שעון כיס

pelly

New member
שעון כיס

מצאתי שעון כיס מקדימה כתוב LUCERNE ובמכסה האחורי ועל המנגנון BERNARD SCHAFFEL מישהו יכול לתארך לי אותו? יש לו ערך כלשהו(לא נראה לי שהוא מזהב סתם צבוע) תודה פלי

broadaxe

New member
צריך יותר מידע והעיקר...

צילומים- לוח (פנים), אחור, ומכונה. מידות.

pelly

New member
זה המנגנון והכיסוי - תמונה

מצורפת תמונה פלי

broadaxe

New member
איזו זריזות!

יש לי כבר דעה מסויימת, אני רוצה לראות גם את הפנים. האם לפי מה שרואים הגב מתפרק בשלמות במין סיבוב חלקי ללא צירים?

broadaxe

New member
ועכשיו תמונה כללית מקדימה, עם מה

שצריך להיות מלפנים, כל השעון מורכב. לוצרן אגב היא עיר בשוויץ.

pelly

New member
תמונה כללית...

אני הכנסתי מברג בין הכיסוי לגב והוא יצא פשוט. פלי

broadaxe

New member
מה הקוטר שלו?

המסקנה מתקרבת... מדידת הקוטר צריכה להיות ללא התלי, רק הקופסה העגולה.

pelly

New member
מנצל שרשור - עוד שעון

עוד אחד הוא בערך 2.4 ס"מ זו תמונה ראשונה של הפנים

broadaxe

New member
טוב, אני לא איש בשורות

שני השעונים הם שעוני תליון, קונפיגורציה לא אספנית מבחינת אספני שעונים אם כי הם נסחרים באופן כללי. ערכם נמוך מאד, המכונות פשוטות, הגופים עשויים פליז מצופה. תיארוך- שנות החמישים, תחילת השישים.

doroni10

New member
אם אפשר להמליץ על ספר בסיסי בנושא

ישנם ספרים וקטלוגים רבים, אך כדאי, עבור אספן שעונים מתחיל (או חובב, או סתם מישהו שרוצה מידע זמין וטוב בנושא) להעזר בספר/קטלוג הבא: Cookskey, S.; Engle, T.; Gilbert R.E.; "Complete price guid to Watches" הספר/קטלוג מכיל, בעיקר מדריך מקיף לסוגי שעונים ומנגנונים- שעוני כיס(תליון) ושעוני יד. דורון,

avitalit

New member
חוזר על שאלה שנגוזה לה בפורום.....

האם מישהו מכיר בתל אביב מקום לאספני שעונים ישנים ? חנות? אספן? כמו כן היכן ניתן לעיין בקטלוג הזה כאן בארץ מבלי לרכוש אותו ? תודה איציק

בדוק את הקישורים -

הוספתי קישור לאתר אגודת אספני השעונים והעטים בישראל. הם בוודאי ידעו יותר מאתנו...

avitalit

New member
האתר שם כנראה לא פעיל היות

ועדיין מפרסמים שם מפגש שיהיה בשנת 2003 ........... כמו כן - מופיעות שם כמה שאלות ששאלו אנשים ונותרו ללא מענה .......

אופס! ../images/Emo3.gif

מחקתי אותו מרשימת הקישורים. כמעט שהכנסתי את התערוכה ללוח הארועים שלנו, מזל שהפנית תשומת ליבי שזה היה בשנה שעברה.

ronmerav

New member
למה מחקת?

אולי זה היה ממריץ מישהו להשלים סוף סוף בניית מכונת זמן שכולנו כל כך מחכים לה?

למעלה