדרך כלל זה מצליח. עירית

pink34

New member
האם השעות האפקטיביות יכולות להחישב כסטאז'??

אני מחליפה מורה שיוצאת לחופשת לידה.

למעלה