שעונים

arye9

New member
שעונים

אני זוכר את השעון בבית סבי מאז שנות הארבעים. בהתחלה, כאשר קיבלתי אותו והיתה לי סבלנות הצלחתי לסנכרן את השעון לדיוק של שניות, בדרך כלל הסינכרון היה פעמיים בשנה.

arye9

New member
ועוד ירושה

שני שעונים שכבר לא הולכים
.

doroni10

New member
מה שלא הולך עכשיו- יכול ללכת אחרכך

ראשית- כדאי שתבדוק באילו חברות/יצרנים מדובר- יתכן שמדובר בשעונים שווי ערך. כך או כך, אם המנגנון נמצא בפנים, ולא ניסו להתעסק איתו, הרי שהוא ניתן לטיפול ושיקום.

arye9

New member
עד כמה שאני זוכר

אבי עליו השלום ניסה לתקן אותם. אספן שעונים רציני רדף אחריו שנים שימכור לו את השעונים, אך הוא סרב. האמת שחשבתי שבגילי יהיה מכובד מאד ללכת עם שעון כיס ושרשרת תואמת, אבל היות ואני הולך בדרך כלל עם ג'ינס או מכנסים קצרות, החלטתי שיות פשוט להמשיך ללכת עם שעון ה10$ שלי. בקשר לשעון האמור, חיכיתי 30 שנה שהאומגה סימסטר שלי יתקלקל ואוכל ללכת עם שעון מדוייק, מאיר וכולל סטופר
.

doroni10

New member
וזה רק אומר שבמקום שמישהו מתעניין

יהיו עוד שיתענינו- ולכן, תלוי כמובן מה תרצה לעשות איתם, כדאי אולי שתבדוק את מחיריהם הקטלוגיים. בניגוד לבולים, רוב קטלוגי השעונים (שהם למעשה תחום האיסוף השלישי בגודלו בעולם אחרי בולאות (מקום ראשון) ואמצעי תשלום (מקום שני), מדוייקים ביותר במחירים. נ.ב. גם אני מעדיף להסתובב עם שעון מדוייק ורב פונקציות מאשר שעון עתיק, או חדיש מנקר עיניים
דורון,

arye9

New member
תודה רבה

השעונים לא למכירה. אם אבי לא מכר אותם מי אני הקטן שאמכור? תודה רבה אריה

broadaxe

New member
השעון השמאלי נושא כרטוש של הסולטן

התורכי, זהו כנראה שעון של פקיד רשמי, סבירות גבוהה שזהו שעון קונדוקטור (עכשיו יתעוררו אנשי פורום תח"צ
). נתקלתי בכאלו וערכם גבוה יותר משעון מקביל רגיל. שעוני קונדוקטור תורכיים היו בד"כ מתוצרת "לונג'ין" ועל הקופסה מבחוץ צריך להיות תבליט של קטר או רכבת. השעון הימני מעניין עוד יותר בגלל המנגנון (אם ישנו)- שני אזורי זמן שונים, ומעניין שאזור אחד בספרות רומיות והשני בספרות ערביות מודרניות. לא ברור לי תפקידו של הרגיסטר התחתון עם החלוקה לשישה אינטרוולים, גם הם בערבית.

arye9

New member
שעונים

בשעון הסולטאן הכיתוב: MARQUE DEPSEE NASRIEH 0.800 MJ.C כיתוב בערבית, כנראה נעסריה (אבדוק מחר) בשעון השני, הרגיסטר התחתון הוא מחוג השניות. החלק בעל הספרות הערביות, כנראה וצריך לבדוק, אני הבנתי שבעבר שעות היום המוסלמיות התחילו משעה 6 בבוקר (שלנו), כך שבשעון אפשר היה לדעת את שעות התפילה. לא הצלחתי לצלם בברור את הכיתוביות, מחר אנסה שנית. תודה רבה אריה

doroni10

New member
כך או כך- שעונים מדהימים

אתה מחזיק בידים חתיכת היסטוריה. דורון,

בּני

New member
שעון קיר

השעון מדהים בעיניי. אתה יודע לספר עליו עוד קצת? אהבתי את הגישה לגבי אי מכירת השעונים

arye9

New member
תיקוני השעון

השעון כאמור היה בבית סבי בירושלים ואחר כך שכן בבית הורי. כאשר השעון עבר אלי הקפדתי כמובן למתוח אותו פעם בשבוע, את שני המנגנונים, של השעות ושל הצלצולים, לאחר כמה שנים השעון התקלקל ולקחתי אותו לשען שידעתי שאבי פעם תיקן אצלו את השעון. כשנכנסתי עם השעון השען אמר אני לא מתקן שעונים (הוא עבר כמובן לשעונים הדיגיטלים) אבל לאחר כמה שניות אמר את השעון הזה אני אתקן, הוא היה אצלי. עברו שנים והשעון נעצר פעם נוספת וכמובן שסחבתי אותו לשען הקודם. כאשר נכנסתי לחנות הבנים שלו השתלטו על העסק, אמרתי להם כמובן שהשעון היה בתיקון אצל אביהם והם שמחו לתקן אותו, לקח להם כמה שבועות למצוא קפיץ מתאים. כאשר באתי לקחת את השעון הראו לי חריטה שחרט אביהם, את תאריך התיקונים הקודמים, עכשיו יש כמובן תאריך נוסף.

גל ים..

New member
השעונים מדהימים ושלחתי לך מסר..

כמו כן מחפשת שעונים ישנים אם למישהו יש ומעוניין למכור לא במחירים שאצטרך לקחת משכנתא אז תודתי לכם מראש.. גלי

למעלה