שעות אימון שבועיות

Dotan83

New member
שעות אימון שבועיות

אשמח אם חברי וחברות הפורום ישתפו ב: א. כמה שעות אימון פיזיות שבועיות *הן משקיעות לאחרונה (בשיעורים, אימונים עם חברים, אימונים לבד בחדר וכו') ב. כמה שעות אימון עיוניות שבועיות הן משקיעות לאחרונה (קריאה בפורומים, תכנון אופי השיעורים שלהן, למידה מטקסטים שקשורים בנושא וכו') תודן * ההודעה נכתבה בלשון נקבה אך היא מופנית אל גברים ונשים כאחד.

brunoflexe

New member
שעות אימון -

שעות אימון אישי בשבוע: 15 שעות אימון משותף (השתתפות או העברת שיעורים): 6 שעות עיוניות: 2 אגב, לקרא בפורום של א"ל לא נכנס אצלי בשום מקום לשעות אימון מסוג זה או אחר ... זה סתם כיף.

Dotan83

New member
מה אתה עושה בשעות העיוניות שלך?

והפורום הוא באמת כיף!

brunoflexe

New member
אני לוקח את השעות העיוניות

ככל זמן שקשור ללימוד / תירגול א"ל ולא מערב תירגול פיזי. אז ככה (ללא סדר חשיבות מסויים): א. מעבר על קלאסיקות (מוסאשי / סאן צה) ב. רישום ותיעוד עקרונות שלמדתי בשיעורים ג. הכנת ותכנון מערכי שיעור לשיעורים שאני צריך להעביר. ד. תירגול א"ל בפועל שלא קשור לתירגול פיזי (יעני, לקחת לחיים) ה. עזרה והתנדבות במרכז הישראלי לטאי צ'י (בו אני לומד)

Dotan83

New member
מעניין לי. תודה על השיתוף.

אתה יכול להרחיב על א. ו- ד. בבקשה?

brunoflexe

New member
הממ, ננסה

על א: במוסאשי / סאן צה ישנם עקרונות מסויימים חבויים שם שהם הבסיס להבנה של מה בעצם כתוב וכן עקרונות נוספים שמנסים ללמד אותך כיצד לקרא ולהבין את הכתוב. אחד המפתחות להבנה הוא חיפוש הפרדוקסים, כגון זה שסאן צה מדבר על א"ל במונחים של צבאות / מדינות ומסאשי מדבר על הצד השני של הקשת (איך אתה מתמודד עם יריב בודד שמשתמש בחרב שהרבה יותר ארוכה משלך) ולמרות זאת א"ל בשניהם היא דומה מאד עד זהה. כמובן, העובדה שאני לומד א"ל (ולא ספורט או לחימה) נותן לי בסיס מסויים להבנה של מה שכתוב שם מתוך האימונים שלי עצמם. על ד: לפי הגדרות מסויימות, א"ל היא משהו שניתן לקחת לחיים וכן היא משהו שניתן לבדוק אותו. מכאן, ניתן לקחת לחיים עקרונות וגם לבדוק אותם -בחיים-. מכאן, תירגול א"ל בחיים בצורה דומה מאד לתירגול א"ל בדוג'ו.

ש מים

New member
ד

אם בסעיף ד' שציינת עסקינן, אז זה טריוויאלי, מון אמור. זו בדיוק המטרה של לימוד א.ל. זה היישום (לא הכנסתי את זה תחת "תירגול", יען כי אז אין הפרדה בין "תרגול על המזרון" לבין שעות העירות שלי. ולהבהרות נוספות - ראה חתימתי למטה
). יום טוב!

brunoflexe

New member
לא יכול להסכים איתך

באופן אישי אני לא מאסטר, קטונתי להגיד שכל דבר שאני עושה (צופה בטלוויזיה, קורא ספר, מדבר בטלפון) זה א"ל. אחד הדברים בא"ל זה להיות שם, בשליטה ולשמור על העקרונות כמו דיוק ובאלאנס. עבורי זה דורש מאמץ, בדיוק כפי שלהתאמץ זה דורש מאמץ. מכאן נובע שאני לא כל הזמן עושה את זה, אלא בוחר בזהירות את המקומות שבהם אני מתרגל א"ל בחיים.

d y s

New member
בפעם הבאה שאתה מסיט וילון לדוגמא

על תסתמך על כוח הכתף אלא על עבודת מותן. בפעם הבאה שתקרא עיתון כצד ג' חשוב איך לוחם היה מבצע דבר עליו כתוב בעיתון. כך תעסוק הרבה בלוחמה

brunoflexe

New member
לא סיכמנו שלי תמיד יש את המילה האחרונה ?

לא כל כך הצלחתי להבין איך תרמת לדיון פה.

Dotan83

New member
מעניין מאוד...

האם כשאתה "מתרגל על המזרון" בדוג'ו זה לא חלק משעות העירות שלך? אתה לא חייב לענות על השאלה כמובן - נראה לי שהבנתי את הנקודה היפה שהעלת.

d y s

New member
בבקשה

1-לומד אצל מורה כ 4 שעות שבועיות אם יכול יותר זה מבורך 2-מלמד סה"כ בכל המסגרות כ 15 שעות שבועיות או"ל ועוד כ10 שעות שבועיות לוחמה טאקטית. 3-מתאמן לבד כל יום כשעתיים + 4-מתעסק בלוחמה רוב זמן העירות שלי כולל עם ילדי (בזמן שאינו מוקדש למשפחה נטו)-תשובה באשר לפרק העיוני.

Dotan83

New member
תודה על השיתוף

אתה יכול להרחיב בנוגע ל"לוחמה טאקטית" ? למה הכוונה? ותוכל גם לספר לנו על מה אתה מתאמן לבד כשעתיים + כל יום?

d y s

New member
לא אוכל להרחיב

אינני אדם פרטי. במקום עבודתי יש דוג'ו מצויין שבמקרה אני המורה בו וכן חדר כושר. היום לדוגמא רצתי 6 ק"מ עבדתי עם משקולות. אח"כ עבדתי מאקיווארה 20 דקות ,שק 20 דקות קאטות 20 דקות טאי סאבקי 10 דקות סה"כ כ2.5 שעות אימון. יום לדוגמא. לא כל יום יש לי 2.5 שעות אבל כל יום שאין אני עושה משהו.

קטריס

New member
למרות שזה לא קבוע ומשתנה, בגדול

6 שעות אימון כיתה בשבוע. עוד 3-4 שעות שבועיות בחדר כושר (אם זה נחשב). ובבית עוד 10-12 שעות שבועיות של אימון סולו או עם חבר. למידה עיונית ממש משתנה, יהיו שבועות שלא אקרא כלום ושבועות שאקרא המון המון כל יום. קשה לי לעמוד על ממוצע. חצי שעה ביום? שעה ביום? לא יודע.

למעלה