שעון המרידיאנים

freearth10

New member
שעון המרידיאנים

שלום לסינים שבינינו, הרבה פעמים גיליתי קשר בין שעון המרידיאנים לבין נדודי השינה או שעות שיא הערנות. לא פעם, אבל גיליתי שהשעון הזה הוא לא שעון שוויצרי ולכן מעניין אותי לדעת איך נקבע השעון הזה. האם הוא נקבע לפי אורח החיים הסיני של אותה התקופה או שהוא עבר איזשהו שידרוג לאורח החיים המערבי. ובכלל איך מתייחסים אל השעות. הרי בארצנו נהוג שעון קייץ ושעון חורף שנקבע מטעמיים כלכליים נטו. איך משפיעות עונות ייניות יותר ויאנגיות יותר על יחסי הגומלין בין טבע-שעון-גוף?
מאיה

מאיר72

New member
שאלה לא קלה ותשובה בהתאם

אני אתיחס תחילה דווקא לסוף השאלה שלך בקשר לשעון קיץ וחורף, השעון הביולוגי של הגוף מסתכרן עם השעון האמיתי של הטבע, רק זה לוקח קצת זמן בסביבות השלושה שבועות. בקשר לעונות - את מוזמנת לקרוא את הפרק השני של הקיסר הצהוב, בוהוא מסביר איך האדם צריך לחיות לפי הטבע והשינוים החלים בו. בקשר לשאר זה השאלות זה עדין אניגמה מבחינתי (אבל לקראת פיתרון), ברגעי שתהיה לי תשובה יותר מעמיקה, היא תופיע כאן. אם למישהו אחר יש עוד הגיגים בנושא זה אני אשמח לשמוע.

אדומה2

New member
הנושא האהוב על מאיר

מאיה, מאיה, איך קלעת בול!
אני לא יודעת הרבה על השעון הביולוגי, אבל עוד מעט אתחיל לימודים שבין השאר ידברו על השעון ואז אשמח לחלוק איתך את המידע שיהיה לי, אם הוא יהיה לך רלבנטי. מהמעט שאני יודעת- את צודקת, השעון אינו שעון שוויצרי אבל הוא שעון שנקבע לאחר התבוננות של הסינים בטבע ובאדם עצמו. גם כשחושבים על החלוקה של השעון, יש שם דברים סה"כ מאוד הגיונים, למשל תחילת היום באיבר מאלמנט העץ, שהוא בעל יכולת פריצה ומאוד יאנג, כי אומנם אנחנו עדיין ביין, כי זה לילה, אבל זה היאנג בתוך היין אם תרצי, התחלה של היום, אבל זה עדיין לילה. זה איבר כיס המרה, ומיד אחריו מגיע בן זוגו לאלמנט- הכבד. לא סתם אלו תמיד השעות שאנשים מכנים אותן "הכי פרודוקטיביות, הכי יצירתיות שלי", זהו אלמנט העץ והוא אלמנט של יצירה (השעות הן 23:00-03:00). יש לך למשל את הלב בשעות השיא של היום, 11:00-13:00. אלמנט האש הוא שיא היאנג, והלב הוא הקיסר, הוא מקבל את הכבוד להיות בטופ. זה רק הגיוני. ההתיחסות לשעון היא סינית לכל דבר וזה אומר- יין ויאנג. בכל דבר ברפואה והיפלוסופיה הסינית יש את היין והיאנג, בתמונה גדולה ובירידה לפרטים. וגם כמובן זו התיחסות של איך הדברים ישתלבו עם הטבע בצורה האופטימלית ביותר, יהיו בהרמוניה עם הטבע. סיפור מעניין.

freearth10

New member
אני אוהבת את ההגיון שבשעון

היי אדומה, אני אכן אוהבת את ההגיון שבשעון, אבל קצת קשה לי עם השעות המדוייקות ועם ההבדלים שבאורח החיים שבטח יש להם גם השפעה על הגוף. השפעות חיצוניות כמו מזג אויר שמשפיעות על הגוף-נפש שלנו ולכן קצת קשה לי עם ההכללה. בנוסף יש להתחשב גם אולי בשעון הקייץ שמבלבל בכלל את השעון כי הוא המצאה שתפסה תעוצה בשנים האחרונות ולא קשור בכלל לטבע אלא יותר לכלכלה. ואם יש להתייחס לעונות השונות בגלל השינויים של מזג האוויר באותה התקופה אז איך מתייחסים ליאנג בתוך יין לדוגמא, כלומר בימים חמים בתקופה קרה? אז הנה יש לך כאן חומר למחשבה ומתי שלא תגיע התשובה - תמיד אשמח לקרוא אותה.
מאיה

למעלה