שס"ן = משכורת רגילה או קבע?

תלוי בהסכם... אני מכירה אנשים שעשו

שס"ן במשכורת קבע, ומכירה כאלה שזה במשכורת של חוגר רגיל..

lior297

New member
הבנתי

יכולים בגלל המלחמה להשאיר אותי שסן במשכורת חובה?

יניב100

New member
ההבדל הוא

שאתה לא איש קבע. יתכן ולא תקבל הטבות של קבע כמו נק' מדים ונק' אישיות(כבר לא זוכר איך בדיוק קראו לזה).ההטבות האלה הם כסף טהור כמדומני הצבא עכשיו בהתקשרות עם המשביר לצרכן בתקופתי היתה התקשרות עם מגה ספורט.יכלת לקנות בזה ביגוד רגיל,הלבשה תחתונה וחלק מהנעלים. נוסף על כך שמעתי שיש הבדלים במשכורות של מי יותר גבוהה אין לי שמץ.

אני מכירה המון אנשים שעשו נגיד

עוד 3 חודשים במשכורת קבע וזה נקרא שס"ן. (ואני ראיתי את המשכורת...)

corrupt

New member
תשובה

מתחלק לשני סוגים: שירות סדיר נוסף בתנאי קבע (נקרא גם חת"ק - חובה תנאי קבע) שירות סדיר נוסף בתנאי חובה העניין הוא ששני סוגי השירות האלו הם "זמניים", משמע מאשרים עד מספר חודשים

lior297

New member
השאלה היא

מי מחליט מה זה יהיה? כלומר באיזה מצב זה בתנאי חובה ובאיזה בתנאי קבע? יכולים עכשיו לא לשחרר אותי ולהשאיר אותי בתנאי חובה?

corrupt

New member
תראי

אין הרבה סיבות להישאר בסדיר תנאי חובה דוגמא שאת כן ודאי מכירה - אם מישהו נכנס לרם2 לפני השחרור ואי אפשר לבצע לו שחרור (ולא יעשו שחרור שלא בפניו כמובן במקרה זה) אז מחתימים שס"ן כמה שנדרש על מנת שיקבל את הטיפול הרפואי מהצבא וכשסיים - ישתחרר. אם הכוונה היא התנדבותית, תוגש בקשה לשס"ן בתנאי קבע, ואז החיל משלם על זה את חודשי הקבע, במידה ולא יהיה איוש או דרך זולה אחרת לבצע את העבודה במקום אותו חייל ספציפי.

lior297

New member
ברמ2

אני לא חושבת שקוראים לזה שסן, קוראים לזה נידוב רפואי... לדעתי זה נשאר על מצב בית חולים בתלוש משכורת.

corrupt

New member
פחחח

אין סוג שירות כזה "נידוב רפואי" ומה זה מצב בית חולים בונה, ליאור אנחנו באותו הצבא? :)

lior297

New member
חברה שלי הייתה מסופחת

ובתלוש משכורת היה כתוב מצב שירות (או סוג שירות) בית חולים. ואני לא חשובת שהם קוראים לזה שסן. אבל זה לא משנה.

יניב100

New member
אולי לך יש תשובה

יש מישהו שיכול לעמוד על ההבדלים המדוייקים בין שס"ן בתנאי קבע לבין איש קבע ראשוני. נק' השוואה לדוגמא הן קבלת נק',משכורת, האם יש הפרת חוזה כאשר חותמים שס"ן או שזהו חוזה חד צדדי וכו'.

תשובה קודמת יצאתי נעל ../images/Emo122.gif

אבל אני מאמינה שעכשיו זה יהיה יותר מדוייק. שס"ן- זו תקופה שאפשר להפסיק בכל רגע. קבע- אתה חותם לתקופה מסויימת ולא יכול להפר אותה (רק הצבא יכול...)

יניב100

New member
אוקי

אז אחד הדברים שנישללים מהחייל היא זכות העירעור על כך שהחוזה נפסק. או בשפה מיקצועית אין דבר כזה הפרת חוזה בשס"ן,ולכן ניתן להגיד בהפרש של כמה ימים חביבי תתחיל לארוז.

corrupt

New member
תשובה

הדבר הדומה היחידי בין שני סוגי השירות הוא השכר כל היתר שמור לאנשי קבע בלבד - נופשים, צבירת ימי חופש, כרטיס נק', "חבר" וכו'... (דבר שאני לא סגור עליו זה נושא של החזרי הוצאות נסיעה ברכב פרטי) לגבי החוזה: אפשר להפר את שניהם עפ"י בקשה, אבל זה דורש הסכמה של הצבא בכל אופן. כל חוזה הוא חוזה מבחינת הצבא ותכנון כוח האדם מתבצע על פיו ועל פי תאריך תום השירות הנוכחי, לכן אין באף סוג שירות (למעט מתנדבים, נניח) אפשרות לעזוב באותו רגע.

יניב100

New member
מי מגן עליהם ?

כשהייתי בקבע הפרו לי את החוזה ובעקבות זה כתבתי בסוף הטופס של בקשה לשיחרור מקבע שברצוני להופיע בפני וועדה מכיוון שהובטחה לי תקופת שירות מסויימת ובאורך פלא היא קוצרה. האם בשס"ן גם יכנסו וועדה בשלישות וישמעו את דבריו של החייל. אני שואל זאת עקב העובדה ששס"ן בא מהחייל ולא מהיחידה.שס"ן זה התנדבות בשכר בשונה מקבע שזו עבודה.

nigger22

New member
שס"ן - ע"פ תנאים ...

קבע משכורת קבע חובה משכורת חובה לחייל בשס"ן אין תנאי קבע כגון נק' נופש וכו' אולם הוא מקבל שכר קבע. שס"ן ניתן להחתים עד 6 חודש כפוף אישור תקציבי מעבר ל 6 חודש - תקן קבע.

למעלה