שעון שבת

שעון שבת

שאלה לפורום הנכבד מעגל התאורה בסלון ביתי מחובר לשעון שבת. בלוח החשמל אחרי המא"ז של 10 אמפר מחובר השעון. ברצוני להוסיף לאותו שעון גם את מעגל המזגן שנמצא באותו חדר. למזגן מעגל נפרד. של 16 אמפר. כיצד יש לחבר את שני המעגלים לאותו שעון? תודה למשיבים

מורכב . מסובך . רק חשמלאי מוסמך

אולי יש 3 פזות בבית . זה לא עבדוה עשה במו ידך מסוכן מי שלא מבין בחשמל . ומי שמבין לא שואל כאן

ממש תשובה לעניין

שאלתי שאלה ביקשתי תשובה לשאלתי אני מבין שאינך יודע את התשובה לכן התגובה כמו שהגבת, אני מציע שמי שאינו יודע את התשובה שיתעלם מהשאלה. סייג לחוכמה שתיקה, אמרו חז"ל (כנראה שגם צדקו)

יה חכם בליילה . כאשר אני חיברתי

חוטי חשמל במועדון הטכני בשנת ,1956 אתה אפילו עוד לא הייתה זרע בבצים . חשמל מי שלא יודע להיתעסק זה סכנת מוות . זה לא עיצה להדביק דבק פלסטי לא היצליח נפל הדבק ומדביקים בחזרה . אים מנהל הפורום הייה רואה תשובה עניינית איך לעשות את זה הוא הייה מוחק את זה . כי אסור לתת עיצות של עשה את זה בעצמך . בחשמל לאנשים שאין להם רשיון לעסוק בחשמל . כי חיבור לא נכון יכול לעשות שרפה , קצר , חישמול . ואפילו מוות אתה תיראה שאף אחד לא יתן לך תשובה ויחזק את דברי . ואיך אמרו חז"ל . צוחק מי שצחק אחרון

4421

New member
מר קרמר

אתה נותן מוסר לכולם בזמן שאתה ללא רשיון חשמל אז מה כל הסיפור שלך

המוסר שלי הוא אדם שלא מבין בחשמל

שלא יגע בחשמל . נכון לי אין רשיון . אבל אני מבין בחשמל בית כולל 3 פזות . אני טכנאי טלויזיות ששם המתח מגיע ל20KV . ויודע לתקן טלויזיות ויודע להיזהר מחישמול . עשיתי עבודות חשמל כולל החלפת לוחות חשמל מישן לחדש . לא הלכתי להוציא רשיון חשמל . כי אני לא מוכן לעבוד תמורת 60 ש"ח . לנקודת חשמל . ברור אחי . אתה מנשא להיות חכם בשאלה . אבל לא יצאתה כזה

אז 80 או 120 לא יודע כמה . אז כמה?

באמת לוקחים ?. אני ניזון מישמועות . זה בערך המחירים . לא לוקחים 250 שזה הייה כיף נכון .

shoulhadida

New member
הנושא יותר רציני .

נושא המחיר לנקודה הוא רציני וחבל שיחסך לנושא הוא זילזול. בשוק ישנם העובדים במחיר ריצפה ומלבד פטיש ואיזמל אינם יודעים דבר. כאלה גורמים למחיר נמוך ההספק שלהם גבוהה ואי אפשר להיתחרות בהם. כאשר הם נידרשים לבצע דבר מורכב ומסובך או איתור תקלה אינם מסוגלים להתמודד עם זה. בשטח מיזוג אוויר וקירור רבים יודעים להתקין מזגן אך לתקן אינם יודעים. לכן חבל שאתה ניזון משמועות. כל הצעת מחיר היא ספציפית לדרישות ולהסכם. כל בעל מיקצוע דורש בהתאם לביצוע. לא פעם מעמידים שיפוצניק שיחצוב ואנו רק מניחים צנרת. כך שזה נישמע זול אך חסרים פרטים . הסיפור למשל שהתקנת מזגן עולה X שקלים .לא נגמר אף פעם בX שפורסם. יש אותיות קטנות יש מעל2 מטר ראשונים יש מעבר בטון ועוד ועוד. כנ"ל בחשמל יש נקודה וחצי לחילוף. יש דו פול. יש קווי כוח.יש אבזרים מיוחדים מפסקים למזגן וכו.יש דמי בדיקה וביקורת בקיצור זה לא קילו עגבניות ומחיר שוק. בהצלחה. שאול מזגנים עבודות חשמלאי מוסמך. מיזוג אוויר וקירור באזור אשדוד 0505759995

הכול נכון . מה שכתבתה

אבל לקוח ישאל כמה עולה לי . 10 נקודות כח . ו20 נקודות תאורה . חשמלאי אחד יגיד 60 אחר יגיד 70 אף אחד לא יגיד 250 . זה ההבדל שאני מנסה להבהיר . לכן אני לא חשמלאי

elimalka

New member
חשמלאי לא עושה רק "נקודות"

יש לדוגמא קריאה לתקלה, שבמקרים רבים החשמלאי עובד בערך 10 דקות לוקח 200 ש"ח וממשיך לדרכו, יש גם ביקורת ח"ח לפעמים שאז הוא לוקח 500 ש"ח וממשיך לדרכו, ולפעמים עבודה קצת גדולה, שהוא עושה 1000 ש"ח ליום, הכול תלוי...

