שעוני אסטרונאוטים

טל ענבר

New member
שעוני אסטרונאוטים

אין לי, ואני מבקש להדגיש - אין לי - את השעונים הללו, אבל אני חושב שכשאי להקדיש להם מחשבה ומקום. חברת אומגה, הנפיקה שעוני ספידמאסטר מוזהבים כשי לאסטרונאוטים האמריקניים, עם הכיתוב: To marl man's conquest of space, with time, through time, on time השעון הזה היה שייך לאסטרונאוט אל וורדן מאפולו 15. נדיר כבר אמרתי?

טל ענבר

New member
הדבר האמיתי

שימו לב לרצועה הארוכה - השעון נענד על גבי הזרוע - על חליפת החלל. השעון מונח על טופס של נאס"א המציג את ההיסטוריה שלו

yg23

New member
../images/Emo87.gifאהבתי את השעונים..

בטח מזה יקרים.. אבל שווים את הכסף.. מי יקנה אותם? זה כמו שראיתי עט שיכול לכתוב בחלל.. זה דברים לה הכרחיים לבן אדם הממוצא..

elcool

New member
הזכרת לי את הבדיחה הישנה...

בשנות השישים בשיא המרוץ לחלל הגיעו ארה"ב וברה"מ לאותה דילמה: האסטרונאוטים שעשו מחקרים בחלל היו צריכים לרשום איכשהו את הממצאים שלהם. אחרי כמה מקרים לא נעימים שהעטים של האסטרונאוטים לא עבדו, החליטה נאס"א לייצר עט שיכול לפעול בחלל. הם השקיעו שלוש שנים בפיתוח המכני, 200,000 דולאר בניסויי הדיו, שגירו כמה חלליות מחקר לבדיקת המנגנון הסופי ולבסוף הצליחו לייצר עט מיוחד שיכול לפעול באפס כבידה. הרוסים השתמשו בעפרונות.

טל ענבר

New member
סיפור יפה אך לא נכון

מי שהשקיע בפיתוח עט לתנאי חוסר כבידה הייתה חברת פישר, והיא עשתה זאת במימון עצמי והיא תורמת את העטים לנאס"א. לא משתמשים בעיפרון מטעמים אלה: 1. החידודים מרחפים והם סכנה לעיניים ובעת נשימתם 2. פירורי הגראפיט מוליכים חשמל והם יכולים להכנס לתוך מערכות החללית

elcool

New member
אוי...

זו בדיחה ב-ב' רבתי. זה לא אמור להיות נכון, זה אמור להיות מצחיק.

nissim60

New member
יו קיבלתי עט כזאת לפני

ארבעה ימים. אולי אשתמש בה בטיסתי הבאה לחלל.

תמיר1991

New member
איזה יופי!!!

חבל שאין לך כאלה... הם נראים מהממים! טל, אם אתה מגיע נוכל לראות פריטים שלך במפגש? תמיר.

broadaxe

New member
ואני אדגיש כי שעוני האומגה האישיים

אינם מוזהבים כי אם מזהב מלא 18KT וערכם, בגלל ההקדשות האישיות, גובל באבסורדי. לא שמעתי על איזשהו שעון כזה שיצא למכירה אי פעם בשוק החופשי. אני אגיע למקום בו מוחזקים שעוני "חלל" ואצלם. כמובן מדובר על שעונים מדגם זהה לחלוטין, אבל לא "הדבר האמיתי" מהחלל. אומגה לא ייצרה דגם במיוחד אלא ניגשה למכרז עם דגם קיים. הדרישות היו כרונוגרף מכאני (למה לא אוטומטי? לא פועל בתנאי חוסר כבידה) עם אוסף דקות ושעות- למדידת מרחקים, זמני הקפה, כמות חמצן וכו', רמת דיוק מתקבלת על הדעת, עמידות בזעזועים ואטימות מים מסויימת. מאז הפופולריות שלהם הרקיעה שחקים והמרוויחה הגדולה היא כמובן חברת "אומגה", שחולבת את הפרה הזו עד היום. דגם ספידמאסטר "של הירח" מיוצר עד היום ללא שינוי, למעט החלפת מכניזם בשנת 1968, והוא מבוקש ביותר גם כמשומש, במיוחד משנים מסויימות. לדעתי, העיצוב הגדול, הברור והפשוט של השעון נמצא מחוץ לאופנה ולזמן ואינו מתיישן, תמיד נראה טוב. במשך השנים אומגה הוציאה דגמי "זכרון" מיוחדים במהדורות מוגבלות לציון 10 שנים לנחיתה על הירח, 20 שנה, 30 שנה... ועוד היד נטויה. הדגם האחרון והיקר ביותר (שאינו מזהב) הוא המונפאז (moonphase), שמלבד הכרונוגרף יש בו רגיסטר המציין את מצב הירח לאורך החודש. למעשה, דגם "ספידמאסטר" הוא משפחה שלמה עם קשת מאד רחבה של דגמים, אבל האחרים מתרחקים משעון החלל במראה ובמכניזם.

broadaxe

New member
לא מספיק ../images/Emo3.gif

וברצינות- כנראה שלא היו מספיק אמריקנים עשירים ופטריוטים במכירה הזו. יש שעונים מייצור סדיר יותר יקרים...

טל ענבר

New member
אהם...........

שעונים בייצור "סדיר, יותר יקרים אכן בנמצא. אז מה בכך? שים כמה יהלומים על שעון סווטץ' ותראה מה קורה למחיר... מה שמעניין בקשר לשעוני זהב אלה, - הונפקו 39 בלבד. לנשיא ארה"ב וסגנו, ול- 37 אסטרונאוטים - וזהו! (טוב, בחברת אומגה בטח שמרו עוד כמה...)

broadaxe

New member
זה לא העניין

אני מתפלא ששעון, סליחה, פריט אמריקנה היסטורי מדרגה ראשונה לא קיבל מחיר גבוה יותר. שוחחתי קודם עם חבר המעורה יותר ממני בנושא וגם הוא התפלא, לטענתו כנראה לא היתה חשיפה מספקת, ואולי המכירה התבצעה במקום לא מרכזי במיוחד. מספרם הנמוך מאד של שעונים מיוחדים אלו (שבאים כמובן עם תעודה אישית חתומה ידנית ע"י כל הנוגעים בדבר) רק מדגיש את הנקודה. את מה בדיוק יכולים לשמור באומגה? הרי ההקדשה אישית פר-אסטרונאוט. אני בכלל לא מתייחס לחומרים יקרים ה"מודבקים" לשעון, וחומר הקופסה הוא אילוץ. אומגה ספידמאסטר מודרני שכולו זהב (כולל צמיד) מחירו בסביבות $8000. לעומתו, אומגה טורבילון עולה כ-$60,000 (ויש שניים בארץ אם מישהו מעוניין), ללא שום תוספות זרות.

טל ענבר

New member
לגבי המכירה, משנת 1999

היא נערכה על ידי בית המכירות כריסטי'ס, וזכתה לחשיפה ענקית. בנוסף, שעון מ ז כ ר ת שכזה בוודאי שווה כסף ( או זהב...) שווה - לדעתי לפחות - הרבה פחות משעון פשוט, שיש תעוד לגבי טיסתו לחלל.

למעלה