שעונים בבית הספר

The Flowres Boy

New member
שעונים בבית הספר

שלום לכולם =) בספרים אומרים שכל המכשירים של בני האדם הרגילים משתגעים בסביבה של בית הספר וגם מוזכר שלהארי ולכולם יש שעונים ודווקא לא מוזכר ששעונים יוצאים מהכלל מה דעתכם? יש לכם תשובה בשבילי? וגם.... הזמנתי את הספר המתרגם בוואלה במכירה המוקדמת וכתוב שהוא יגיע תוך שבעה ימים אז האו נראה לכם יגיע ביום שהספר המתורגם יצא לאור או שבעה ימים אחרי?

ToryMaster

New member
נמ

בספר נאמר שמכשירי חשמל לא יעבדו בהוגוורטס. רולינג ענתה על זה באתר שלה, מה שגרם לי לחשוב שאולי התיאוריה המקורית שלי לא נכונה. בכל מקרה, אני טוענת שמצלמות ושעונים לא פועלים על חשמל במלוא מובן המילה, אלא באופן מכני יותר, אולי אני טועה. רולינג הסבירה את המצלמה של קולין קריווי, אתה יכול לקבל את התשובה שלה כמתאימה לשעון, לדעתי. (האתר: http://www.jkrowling.com/|סלינק). בנוגע למתי הספר יגיע: בכל זמן שהוא בין יום ההוצאה ושמונה ימים אחר כך [שבעה ימים מתייחס לשבעה ימי עבודה, לא כולל שבתות וערבי חג]. בהתחשב בעובדה שהספר יוצא בשש בערב, הסבירות שהוא ישלח ויגיע אלייך באותו היום היא נמוכה. מה שכן, הוא עשוי להגיע ביום למחרת, והוא עשוי להגיע שבוע מאוחר יותר, תלוי איפה אתה גר.

The Flowres Boy

New member
אמממ

איפה אני בידיוק אמור למצוא את זה באתר? כי אין לי מושג איפה לחפש.... מסתומרת ששעונים ומצלמות לא עובדים על חשמל ברור שהם כן בטרייה זה חשמל טעון, והחשמל שמפעיל את המחוגים פועל כל הזמן ואני ישמח להבין למה את חושבת שזה לא חשמל... =)

Pr0NgS

New member
חפש ב-FAQ

אבל אני יכול לענות לך בקצרה מה שהיא ענתה: לבטריות יש כוח, נכון? הבטריות מפעילות את המצלמה <וגם את השעון>, כשהן נכנסות למקור חשמל מצד המינוס יש חומר שנמשך לצד הפלוס ולהפך. במקום זאת, לקולין יש מצלמה שהאנרגיה שלה היא קסומה.

מעשית כן

תיאורטית, שעון הוא מכשיר מכני, השימוש בבטריות שגורם למנוע קטן להסתובב הוא המצאה חדשה יחסית, לפני זה היו הרבה פתרונות (הכל משימוש בגבישים, במטוטלת, וכד') כיום השעונים האנאלוגיים (שעוני המחוגים) עדיין עובדים על אותן מערכות מכניות אך פשוט מקור האנרגיה שלהן השתנה. לגבי מצלמות- רוב המצלמות לא היו עובדות בהוגוורטס כי כל מצלמה צריכה את הכוח החשמלי שלה, ושוב, אני לא אכנס לפרטים טכניים, אבל ברמת העיקרון את החשמל במקרה הזה יכול להחליף כל מקור כוח אחר, במקום שאלקטרונים יזרמו מההדק השלילי של הסוללה להדק החיובי בגלל הפרשי פוטנציאליים םשוט יש לנו מקור כוח אחר.

Stinki Winki

New member
שעונים לא בהכרח עובדים על חשמל

עד היום יש שעונים עם מנגנון מכני שצריך למתוח, כמו קפיץ כזה, מדי פעם.

ToryMaster

New member
כמו שאמרו

תחפש בשאלות הנפוצות, והצלמה של קולין עובדת על קסם.

Rainy Night

New member
היא כתבה גם הסבר למנורות?

כי בספר השלישי, כשהסוהרסנים נכנסים לרכבת להוגוורטס, כתוב שכל המנורות כבו. אז נכון שהרכבת לא מגיעה לטירה עצמה, אבל היא נכנסת לתוך שטח בית הספר.

00SONIA00

New member
לא היא לא..

היא מגיעה לתחנה של הוגסמיד..ולפי מה שהבנתי הוגסמיד זה כפר שנמצא צמוד להוגוורטס, לא בשטח שלה. וחוצמזה יכול להיות שהמנורות עובדות בדרך קסומה כלשהי.

ToryMaster

New member
היא לא

כמו שאמרו, היא עוצרת בתחנת הוגסמיד, לא בבית הספר. חוצמזה, בטירה האור פועל על קסם, למה שלא יפעל ברכבת?

black robe

New member
אני אגיד לך איך זה עובד../images/Emo63.gif

על ידי קסם איך קוסמים שומעים רדיו? הוא לא עובד על חשמל, אלא על קסם. הרי כל הקטע בקוסמים שהם עושים דברים על ידי קסמים. אז כנראה שהשעונים והמצלמות עובדים על ידי קסמים. אבל מה שלא מובן לי, הוא איך זה שיש להארי שעון (ואני מניחה שהוא קנה אותו בכלל לפני שהוא ידע שהוא קוסם), שעובד על ידי קסם?
זה קצת מבלבל אותי למען האמת

כמו שאמרו

שעון זה מכני (שעון אנאלוגי, לא דיגיטלי) הוא עובד על מנגנון מכני שיכול להיות מונע לא רק ע"י חשמל (ומכיוון שאני מניח שהארי קיבל שעון ישן שהיה זרוק אי שם וורנון לא היה צריך, אז בטח היה לו שעון שעובד על קפיץ)

Gil Galad

New member
השאלה האמיתית היא

איך הוא קנה שעון? מאיפה היה לו כסף לפני שהוא ידע שהוא קוסם? אים סיכוי שהדרסלים קנו לו. ואני לא חושב שהוא עבד במשהו.

2 Mיכל

New member
אולי הדארסלים אמרו לו../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

לסיים לנקות את הקומה השניה ב-40 דקות ואח"כ לרדת למטבח ולשטוף כלים עד שתכנית הטלויזיה של דאדלי תתחיל, והוא היה צריך לדעת באיזה קצב לעבוד
. או שלדאדלי נמאס מעשרות השעונים שהוא לא ידע איך לקרוא בהם אז נתנו להארי אחד.

או שהוא פשוט קנה לעצמו שעון

בסמטת דייאגון, ואז זה גם פותר לנו את השאלה של "איך זה פועל בהוגוורטס"

muldercrushed

New member
השעון הזה ממש שקוף שהוא קסום...

באמת, איזה שעון (נורמלי ומוגלגי) ראית עם 12 מחוגים??

למעלה