שעון קיץ?

semuelf

New member
שעון קיץ?

האם יש ביפן שעון קיץ עכשיו? כלומר, האם באמת כשאני מחשב את השעה אני מוסיף 8 שעות, או 9 שעות?

semuelf

New member
אגב

אם מישהו לא שם לב, השתחררתי מהצבא, ועד שאני אטוס ליפן אני יושב על האינטרנט ומטריד אתכם עם שאלות.
yoroshku onegaishimasu!

semuelf

New member
אבל

חשבתי שהפרש השעות הוא 8 שעות, פלוס שעה של שעון קיץ יוצא 9 בבוקר. איך הגעת ל-6 בבוקר?

tals56

New member
הנה:

אם ישראל בחורף היא GMT+2 (או השני לא זוכר) ובקיץ היא GMT+3 ויפן אין שם שעון קיץ(מישהו יודע למה?)אז היא GMT+9 מה יכולה השעה כבר להיות? הא וGMT+9 זה גם קוריאה.

GnomeBubble

New member
למה ביפן איו שעון קיץ

זאת שאלה מעניינת, אבל ברוב מדינות מזרח-אסיה אין שעון קיץ. לא תמצא שעון-קיץ ביפן, לא בקוריאה, לא בהודו, לא בפקיסטן, לא באינדונזיה, לא במלזיה, לא בבורמה, לא בתאילנד, לא בויטנאם, לא בנפאל, לא במונגוליה... בסין לא רק שאין שעון קיץ, אלא שכל המדינה הענקית הזאת משתמשת בשעון בייג'ינג (UTC+8). וזה לא שלא היו נסיונות בשעון קיץ. היו נסיונות ביפן (אחרי מלחמת העולם ה-II, בוטל ב-1952 בעקבות התנגדות החקלאים) ובמדינות אחרות באסיה, להתקין שעון קיץ, אבל כמעט בכל מקום היתה התנגדות של האוכלוסיה המקומית, או שהממשלה החליטה ששעון הקיץ אינו מעיל לה וויתרה.

GnomeBubble

New member
כן

יכול להיות שזה יחסוך מליונים, אבל משום מה - עדיין לא הצלחתי להבין למה - במדינות אסיה זה לא עובד. ודווקא השעון היפני המסורתי היה דומה לשיטה של שעון-קיץ/שעון-חורף. היו בו 12 "שעות", שהתחילו עם הזריחה (卯の刻), כאשר מהזריחה עד לשקיעה עברו בדיוק 6 שעות, ומהשקיעה ועד לזריחה של היום הבא עברו 6 שעות נוספות. בחורף ה"שעות" של הלילה היו ארוכות יותר מה"שעות" של היום, ובקיץ זה היה הפוך, אבל ביחס לשמש השעות תמיד היו מדוייקות.

semuelf

New member
יא, שעות זמניות

כמו בשעון היהודי - עובד בדיוק אותו הדבר. (רק שיש 12 שעות מהזריחה לשקיעה) אגב, השיטה לא באמת עובדת גם בארצות המערביות. הרעיון היה שאנשים יגיעו מוקדם יותר (מבחינת היום) למשרד, ולא יצטרכו מזגן, ואזה יחסוך שעות חשמל וכו'. פרקטית, כל אחד שמגיע למשרד אוטומטית מדליק את האור ואת המיזוג. כמו שהגעתי לפני כמה ימים לדירה (בשעות הערב) ומצאתי את שוטף שלי יושב בסלון עם מזגן דולק. היה לו חם. כמה שאלות מהירות הבהירו לי שמאז הצהריים הוא לא יצא החוצה ואין לו מושג מה הטמפ' עכשיו בחוץ. שיהיה. בקיצור, גם פה שעון הקיץ לא באמת עובד.

Manty

New member
תגיד לי, השתגעת???

גם ככה היפנים עובדים שעות מטורפות, תוסיף להם עוד שעת אור בערב ובכלל לא נפגוש את בעלינו..

tals56

New member
מה?

אם הסרגל שלי צדק,אז את הגבת להודעה שלי נכון? למה שעת אור?ככה זה השעות שלהם בקוריאה וביפן השעה אותה הדבר נכון? אז הם GMT+9 בקיץ ישראל מוסיפה שעה אז אנחנו כרגע GMT+3 הבדל השעות בין יפן לישראל הוא 6 שעות כרגע,בחורף הוא 7 שעות אני לא מבין מה רע בזה, ואם אפשר לשאול,באיזה שעות ממוצעות יפנים עובדים?

tals56

New member
60 שעות בשבוע!?!באמת אפשר למות מזה!

שיהיו בריאים היפנים האלה, אני במקום הממשלה הייתי מגיש את ההצעה הזאת ממזמן!

ToHrU

New member
קראתי על זה במעריב . . .

זה קצת עצוב :( אבל בכל מקרה אני מנסה להסתכל על החיובי ולהגיד שיש אנשים שעובדים יותר שעות ממני ולא בשביל 400 ש"ח בחודש
סתאאאאאאאם בצחוק . . . אבל אני ממש מוקסמת מהיכולות של היפנים לעבוד כל כך קשה בלי למאוס בחיים מהר . . .

למעלה