שעורה

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
שעורה

אני חושבת שסיפרתי פה בעבר שהסתבר שהסוס שלי אלרגי להרבה דברים (הרבה מאוד).
עשינו לו בדיקות דם ובמשך הזמן ניסינו להוריד לו כל מיני תוספים ודברים בעקבות התוצאות.
בסופו של דבר הגענו לנושא התערובת. אחד הדברים שהוא אלרגי להם מאוד זה תירס. אבל לא רק לזה.
אז השבוע העברנו אותו לשעורה גרוסה נקיה. בלי שום תוספים בכלל. הוא אוכל את זה וחציר שיבולת. אני לא יכולה לתת לו חציר אחר, כי הוא יצא אלרגי להרבה מהסוגים האחרים.
עוד לפני שהעברנו אותו לשעורה הנקיה, כשהפסקנו לא את התוספים הוא נפל קצת במשקל. כלומר עדיין יש לו בטן, אבל לא יזיק לו לעלות במשקל.

רציתי לשאול האם למישהו פה יש נסיון עם שעורה נקיה והאם סוס יכול לחיות עליה בלי תוספים בכלל (מעבר לחציר)?
בנוסף זכור לי שהיו מקרים שאנשים נתנו תערובות שונות מהמקובל. אם מישהו מכיר אשמח לשמוע וגם לדעת איך הסוסים הגיבו לאותם תערובות.

popi199

New member
הרבה סוסים חיים על זה

וחיים על זה טוב, הייתה לנו תקפה שהאכלנו בזה ואפילו לא היינו צריכים לתת לסוסים הרבה בשביל שיראו טוב.
אבל יש סוסים שזה לא מספיק להם, הסוס שלי אם הוא לא מקבל תערובת קשה לו להראות טוב, הוא ישר נופל במשקל ושני הסוסים שלי מקבלים בקיץ הרבה יותר תערובת ממה שהם צריכים ביחס לאורך החיים רק בשביל לשמור על משקל תקין.

אגב, למיטב ידיעתי תירס לא מתעכל טוב אצל אף סוס, חבל מאוד שבתערובות יש אחוז גבוה של תירס, למרות שזה כבר ידוע שזה לא ככ בריא.
מה לגבי דגן? הוא אלרגי גם לזה?

jgut

New member
כן הוא אלרגי לדגן :(

אז בנתיים הוא על שעורה נקיה וחציר שיבולת.

popi199

New member
באסה...

מה שהייתי עושה זה לפחות מוסיפה לו שמן סויה או חמניות ומלח,אם אפשרי.

למעלה