שסע בחצאית

אלישיר

New member
מסובך.

בעזי"ת תכל'ס אני לא רואה את עצמי כמשויך לאיזשהו מגזר, חוץ מלמגזר של עם ישראל בנים למקום. בסופו של דבר אני ברסלב'ר, כשהישיבה שלי נמצאת במא"ש. אין לי תוכניות לגור במא"ש כנשוי (אני טיפוס של מקומות פתוחים), אבל בהחלט בדעות שלי אני מתאים לשם. אל ברסלב הגעתי אחרי שנים ארוכות כחילוני גמור ושאבבניק סתם, ובכלל גדלתי בבית של רב חרד"לי יוצא ארה"ב (לובש פראק וכו').

1שאלתיאל

New member
האמת

שאלתי את השאלה בגלל שהיה נראה לי שאתה לא חרדי מקורי או בכלל דתי אבל אהבתי את התשובה

אלישיר

New member
האמת היא,

בעזי"ת שבנושאים שלהן, הנשים מוכשרות הרבה הרבה יותר מהגברים. ואת מה שהופך לעיתים את העסק למטורף, את הנכונות הנשית לעשות כל מיני דברים מוזרים לכבוד מה יגידו השכנים ובעיקר החתן המיועד, כבר הסבירו חז"ל שהאישה תעדיף להתחתן עם... והעיקר להתחתן. אני חושב שריבונו של עולם טבע את ההשתוקקות הזו אצל נשים, כי אם לא לא היה סיכוי שאישה תרצה להתחתן עם יצורי המערות השעירים והמפחידים שנקראים גברים.

אולי לא הבהרתי מספיק

מישהו שאל מה הענין בשסע אז הסברתי שיש בזה נוחות. לא אמרתי שהנוחות היא סיבה לעבור על הוראת הרבנים. ובענין חצאית רחבה, אמנם זה פתרון לנוחות, אך יאמרו לך שיותר יפה זה חצאית צרה, ועל כן זו לא אלטרנטיבה לשסע.

תרשי לחלוק עלייך?

אצל המזרחיסטים?!?! רובם הולכים עם חצאית עד הרצפה! נא לא להשמיץ!

p n i n i t

New member
../images/Emo35.gifבאמת למה???

לשאלה כזו יש המון תירוצים... והסבות האמיתיות בד"כ לא נאמרות.. האמת... לפעמים משהו מחליט ששסע זה in... המשהו, או יותר נכון משהי, הזה מצדיקה את עצמו בתרוצי נוחות, אורך שמתיר וכו' אבל המחשבה מאחורי זה היא: בעצם למה שמשהו יכתיב לי איך ללכת??? כשהראש והלב נפתחים להבין את האמת שבצניעות והיא נובעת מבפנים (ולא מתקנונים השונים)אז... למה שמשהי תרצה ללכת ככה??? באמת למה?

אלישיר

New member
והנה שאלה קרובה...

בעזי"ת למה הנשים טופפות במצעדן? את קול החצאית את שומע למרחוק, וקול הצעדים הוא כקול ה... אז הנה תשובה... כדי שמי ששומר עיניים, כשלמשל הוא חוזר בליל שבת לבד מהתפילה, ועיניו כבושות ברצפה, ישמע היטב שמתקרבת אישה, כדי שידע להיזהר שעכשיו ממש אסור להרים את המבט! שסע? לא לכל אחד פשוט להבין את ההגיון הנשי בנושאים האלה. איך אמרה איזו חברת כנסת בפולמוס על מלבושי הפריצות שלה ושל חברותיה? -משהו כמו "אני צריכה להיות מעודכנת לתכתיבי האופנה, ואין לאף אחד זכות להכתיב לי איך להתלבש"... בקיצור, נשים רוצות להתלבש יפה. המושג יפה הוא לעיתים לא רק קשור לחוש אסתטי, אלא לפעמים שואב את השראתו ממקורות מפוקפקים והבלותיים ביותר, ממש כעבודת כוכבים ומזלות... (מישהו מכיר את נשות הקנגרו, את המושג "עיצוב גולגולת", את אופנת הנתוחים הפלאסטיים להוצאת חלקים מכף הרגל בקרב נשות ארה"ב -או את הדרך הסינית הקלאסית :נעל שלא נותנת לרגל הילדה האומללה לגדול... -ברוך שלא עשני גוי!) למה שסע ארוך אסור? מכירים את מושג "גדר ההפרדה", או את "גדר המערכת" ?

קרןk

New member
סליחה?! ../images/Emo2.gif

בס"ד ( עיני בולשות בעיון אינטנסיבי על הניק של הפורום ) וכי נכנסתי לפורום חרדים, או שמא לפורום דתיים?!
וכי מה יש לסקטור שלנו לדון על שסעים בחציות, אם זהו כלל וכלל אינו רלוונטי לגנדרובה, שבת חרדית סטנדרטית לובשת?! ניחא, אם היה מדובר על הסקטור הדתי נו שויין.. עוד היה ניתן להבין את פשר העלאת הסוגיה אל אויר העולם, ולעלות סימפוזיון קונסטרוקטיבי על כך. אך מה לנו החרדיות ולשסעים בחצאיות?! רואים שהאלמוני שהעלה את הדיון, אינו מתמצא כלל בסוגיות הלכתיות חמורות בהרבה יותר משסעים בטקסטיל פרום - מקונצפט צו האופנה החרדי לנשים, שקיים במשק... וסתם בכללי הערה/הארה למנפיק השירשור, צניעות מתבטאת לא רק בפוזה החיצוני גרידא. אלא גם בעוד הרבה דברים פנימיים וערכיים, שמעבר לראיה הגשמית שלנו.. ואגמור בסלוגן חביב, שמכשיר השמיעה האקסקלוסיבי שלי קלט בתקופת האינתיפדה:
"לבוש צנוע מונע כל פיגוע"

"גנדרובה" = גרדרובה?

או שמא זהו סלנג הבנוי על "להתגנדר"? אגב, אני לא משוכנע כלל שאין כאן נשים או נערות בפורום שמסכימות איתך. לדעתי, מגמת השואל היתה "לגלות" את החרדיות של המשתתפות בפורום, וזה לפי ההודעה המאוחרת יותר שהכניס, בה הוא שאל את המשתתפות אם הן הולכות כך.

חיזוק לתאוריה

היא השאלה שלו את דוסית אם אחרי החתונה היא תלך עם פאה או כובע וכדומה. והכל כהמשך לשירשור שלו, האם הייתם מעוניינים להכיר יותר את משתתפי הפורום.

אלישיר

New member
התקשרתי הרגע לשב"כ...

בעזי"ת והעלו על הטלפון לשיחת ועידה את נציגי המוסד, אמ"ן, MI6, הסקוריטטה, הCIA, ועוד כמה אנשים מביני ענין, והגענו למסקנה ש---------------. (מצטערים, אך על דו"ח הועידה הוטל איפול).

אלישיר

New member
גם אצלנו יש פסיכולוגים!

בעזי"ת חלק מכל ישיבה מוקדש לשמיעת הפרופילים הפסיכולוגיים הרלוונטיים...

למעלה