שעון מיוחד

broadaxe

New member
שעון מיוחד

מאחר ולקחתי על עצמי באופן לא רשמי לקחת חלק במשימת הרחבת אופקי הפורום, אני מצרף היום תמונה של שעון אספני. אמנם "סייקו", אבל גם לדגמים מסויימים של חברה יפנית זו (וגם לדגמים מסויימים של "סיטיזן") יש כיום ביקוש אספני הולך וגובר. הכלל הוא שהשעון צריך להיות אוטומטי, דהיינו עם מנגנון מכאני שקפיצו נדרך באמצעות משקולת רוטורית, ובשעון צריכה להיות פונקציה נוספת מעבר להוראת השעה הרגילה- כרונוגרף ("סטופר") או מצלצל לדוגמה (קוראים להם "מעוררים" למרות שאף אחד לא ייתעורר מהצלצול העדין שלהם... במקור הצלצול נועד לשמש בזמן ערות, לתזכורת). למצב השעון השלכה ישירה וקיצונית על המחיר. בתמונה המצורפת דגם נדיר ומבוקש מאמצע שנות השישים: SEIKO WORLD TIME. המחוג הרביעי האדום מציג זמן 24 שעות ביממה, על הסקלה הפנימית שמות של ערים גדולות מסביב לעולם. באמצעות הזזת הסקלה (דרך סיבוב הכתר- ה"כפתור" לכיוונון) ימינה או שמאלה יחסית למחוג האדום ניתן למצוא את הזמן במקומות שרשומים על הסקלה. שעון ל"נוסע המתמיד". קוטר השעון 41 מ"מ, צמיד מקורי חריג, לרוב יימצא שעון זה עם צמיד מקורי מקובל יותר, עם חוליות.

broadaxe

New member
21 אבנים

למי שלא יודע: "אבן" בשעון היא למעשה אבן רובין זעירה המשמשת כמיסב לציר. פעם המדד בין ה"חבר'ה" לאיכותו של שעון היתה כמות האבנים במנגנון. חברות מסויימות התהדרו במספרים שצוינו על הלוח. אגב, הכמות היא תמיד אי-זוגית (לא יודע למה): 15 (ישן), 17 (מנגנון קלאסי), 19 (דור ביניים), 21 (קלאסי-מודרני), 23 ומעלה. ככל שהמנגנון יותר מורכב כך בשאיפה יהיו יותר אבנים. חברות יוקרה לא מציינות את כמות האבנים בגלוי.

על תזרוק את השעון תחכה קצת

לתשובה ואים בכול זות תרצה לזרוק אותו לפח תגיד לי

coincollector

New member
תזרוק, תזרוק...

אבל לפני כן תגיד לי איפה

broadaxe

New member
יש לך אחד- איזה?

איך אני אדע? המחירים, כמו בהרבה דברים, מתפרשים על טווח נרחב. ערכו של הסייקו וורלד טיים נע בין 200 ל 600 ש"ח (קטלוגית אף יותר, במצב חדש בקופסה). טנדר- אי אפשר לזהות את השעון בתמונה.

ran lir

New member
לא נשמע לי המחיר../images/Emo122.gif

כרונוגרף שנת 70 עמיד במים[לא כדאי לנסות] אוטומטי תאריך חודש ויום.בשביל מחיר כזה לשעון שעובד בדיוק של שניה אני זורק לפח.

broadaxe

New member
התגובה שלך לא לעניין

א. לא ניסיתי לקנות או למכור לך שום דבר. אם תזרוק לפח ההפסד כולו שלך בסופו של דבר. ב. לסייקו היו דגמים רבים של כרונוגרפים אוטומטיים (כולם במקור עם עמידות מסויימת למים שנעלמה עם הזמן). מדייק או לא מדייק הוא מדד זניח. קסיו דיגיטלי חדש שעולה 30 ש"ח מדוייק יותר. רולקס שעולה 15,000 ש"ח מדוייק פחות מהקסיו האמור. ג. יש כרונוגרף (לסייקו) חסר רגיסטרים, עם רגיסטר אחד (אוסף דקות) ועם שני רגיסטרים (אוסף דקות ואוסף שעות או חלקיהן). לחצנים בצד או לחצנים למעלה. אם תעלה כאן צילום ברור של השעון אפשר יהיה להמשיך את הדיון.

ran lir

New member
כך הכל בחיוך../images/Emo9.gif

נא לא לדאוג!בפורום הזה לא זורקים שום דבר,רק מעבירים אינפורמציה.לשאלתך השעון עם 2 רגיסטרים אוסף שניות ואוסף דקות,גוף ורצועה נירוסטה, פנים רקע כחול.מקווה שהשלמתי את התמונה .לגבי הדיוק ,רק אומר השעון תותח.איכות מנגנון שוויצרי.

broadaxe

New member
נו טוף ../images/Emo13.gif

לא דואג. כדאי להשתמש בשעון מפעם לפעם. לי אתה לא צריך להטיף על סייקו... אני אחד מחסידיו הגדולים. עד רמה מסויימת הם עדיפים על פירמות שוויצריות יקרות בהרבה (ובוא לא ניכנס לפירוט). התמונה עדיין לא שלמה: האם הרגיסטרים מסודרים אחד ליד השני או אחד מעל לשני? הלחצנים והכתר מימין או מלמעלה? לוח כחול מופיע לרוב עם לחצנים עליונים ואז זה דגם יקר יותר ומבוקש יותר.

ran lir

New member
טוף שיגעתה אותי../images/Emo122.gif

הכל מזיכרון.הלכתי למחסן ומצאתי!אז השעון ריגסטר אחד תחתון דקות.שני לחצנים עליון ותחתון .רגע נבדוק,וואלה הוא עובד!!!!עליון מפעיל חוגת שניות ותחתון מאפס. רות סוף.

ran lir

New member
לא גמרנו../images/Emo6.gif

הכתר מימין מעל ומתחת הלחצנים.

broadaxe

New member
חשבת שגמרנו?

או-קיי, מה היה לנו פה: סייקו אוטומט כרונוגרף חד-רגיסטרי עובד עם צמיד (מקורי? תבדוק אם חתום סייקו על האבזם). במצב טוב מאד, דהיינו עובד מדוייק עם סימני שימוש קלים, כולל צמיד מקורי, שווה לאספן 500-400 ש"ח. עכשיו תבדוק את תאריכון הימים, מופיעים בשתי שפות- באיזה שפות? קומבינציות ידועות: אנגלית/צרפתית, אנגלית/יפנית, אנגלית/ערבית. סתאאם, זה לא משנה לערך... בעתיד אוסיף כאן תמונות של שעוני סייקו מעניינים נוספים, כולל מהדגם שלך.

השעון שבתמונה הוא

אטלנטיק 25 אבנים אני ינסה להשיג תמונה טובה יותר ותודה על השיעור על האבנים

למעלה