שעורי בית

שלום שאלה ../images/Emo9.gif

קראו בראשית פרק ח' פסוק 21 ובראשית ו' פס' 5-7 כתבו בכל אחד מהכתובים מהו הקביעה בדבר יצר לב אדם ולאיזו מסקנה ניתן להגיע בעקבות זאת (מהו המסר של סיפור המבול) אני אכתוב את התשובה שלי ותתקנו אותי אם אני טועה.. אני יודעת את התשובה אני לא יודעת איך לנסח אותה. אפשר אולי קצת עזרה?

היי יש לי שאלה../images/Emo13.gif../images/Emo126.gif

אני תלמידת כיתה ח' ואני צריכה סיכומים על פרקים א' וב' בספר שמות האם אתם יכולים לכתוב לי פה סיכומים? אני ממש ממש מבקשת כי יש לי מחר מבחן ואני לא כ"כ מבינהה..
אז מי שיכתוב אני מאוד יודה לוווווו
אז תודה ותענו בהקדם
ספיר

יש לי מבחן - עזרה בבקשה

ביום שישי יש לי מבחן ראשון בתנ"ך (כיתה י"א). המורה נתנה לנו שאלות הכנה, ובפרק י"א, ספר מלאכים א', נתקלתי ב-3 שאלות שאיני יודע כיצד לענות עליהן. אשמח ואודה מאוד על כל עזרה: 1) בין פסוק 30 לפסוקים 31-32 יש קושי של אי התאמה במספרים. הסבר את הקושי ונסה ליישבו. 2) הסבר את המעשה הסימלי המופיע בפסוקים 30-32. 3) מהו הקושי בפסק 40 בהשוואה לפסוק 1 וכיצד ניתן לפתור קושי זה? תודה מראש

Josman

New member
בראשית ג'+ד'

שלום....אם תוכלו לעזור לי ולהגיד לי...מהם 4 קווי דימיון בין פרק ג' לד'? כי אני לא ממש מבין את זה...

אור 200

New member
תשובות../images/Emo66.gif

1+2. אחיה קורע את הבגד ל12, נותן 10 לירבעם ואומר לו "ונתתי לך את 10 השבטים". עכשיו נשאר אצל אחיה 2 ועליהם הוא אומר "והשבט ה1 יהיה לו..." נשארו בעצם 2 שבטים?!? 3.שלמה אוהב את בת פרעה אז איך ירבעם בורח משלמה למלך מצרים? הוא ברח לשישק , מלך אחר שם.

liorhikri1991

New member
תשבות...

1)"וַיֹּאמֶר לְיָרָבְעָם קַח לְךָ עֲשָׂרָה קְרָעִים כִּי כֹה אָמַר יְהֹוָה אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל הִנְנִי קֹרֵעַ אֶת הַמַּמְלָכָה מִיַּד שְׁלֹמֹה וְנָתַתִּי לְךָ אֵת עֲשָׂרָה הַשְּׁבָטִים: וְהַשֵּׁבֶט הָאֶחָד יִהְיֶה לּוֹ לְמַעַן עַבְדִּי דָוִֹד וּלְמַעַן יְרוּשָׁלַם הָעִיר אֲשֶׁר בָּחַרְתִּי בָהּ מִכֹּל שִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל:" בפס' 31,32 ישנה אי התאמה במסופר מכיוון שבפסוק 31 נאמר בנבואת אחיה שה' קורע את הממלכה מידי שלמה והוא נותן לירבעם עשרה משבטי ישראל לשלוט בהם,ופסוק 32 רשום שבית דוד יקבל רק שבט אחד אז הקושי הוא מה קורה עם השבט הנוסף. הפתרון הוא ששבט בנימין התאחד עם שבט יהודה והם הפכו לשבט אחד גדול שנקרא שבט יהודה. 2)"וַיִּתְפֹּשׂ אֲחִיָּה בַּשַּׂלְמָה הַחֲדָשָׁה אֲשֶׁר עָלָיו וַיִּקְרָעֶהָ שְׁנֵים עָשָׂר קְרָעִים:וַיֹּאמֶר לְיָרָבְעָם קַח לְךָ עֲשָׂרָה קְרָעִים כִּי כֹה אָמַר יְהֹוָה אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל הִנְנִי קֹרֵעַ אֶת הַמַּמְלָכָה מִיַּד שְׁלֹמֹה וְנָתַתִּי לְךָ אֵת עֲשָׂרָה הַשְּׁבָטִים: וְהַשֵּׁבֶט הָאֶחָד יִהְיֶה לּוֹ לְמַעַן עַבְדִּי דָוִֹד וּלְמַעַן יְרוּשָׁלַם הָעִיר אֲשֶׁר בָּחַרְתִּי בָהּ מִכֹּל שִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל:" בפס' 30-32 אחיה אחיה עושה מעשה סימלי שהוא קריעת שמלתו(מעילו) ל12 חלקים וככה הוא מעביר לירבעם את דברי השם בזה שהוא נותן עשר קרעים שהקרעים מסמלים את שבטי ישראל.