4421

New member
מר קרמר

אתה נותן מוסר לכולם בזמן שאתה ללא רשיון חשמל אז מה כל הסיפור שלך

shoulhadida

New member
טיפול בלוח חשמל.

כדאי מאד שטיפול בלוח חשמל יבוצע עי חשמלאי מוסמך. כאשר הקווים שונים ובעלי הגנה שונים 10 אמפר ו16אמפר ויתכן שמפאזות שונות יש צורך במגען וחיווט מתאים. לדעתי רכוש שעון שבת לשקע והכנס בין שקע המזגן למזגן כך לא תצטרך חשמלאי ולא תתעסק בחשמל. חשמל מסוכן אין ריח טעם ולא ניתן להרגיש בקיומו. טעות עלולה לעלות בחיים, חיסכון עלול להיות יקר . לא פעם כבעל מיקצוע חזרתי ותקנתי דברים שחובב עשה ופשוט לא ידע לחזק ברגים או מה עשה. ובחישוב עלות תועלת אים היה מזמין בעל מיקצוע מההתחלה לא היה נגרם נזק והעלויות היו קטנות חשוב על הענין. עבודות חשמל ומיזוג אוויר באזור אשדוד 0505759995

מאגר

New member
בכדי לחבר שעון שבת למזגן אתה צריך

מגען מתאים ואת החיבור הזה חייב לעשות רק חשמלאי בעל רישיון וצודק מר קרמר בנוא המקצוע אך לא בניבול הפה. וכשם שאמרתה מדברי חז"ל שיג לחוכמה שתיקה הרי כתוב כי מי שלא שומר על נפשו הקב"ה לא שומר עליו אז במקצוע שאינך מבין וביחיד בחמשל הזמן איז מקצוע.

אני עוסק בחשמל עוד משנת 56

כאשר הייתי בונה מנועים שפעלו על 12VAC במועדון הטכנאי . ומאז עוסק בחשמל בית . ובמעגלים יותר מורכבים במעגלי טלויזיה . הוא כותב לי אים אתה לא יודע אל תגיב . מאוד נעלבתי לכן עניתי לו כך ובסוף כול חכמי הפורום ענו לו אותו דבר . ועדיין לא היגיע המנהל שיגיד את המילה האחרונה .

shoulhadida

New member
שעון שבת למזגן.

בשוק קיימים שעוני שבת למזגן 16 אמפר .גם לשקע בעל שניים עבות{שקע בריטי} מה שנותר לעשות להכניס לתקע שבקיר ולהכניס את תקע המזגן לשעון. לא דורש מגען ןלא דורש חשמלאי.

מאגר שלום

מספר הערות והארות למה שקורה באשכול זה בפרט ובפורום זה בכלל 1. נכון שיש לחזור ולהאיר את עיני האנשים שטיפול בחשמל הוא מסוכן ולכן קבע המחוקק למי מותר ולמי אסור לעסוק בחשמל (או ברפואה ובכל מקצוע אחר) 2. אף אחד מאיתנו לא מונה מטעם המחוקק לשמש כ"שומר חוק". 3. לעניות דעתי יש לענות על שאלות שנשאלות בפורום במלוא הכנות ובהסבר מקיף ביותר. אפשר וצריך אולי לציין את ההשלכות לגבי מי שמבצע את הדברים ללא הסמכה מתאימה. אני קורא תשובות לא עיניניות בפורומים מהסיגנון "אסור לך לעשות פעולות אלו ואחרות, לי מותר !! אני חשמלאי שמספר הטלפון שלו הוא 1234567" 4. אסור לשכוח שאין אנו יודעים מי נמצא מצידו השני של המחשב, ולכן תשובות מתלאמות אינן מקובלות עלי ואני מניח גם לא עליך. 5. בנושא שאלתי, אילו היה מתפתח כאן דיון רציני בנושא, שאני חושב שהיא מעניינת מאוד מבחינת המחוקק, אולי היינו כולם לומדים משהו. אבל החשק שלי ירד ונעלם וחבל. 6. יש לי נושא נוסף לדיון, אולי אפתח אשכול נוסף לנושא.

למעלה