שעון חורף/קיץ

zipipeer

New member
שעון חורף/קיץ

לא הבנתי מדוע נעשה החילוף ולמי זה טוב ,אם זה טוב.

האם גם בקטבים משנים את השעון?

שבוע טוב

@יעל@

New member
זה טוב כדי

שלא תלך לעבודה ב 7 בבוקר ועדיין יהיה חושך...

zipipeer

New member
הזזת השעון

לא ברור לי מה משנה השעה באותם המקומות בהם רוב שעות היממה יום או לילה.

וגם בארץ תמיד יהיו אלו שיקומו בחושך אבל לפחות יהיה להם אור בסוף היום.

לפחות השנה שמחתי להנות שעות אור גם בשש בערב.

שיהיה שבוע טוב.

Sami144

New member
שאלה שאין עליה תשובה

חילופי השעה לא היו קיימים מקדמת דנא. קראתי שבעבר הקרוב היתה חשיבות כלכלית לשעות האור. מצד שני בימינו אין לכך חשיבות כי התנהגות בני האדם השתנתה בגלל הטכנולוגיה.
אין לי תשובה לגבי הקטבים אבל גם לא ברור למה אתה מתכוון (קנדה ארגנטינה ורוסיה נמצאות בקטבים ושם יש שעון קיץ/חורף)

herouth

New member
ראשית אקדים ואזכיר שהשעון הטבעי הוא

...שעון החורף. בהתחשב במוסכמה שהיום מתחיל בחצות הלילה, אמצע היום (השעה 12) הוא כאשר השמש ברום השמיים (בזניט).

כיום לא כל כך קל לעמוד בתנאי הזה שכן המציאו את איזורי הזמן, ואלה נקבעים לפי גבולות פוליטיים, ולא לפי גיאוגרפיה, אבל ברמה העקרונית, כך ידעו מהי שעת הצהריים בימים שלפני המצאת הרכבת.

את שעון הקיץ המציאו כשיטה לחסוך אנרגיה. בקיץ יש הרבה יותר שעות אור, ואפשר לחסוך כסף המבוזבז על תאורה אם מקדימים להגיע לעבודה ומנצלים זאת. בשעון הקיץ, למעשה, השמש אינה ברום השמים בשעה 12 אלא בשעה 13.

אלא מאי, שהדבר נכון לארצות מסויימות (לא בכל העולם שעות האור זהות), לתרבויות עבודה מסויימות (כיום כבר לא מקובל לעבוד 14 שעות ביממה), ובעיקר - לתקופה שבה עיקר האנרגיה היה מבוזבז על תאורה ולא על מיזוג אויר.

כל שנה יוצאים במספרים על "כמה חסך שעון הקיץ למשק". אינני יודעת מהי שיטת החישוב למספרים הללו, אך למיטב הבנתי, הם מופרכים לחלוטין. קשה למדוד את השפעת שעון הקיץ על הכלכלה בצורה השוואתית, אבל לפני כמה שנים נוצרה הזדמנות מצויינת לכך: איזור שלם בארה"ב עבר מאיזור זמן אחד למשנהו, והיה אפשר להשוות את צריכת האנרגיה לפני ואחרי. המסקנות היו, פחות או יותר, שיש חיסכון קל באנרגיה במדינות שאינן חמות. במדינות החמות, בהן המיזוג פועל כל הזמן, לא הורגש הבדל. כיום, כשהתאורה היא ברובה פלורוסנטית, מורגש עוד פחות הבדל. מה גם שבנייני משרדים בדרך כלל מוארים לא לפי הצורך אלא כל הזמן.

בקיצור, שעון הקיץ אינו מועיל ולא כלום.

כל הרעיון של שעון קיץ הוא שקשה להגיד לעובדים "מעכשיו, במקום להגיע לעבודה בשעה שמונה, תגיעו בשעה 7", ובאותה עת גם לשכנע את הסוחרים לעשות זאת, את בעלי המסעדות, וכו' וכו'. אם קובעים שכל השעון משתנה, אפשר להמשיך "כרגיל" לצאת להפסקה ב־12 ולאכול במסעדה וכו'.

מדוע אנשים שונאים את שעון החורף? ראשית, יש בישראל תחושה מוטעית כאילו שעון הקיץ הוא השעון "הנכון" ושעון החורף הוא ההזזה המלאכותית. וזה, כאמור, לא נכון. ההזזה המלאכותית היא שעון הקיץ. שנית, פעם בישראל היה מקובל לעבוד משמונה עד ארבע. בארה"ב היה מקובל לעבוד מתשע עד חמש. איפשהו במהלך הקפיטליזציה של ישראל, יום העבודה הפך להיות בן 9 שעות, מתשע עד שש. ההזזה לתשע - ניחא, זה בשביל לאפשר לעובדים ללוות את ילדיהם לגנים. אבל ההזזה לשש בעצם גרמה לכך שכל העובדים חוזרים הביתה בחושך.

לא כל העולם עובר לשעון קיץ בקיץ. ביפן ממשיכים כרגיל (שם היה נהוג שעון קיץ רק בתקופת הכיבוש אחרי מלה"ע השניה), וכך גם במדינות רבות אחרות. ברוסיה החליטו ללכת על קיץ נצחי (השעון הוזז באופן קבוע ויותר לא הוחזר). כל מדינה - בהתאם לשעות התאורה ותרבות העבודה שלה.

תודה לך על ששפכת אור על הנושא

zipipeer

New member
שעון חורף

אני רוצה להודות לכם על ההסבר לשאלתי למרות שכאילו אין הסבר.

עכשיו שרק ארבע אחר הצהריים ועוד מעט לילה הגעתי למסקנה שהייתי בוחרת שעון קיץ תמידי.

אולי בגלל שאני כבר לא צריכה לקום בחושך.

trilliane

Well-known member
מנהל
הבעיה שבחורף זו שמיכה קצרה מדי...

מושכים בצד אחד, לא נשאר מספיק בצד שני. או במילים אחרות, גם אני מתבאסת שמחשיך מוקדם, אבל עדיף שתלמידים ילכו לבית הספר באור יום מלא.

zipipeer

New member
מוצאת חן בעיני ההשואה לשמיכה הקצרה

ואני דוקא חשבתי על הקטנים שמסיימים בארבע וחצי את הצהרונים שזה כבר כמעט לילה.

ומאחר והבנתי שממילא הכל פוליטיקה אז מי שואל אותנו.

אז לפחות שיהיה חורף גשום במידה וימלא את כל מה שצריך להתמלא.

למעלה