liorhikri1991

New member
ותשובה שלישית...

3)"וַיְבַקֵּשׁ שְׁלֹמֹה לְהָמִית אֶת יָרָבְעָם וַיָּקָם יָרָבְעָם וַיִּבְרַח מִצְרַיִם אֶל שִׁישַׁק מֶלֶךְ מִצְרַיִם וַיְהִי בְמִצְרַיִם עַד מוֹת שְׁלֹמֹה:" בפס' 40 נאמר ששלמה רודף את ירבעם כדי להרגו אך ירבעם בורח למצרים אל מלך שישק,הקושי הוא איך זה שמלך מצרים ששלמה בפס' 1 התחתן עם ביתו של מלך מצרים לשם נישואים דיפלומטים,התשובה היא ששישק הוא מלך חדש והמלך הקודם שהיה לו שלום עם שלמה מת וקם מלך חדש ששונא את ישראל ועוזר לאויבה. מקווה שעזרתי וממליץ לך לקנות את הספר "תנ"ך לקראת בגרות" הצבע הורוד שהוא ספר מצוין ויש בו את כל התשובות לכל מה שישאלו אותך בקשר לחומר של בחינת בגרות ברמה של 2 יחידוץ.

סקיפי

New member
שעורי בית../images/Emo96.gif

על העוזרים תבוא הברכה. מצד שני, ניסוחים מנומסים יתנו לכם יותר סיכוי לקבל תשובה. וגם פורום 321.

Josman

New member
למה לא עוזרים לי? :((((

מהם קווי דימיון בין ספר בראשית ג' לספר בראשית ד'? כאילו 4 דברים דומים בין הפרקים,אני לא מבין את זה...

סקיפי

New member
כי

הפורום הזה הוא לא פורום שעורי בית. התפקיד שלנו, תתפלא, הוא לאו דווקא לעזור לך. היו פה אנשים נחמדים שהסכימו לעזור? אל תנדנד. הם לא חייבים לך כלום. ועד כמה שזה נשמע מוזר, לרובנו יש חיים גם מחוץ לפורום - עבודה, לימודים וכאלה. ארבעה דברים דומים: חטא שקדמה לו אזהרה - אדם מוזהר לא לאכול מעץ הדעת ואוכל, קין ננזף "והלא אם תיטיב שאת לפתח חטאת רובץ" והורג את אחיו. הכחשה - אדם מטיל את האחריות על אשתו, קין מתמם "השומר אחי אנוכי?" עונש - האדמה ארורה גם בעבור אדם, גם בעבור קין. מעבר - אלהים מגרש את אדם מגן העדן, קין נאלץ לצאת לנדוד. זה מה שאני חושבת, בכל אופן.

בל נשכח את ההקשרים הספרותיים...

דברי ה' לאישה: "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך" הפוכים לדברי ה' לקין: "ואליך תשוקתו ואתה תמשול בו". וישנם עוד, אבל חבל להרוס את הכיף של למצוא אותם...

למעלה