שעון גמילה

Mr RK

New member
שעון גמילה

למי שמעוניין, באתר הזה, יש תוכנת חינם שסופרת לך את כמות הזמן שאתה גמול מסיגריות. מה שנחמד בתוכנה זה שהיא גם בודקת עבירך כל מיני סטטיסטיקות קטנות וחמודות כמו כמה כסף חשחת מזה שלא עישנת, או כמה סיגריות לא עישנת, או כמה ימים מהחיים שלך הצלת מזה שלא עישנת...

הדברים האלה נהדרים בתור משחק משעשע

אך מעבר להכל, כדי להפסיק לעשן פשוט כדאי לזכור להינות מההפסקה. נכון שכל אותם דברים עוזרים לזכור, אך צריך לשים לב שלא מתעסקים עם זה יותר מידי, כדי לא לקבע את התפיסה שחסר משהו. ומעבר להכל, הפסקתם, שיחקתם אותה !!! שיהיה יום נהדר

Mr RK

New member
אני מסכים שצריך לנסות להתחמק מקיבעון לסיגריה

הרעיון בתוכנה הקטנה הזאת זה להגביר את הקבעון הפוך, להדגיש את כל היתרונות שחווית מאז הפסקת לעשן. אחרי זמן מסיים שמפסיקים, יתרונות הפסקת העישון יכולים להפוך למובן מעליו...אני חושב שכאן נעוץ אחד הבורות החזקים שלי אישית שמתישהו בעתיד, אני אשכח את יתרונות הפסקת העישון, ארגיש שכבר התגברתי על הסיגריות ואתחיל להזכר בזכרונות טובים שהיו לי עם סגירה אחת מאוד ספציפית... אני חושב שזה קשור לזה שאני אופטימי מטבעי, ושם דגש על הדברים הטובים שקרו לי בחיים. קל לי להשכיח מלב את הקשיים והתמקד בדברים טובים שקרו לי בעבר... יש חשש שאני אתפתה לעשן עוד פעם "רק בשביל להזכר"...

פה הבעיה!

החשש! למה צריך להיות חשש כלשהו? החלטת שעישנת את הסיגריה האחרונה שלך בחיים!!! זה בטח לא פעם ראשונה שיש לך קשיים בעיקבות החלטה שלקחת. כל עוד שאתה שלם עם ההחלטה (אני מקווה שכן...) אין ממה לחשוש יש בשביל מה להתחיל לחיות

Mr RK

New member
אני חושש מרגע אחד של חוסר צומת לב

בסופו של דבר, התחלתי לעשן כי רציתי משהו שלסיגריות היה לתת. בתוך עצמי אני מבין שהבחירה עבורי היא לא בין לעשן סיגריה פעם ב.. לבין לא לעשן בכלל זה או להיות מכור לחלוטין, או לא לעשן בכלל. לי אין אמצע בעיניין הזה. והחשש הוא להגרר על ידי נפילה מיקרית לעישון חוזר. לאחרונה אני גם חולם על זה הרבה, שאני בבית של חבר שמעשן, הוא מציע לי סיגריה ואני מתפתה ומעשן ומעשן...

Mr RK

New member
להבהיר

החלומות הללו הם סיוטים בכלל. אני שונא את עצמי שאני מעשן, מרגיש חלש אופי מהכניעה לעישון

הפחד הוא חלק מרכזי במלכודת

הפחד מהסיגריה כל עוד מעשנים, הפחד שיהיה קשה להפסיק, הפחד שנחזור, הפחד שנשכח.... חשוב לזכור שוב ושוב, שכל עוד לא משנים את הלך הרוח בעניין העישון, באופן מסויים אנחנו עדיין בתוך המלכודת (גם אם לא מעשנים...), עישון הוא מלכודת מנטלית בעיקרה, וככזאת, אנחנו צריכים להסתכל על המרכיבים שלה ולבחור האם להשאר בתוכה ולשחק באותם אבני משחק, או להחליף את האבנים באבנים חדשות, שיצרו משחק חדש. של שמחה, הקלה, שחרור, אושר
(בהקשר של העישון כמובן) ככל שנישמח, נרגיש הקלה, נשתחרר, נהיה מאושרים כך מלכודת הפחדים תירחק מאיתנו !!!

Mr RK

New member
אוקיי, אז אם אני בתוך המלכודת

כי קיים בי בהחלט פחד שאמעד..מה אני יכול לעשות בנידון? היום הגיע אלי חבר מעשן שלא ידע שהפסקתי וממש פחדתי שהוא יציע לי סיגריה..אמרתי לעצמי שאני אגיד לא אבל הרגשתי איך אני מהרהר בצדדים החיוביים...איך אני יכול בקלות להתפתות לעשן...

שאלה מצויינת

בלי לדעת שזה חלק מהמלכודת, לא תוכל לצאת מימנה. ועכשיו, מה שנותר לך, שבכל פעם שתחווה את הפחד הזה, תזכיר לעצמך שזה חלק מהמלכודת, ובד"כ ברגע שאנחנו מבודדים את עצמנו ממה שקורה לנו (מתבוננים מהצד על המתרחש- כמו שדיברנו מוקדם יותר), האפקט של התחושה או החוויה פוחתים. תנסה, לי זה עבד מצוין... פתאום הבנתי שלא צריך להיות מודאגים יותר, בלחץ, בפחד מהסיגריות, זוהי מנת חלקם של המעשנים... מקוה שברור, אם לא אשמח להרחיב עד שיובהר... יום נפלא

אתה במלכודת כי אין לך ביטחון בהחלטה שלך!!!

