שעועית לבנה

רוּפֵן

New member
"לא הוציא פרי.." ? .. למה ?!

לא יודע.. אולי נזרע מוקדם / מאוחר, לא קיבל מים וכו'.. הרבה חברים בפורום, שמעו להצעתי וזה שנה או שנתיים מגדלים חומוס ונהנים ממנו. אם יישאר לי מקום בגינה, אזרע שוב, בסוף החודש, אולי יהיה לנו פרי למרקים של החורף.. כדאי לנסות שוב.. לזרוע ולהשקות היטב, או להנביט ואז לזרוע.. ולהשאיר את העבודה.. לגשם.

MAYDA

New member
אפונה לא תנבט!!!!!!!!!!!!!

האפונה הנמכרת בסופר, היא חצויה ועוברת איזשהו תהליך. קשה לי להאמין שהיא תנבט. ברכות ו-

רוּפֵן

New member
ברור ! "חצאי אפונה" זה לא "זרעים" !

אם רוצים "זרעי אפונה", מחפשים בחנויות אורגנייות.. שם ניתן למצוא זרעים שלמים ולא שבורים.. או "מלוטשים"..
וכו'..

avigaila

New member
האם שעועית החלזון - זו הלוביה?

השעועית החומה הקטנה? גידלתי לפני כמה שנים את שעועית החלזון ולא ידעתי שהפולים אכילים

רוּפֵן

New member
לא, לא מדובר ב'לובייה' ואיני חושב ש

..."נתקבלה החלטה" כאן בפורום, באם הפולים של 'שעועית החילזון' אכילים.

רוּפֵן

New member
'לוּבִּיָה' קרוייה גם "פוּל מצרי"

אוכלים אותה כירוקה, עם התרמילים, או שקוטפים אותה מיובשת. בימי עבר, היו מוסיפים אותה גם לקמח לאפיית לחם.

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gif

שעועית זה דבר אחד ויש.. מכל הצבעים והגדלים לוביה זה דבר שני ופול זה דבר שלישי.. וכולם.. קרובי משפחה.. "קטנייות".. מציע שתכנסי בהזדמנות לאחת החנויות, או ב'שוק לוינסקי' בדרום תל אביב, או ברח' ז'בוטינסקי ברמת גן.. ותבקשי מהמוכר, 'קורס קטנייות קצר'

ככה השארת אותי ותאוותי בידי?

אבל פיליס גלזר קוראת לשחורת העין לוביה . אז מה זה זה פול מצרי? אוף! אני יודעת איך נראיית הלוביה במצבשל תרמילירוק כי סבתא שלי מבשלת כאלה וגם אמא שלי שלמדה ממנה אבל איך נראית היבשה?

רוּפֵן

New member
לא יודע...

הבאתי לך את הקישור ההוא כדי שתחליטי לבד...
יש כל כך הרבה דעות על כך.. ש.... הכוונה כמובן לאותה קטנית/קטנייה, אך מבחינה 'חקלרית' לא מתייחסים אליה כאל שעועית אלא כאל גידול נפרד ושונה. זורעים אותה בחודש מרץ והיא ממשיכה לתת המון פרי, עד לדצמבר - הרבה יותר מהשעועית. אפשר לקטוף אותה צעירה, ואז גם התרמילים נכנסים לתבשילים. אם משאירים את התרמילים להבשיל לגמרי, הפולים יוצאים יבשים והתרמילים לא מתאימים למאכל. מוכרים בארץ (בד"כ במיגזר הערבי המגדל אותו..) כ 4 או 5 זנים שונים.

לפני כמה שבועות...

בעיצומם של בישולים נחה עלי רוח שטות, ופשוט התחלתי לפתוח את כל הצנצנות שנמצאות על המדף במטבח, וכל מה שאפשר זרעתי בגינה. אחת מהשעועיות נבטה, ורק לאחר מכן התברר לי שהיא בכלל לא אוהבת חורף (לך תבין שעועיות..). היום יצאתי לגינה ולהפתעתי גיליתי פרח, מיד פישפשתי בקרביה וגיליתי עוד 2-3 ניצנים ו-פרח יבש, תלשתי את העלים שלו והתגלה לי תרמילון פצפון 7-8 מ"מ אורך ופחות ממ"מ עובי. חבל שהמצלמה שלי אצל אחותי...

אז ככה -

חומוס - נבט מצויין גדל ופורח לתפארת מדינת ישראל שעועית מש - נבטה אף היא מצויין, אך בזה זה נגמר שעועית חומה ושעועית לבנה - אחת כאמור נבטה, לא יודעת איזו עדשים כתומות (שלמות, מחנות טבע) - לא נבטו עדשים ירוקות - כנ"ל באגף הפרחים - זרעי פשתן יש עוד הרבה צנצנות שלא הגעתי אליהן, אבל נראה לי ששוה לנסות (ואם לא היו מוכרים מחר את הבית שאני גרה בו, והייתי יכולה להשאר פה עוד הרבה זמן הייתי עושה את זה..) - דוחן קוסברה כמון הל שומשום בצבעים שונים קימל פלפלים חריפים למיניהם לא עולה לי לראש עוד משהו כרגע..

אני אמשיך טוב?

פשתן נבט מצויין והנבטים גם טעימים. זרעי חרדל צהוב ושחור נבטו מצויין. שעועית מש - נבטה פרחה והוציאה תרמילים עדינדינים . נשארה נמוכה מאד ולא טיפסה.( זריעה באביב) שעועית לבנה- נבטה מעולה , טיפסה פרחה והניבה תרמילים חילבה - נבטה מצויין נבטים אכילים ובריאים ( זריעה באביב) כוסמת- נבטה היטב תורמוס - נבט מצויין הגינה מלאה בנבטים עטר- שזה אפונה שלמה מזן כלשהו שהתימנים קולים אותו עם מלח . עוד לא ראיתי נביטות. חיטה- נובט מעולה פופורן- נובט היטב ומוציא קלחים קטנים ( לזרוע באביב) חמניות - לזרוע באביב ויהיו פרחים חומוס - לא היצליח לי אנסה שוב באביב הבא.

למעלה