שעון מטוטלת עתיק יומין

KaNiJa

New member
תודה

וכמה עולה נסיעה באוטובוס מצומת רעננה לנתב"ג? סתאאאאאאאאאאאאאם

python 4

New member
מופרע? אני? לא ולא.

ה- "מופרעים" טרחו מן הסתם להתייצב ברכבת הראשונה מנהריה ב- 2:00 בלילה יום לפני. אני עליתי על רכבת 26 שעות אחר כך, וכמו שאת יודעת בתור בולאית מעטפה עם בול שמוחתמת 26 שעות לאחר הופעת הבול כבר לא שווה כלום.

yblumann

New member
'מופערים??' לא יפה....

אמא של יותם1, לא יפה להשתמש בכנויי גנאי כאילו לאנשים שתחביבם הראשי הוא רכבות וכל מה שהם רצו לעשות זה לנסוע ברכבת הראשונה לתחנה חדשה. Yoram in London

ronmerav

New member
החוכמה היא לשמור

את כרטיס הנסיעה עם תאריך של היום הראשון להפעלת הקו! פיתון, האם זו תחילתו של אוסף חדש? לא נדרשת השקעה גדולה, כי כמה קוים כבר פותחים בארץ הקטנה שלנו?

python 4

New member
חשבתי על זה!

ולמעשה שמרתי את הכרטיס, אבל לצערי התאריך שרשום עליו הוא 11/10/04, וכמו שאמרתי לאש"י וגם אתה יודע - זה כבר לא שווה הרבה, אולי רק בקרב אספני היום השני. אם כבר אז האוסף צריך להיות של כרטיסי הרכבת הראשונה (לא סתם היום הראשון, כי זו לא חוכמה) - הרכבת הראשונה שנוסעת בקו חדש או שמגיעה לתחנה חדשה. לנתב"ג זה כבר מאוחר מדי, והתחנה הבאה שתיפתח היא אאל"ט דימונה או מלחה, וזה יהיה רק ב- 2005-6.

python 4

New member
ברור..

פעם העלאתי את הרעיון לאסוף מעטפות היום ה- 13. אין דבר יותר נדיר מזה, לא?

ronmerav

New member
ובכן, במוזיאון הרכבת

אשר בחיפה, יש אוסף (בכל אופן היה, כשבקרתי שם לאחרונה, לפני כ-15 שנה) של כרטיסי רכבת ממוספרים בכל הקוים מקום המדינה, כשהמספר בכולם: 000000. למי שזוכר, הכרטיסים האלו היו מודפסים מראש לכל יעד (לדוגמה: חיפה-עתלית, חיפה - זכרון, חיפה - בינימינה וכו'), ממוספרים, על קרטון ירוק קטן. אחר כך הוסיפו פסים בצבעים שונים לנוער, לחיילים, לקשישים וכו', וכרטיס שמור היו קונים בנפרד. אבל די, אנחנו לא פורום תחבורה ציבורית...

yblumann

New member
כרטיסי יום ראשון

בבריטניה החכמה היא לשמור כרטים שהוצא בתחנת רכבת חדשה ביום הראשון לפתיחתה. הבעיה היא שהכרטיסים של היום עם הדפסים של מחשב לא מחזיקים מעמד. אני לא אוסף כרטיסים אבל שמרתי מספר כרטיסים מפתיחת ה Jubilee Line לסטרטפורד. הייתי שם בימי הפתיחה. Yoram

רוזן71

New member
שי, נסיעה טובה...

בס"ד וכשתחזור בע"ה יחכה לך בבית מה שהבטחתי לך. רוזן.

שַׁי

New member
תודה לכולם על הברכות. עוד כּחצי שעה

אני יוצא לבית הספר, משם נסע לנמל התעופה. אנחנו ממריאים לפולניה בחמש ורבע לפנות בוקר. אם בדיוק השבוע יגיע לכאן, במקרה, נניח, הבן של דוד אבידן (הוא צריך להיות בן 15 כמדומני) ויכתוב שמצא בארון כמה ארגזים ישנים עם ניירות על-גבי-ניירות, כתבי-יד והוא רוצה לדעת מה לעשות איתם - אני סומך עליכם שכבר תדעו מה לומר לו
להתראות.

תמיר1991

New member
נסיעה טובה!

והבן של דוד אבידן בן 15? דוד אבידן היה, לפי החישוב שלי, בן 59 כשהוא נולד... אבל אני משער שצחקת
תמיר.

rachelea

New member
לשי - סע לשלום וחזור בשלום

אין לי ספק שתחזור עם משא רגשות שונה מאלה שהרגשת עד כה. תתגאה בהיותך יהודי-ישראלי החי בארצו שלו, חופשי. ושם, בניכר, "זכור את אשר עשה לך עמלק". חסידי אומות העולם היו אז מתי מעט. לכם יזדמן, ככל הנראה, להיפגש עם צאצאיהם. התרשמותכם מהסיפורים שתשמעו על מעשיהם יהיה ביחס הפוך למספרם באותם ימים אפלים. ושוב - נסיעה טובה וחזרה מהירה בשלום הביתה!

למעלה