תחזור אחורה בזמן ותנסה להזכר ברגע ההחלטה. עד כמה הוא היה סופי ומוחלט והכי חשוב עד כמה הוא היה חיובי, זאת אומרת לא : "יותר אני לא אעשן" אלא " אני עומד לעשן את הסיגריה האחרונה שלי!!!" תסכים איתי שיש הבדל משמעותי. ומאותו רגע מה שלא יהיה אתה מבסוט מההחלטה. התחושה של רצון לעשן סיגריה היא חלק מהעבר והיא חלק מהנסיון של הגוף שלך לגרום לך להדליק סיגריה זה לא הרצון החופשי שלך!!! הלוואי וחבר יציא לי סיגריה, אני אוכל להגיד בשמחה אני הפסקתי

Mr RK

New member
זה בהחלט מעורר השראה

אני באמת לא יודע מאיפה מגיע החשש הזה מליפול, מזה שאני ידליק סיגריה. בימים האחרונים כל לילה אני חולם על עישון סיגריה, סיוטים. בחלק מהחלומות אני אפילו מעשן בטעות, בחלק אחר אחרי העישון אני מרגיש כאילו שאני הולך למות ושאין מה לעשות עכשיו בנידון... אולי החלומות זה הדרך של המח שלי להתמודד עם הפחדים מעישון. לא הפחד מזה שאני יותר לא יעשן בחיים שלי אלא הפחד שאם אני כן אעשן, זאת תהיה הטעות הגדולה ביותר בחיים שלי. והאמת החלום בו אני מעשן בטעות מתחבר לי טוב אם מה שאתה אומר, שלהדליק סיגריה זה לא הרצון החופשי שלי...

ואללה! גם לי לאחרונה יש חלומות

של עישון, ואכן עבורי אלו סיוטים. זה בהחלט סימן שאתה משתחרר מהעישון. במודע שלך אתה לא רוצה לעשן ובגלל זה, כשאתה מעשן בחלום זה סיוט (הפוך מפנטזיה משהו שאתה כן רוצה) אני לא חושב שיש קשר לפחד כלשהו אין דבר כזה (שאין דבר כזה) פחד מעישון תנסה להסביר מה זה הפחד בדיוק

Mr RK

New member
אני חושב שהפחד הוא

אני מבין לחלוטין את הסכנות בעישון, מודע לכך שהן קיימות במספר מישורים. הן במישור הבריאותי, קיצור תוחלת חיים ופגיעה באיכות החיים. הן במישור החברתי ובמישור הכלכלי... אני מפחד שיבוא יום (עוד 10 שנים לדוגמא) שסכנות הסיגריות ישכחו ממני, שאני לא התיחס עליהן באותה חשיבות ובאותה הבנה כמו שאני מיחס אליהם היום. ומתוך זלזול, אני אסכים לעשן סיגריה אחת (לזכר הימים הטובים???) ואדרדר לעישון מחדש...

או! פה הספר היה עוזר

אני אנסה: זה לא שהסכנות הבריאותיות הם הגורם העיקרי להפסקת עישון, אלא עצם העובדה הפשוטה שאתה לא צריך לעשן!!! זה לא נותן לך כלום!! (רק הורס - בראותית וכספית)!!! תחשוב על זה: מה בעצם - אתה חושב - שהעישון נותן לך?

Mr RK

New member
אוקיי...

בהתחלה, עישון גרם לי למעיין אופוריה קלה..מעיין סחרחורת שהתלבה אליה תחושה נעימה.

OK זה בהתחלה

ברור שהגוף מגיב לא טוב לסיגריה והסחרחורת באה בגלל חוסר חמצן הבדיחה היא שהגוף אומר לנו - "לא טוב לי מה שאתה עושה" אבל אחנו מתעלמים או, לחילופין, מתלהבים מאותות האזהרה. אבל זה נכון לגבי ההתחלה. מה עכשיו, כשכבר אין סחרחרות? מה עכשיו העישון נותן?

Mr RK

New member
אני מסכים לחלוטין...

עכשיו אני לא מרגיש שום השפעות חיוביות לעישון. אני מודע לכך שכל ההשפעות ה"חיוביות" היו למעשה מניעת תחושות שליליות שהגמילה עוררה בי... אני באמת חושב שעישון הוא לא דבר שחסר לי ביום יום, אלא מתעורר באירועים ספציפיים. אם הסיבה להתעוררות חשק לעשן מקורה מסיבה פסיכולוגית, אני מקווה שעם הזמן אני פשוט אשבור את התבנית במח, את הקישור בין עישון סיגריה ופעולה מסויימת. קשה לי לומר לעצמי דברים שאני לא לחלוטין מזדהה איתם. עישון לפעמים חסר לי, לא תמיד קל לי...אבל, בהחלט עם הזמן קל יותר ויותר. היום עובר עם פחות נקודות זמן בהן אני בכלל חושב על עישון. אם אני משווה את עצמי היום. אחרי 19 ימים ללא סיגריה מול יום לפני שעישנתי...אז היום אני חושב אולי פעם אחת ביום על עישון בעוד שכשהייתי מעשן, הייתי חושב על סיגריות במהלך רוב היום. אם זה ציפיה לסיגריה, או אם זה האכזבה מכך שאני מעשן אחרי הסיגריה... אני מאוד מאמין שעם הזמן המחשבה על עישון תלך ותדחק. ומקווה שאני אשמור על מודעות מספקת כדי לא להתפתות לעשן שוב אי פעם

פשוט כיף לקרוא את דבריך

אתה לגמרי משוחרר, וכמו שאמרת, את כל החיבורים שהמוח למד לעשות, הוא ילמד להפסיק לעשות!

למעלה