שעה / שעות

AKben

New member
שעה / שעות

חבר אמר לי: "אתה עושה את הפעולה הזו שעות" השבתי לו שאני עושה את הפעולה יותר משעה, אבל לא שעתיים, ושזו הכוונה האמיתית ב"שעות" (יותר משעה) הוא אמר שאין דבר כזה "שעה לא שלמה", ושאם אומרים "שעות", מתכוונים לכפולות שלמות של שעה. השאלה שלי היא מה נכון מבחינה רשמית, ומבחינת הדיבור ה"רגיל"? עוד עניין הוא דברים שברור שאי אפשר לפרק, כמו נניח ביצים: "אכלתי ביצים"- האם המשמעות תמיד תהיה שאכלתי לפחות שתי ביצים? תודה מראש למשיבים :)

trilliane

Well-known member
מנהל
בהקשר שהצגת "שעות" מציין פשוט "זמן רב".

זה לא אומר שהוא מדד לך בסטופר, או ספר שעות שלמות או חלקיות... זה אומר שמבחינתו הוא מרגיש שאתה משקיע בפעולה כבר כמה שעות (וזה נראה לו מוגזם, כנראה). ועכשיו מתנגן לי בראש "היא התווכחה איתו שעות" של משינה...
(בשיר הזה זה באמת היה שעות, אני מניחה...). באותה מידה אם מישהו מתקשר לשירות לקוחות ואומר "שעה שאני מתייבש על הקו" זה בהחלט לא אומר שהוא המתין 60 דקות ואפילו לא 30... (וזה כבר מזכיר לי "שעה, שעה שאני מחפש את הים..."
). אני בטח לא אחדש לך בכך שתחושת הזמן שלנו היא סובייקטיבית בעיקרה – כשאנחנו מחכים למשהו, משתעממים או קל וחומר סובלים, הזמן עובר לאט וכל דקה נראית כמו שעה; כשאנחנו שקועים במשהו, בפרט אם אנחנו נהנים, הזמן טס...
ואחרון חביב לגבי יחידת המידה – באנגלית נוהגים לומר dozens כשרוצים לומר "הרבה" (כפי שאנחנו אומרים "עשרות") אבל זה ממש לא אומר שמונים ביחידות של 12 או שמישהו ממש ספר...

AKben

New member
בכל זאת, מבחינה רשמית

למה הדובר מתכוון? ותמיד נעים להיזכר בגבעת חלפון :)

trilliane

Well-known member
מנהל
איך יכולה להיות בחינה רשמית בהקשר לא רשמי?

אתה לא יכול לנתק את הכוונה מההקשר. אני מניחה שלו לא הייתם חברים הוא היה מתנסח אחרת.

AKben

New member
כשהמשכנו את השיחה

הכוונה נהפכה לרשמית: הוא אמר לי שכך צריך להגיד, ואני אמרתי משהו אחר בסוף הסכמנו שלא להסכים מהו פסק הדין? :)

trilliane

Well-known member
מנהל
האם "מותר" להגדיר "שעה וחצי" בתור "שעות"?

אין כאן שאלה של "מותר" או "אסור" אלא באמת מה מקובל תרבותית ולשונית בקרב הדוברים, ואף אחד לא מוסמך לתת לך "פסק דין" כי אין כזה. אישית לא הייתי מגדירה שעה וחצי כ"שעות" וזו גם תחושתי הכללית, אבל לא ערכתי סקר.

AKben

New member
גם אני

אותו דבר כשאומרים "שעות" אני באופן אישי מבין שמדובר ביותר משעתיים (כמובן שאם מישהו אומר שהוא מחכה שעות בתור, הכוונה כנראה תהיה לזמן כלשהו החל מדקה וחצי)

למעלה