שסטום אשרמן

march2

New member
שסטום אשרמן

מקווה שזה הפורום המתאים לשאול... מה זה שסתום אשרמן? למה נועד? מתי משתמשים/לא משתמשים... תודה לעונים...

../images/Emo104.gif שסתום אשרמן

מבחינה חיצונית השסתום נראה כמו תחבושת גדולה ומוזרה, אבל בהחלט שהמראה מטעה כי חוץ מהעובדה שהיא הרבה יותר מסתם תחבושת היא גם יקרה ולא לשווא תמצא אותה לרוב בתרמיל ההחייאה (ברח לי לרגע השם בלעז). "מה זה?" זו שאלה לא ספציפית אבל הסבר קצרצר הוא שזו תחבושת שחסומה בשלושה מצדדיו כאשר צד אחד פתוח. היא באה לשימוש בפגיעות חזה כשצריך לצאת אוויר ולמנוע כניסה שלו חזרה לחזה. בשאר המקרים מומלץ לא להשתמש בזה

../images/Emo104.gif אוקיי

בפגיעת חזה אוויר (pneumatorax) יש כניסה ויציאה הגורמת הפרדה בין קרומי הפלאורה. כאשר שמים את התחבושת היא מונעת כניסת אוויר (מה שמיותר לחלוטין בין קרומי הפלאורה כי צריך שם "ואקום") אך עוזרת בהוצאת האוויר החוצה. עכשיו זה בסדר? אם לא הבנת משהו אז תשאל, למרות שנראה לי שבעצמי התבלבלתי בין חזה אוויר לחזה אוויר בלחץ.

amitp

New member
אשרמן הוא שסתום חד כיווני

שמאפשר לאוויר לצאת החוצה, אבל לא להכנס פנימה. משתמשים בזה בפגיעות חזה (חזה אוויר, כשאוויר נכנס אל בין קרומי הפלאורה). הוא מחליף את פד הואזה גזלין שהיו מדביקים משלושה צדדים. לא משתמשים בחזה אוויר בלחץ (ובשביל אפיק, גם לא בחזה אוויר ספונטאני
). אם המסתם גורם להחרפה במצב הנשימתי של הפצוע - מורידים.

Daffynes

New member
סתם כי בא לי להוסיף...

בפצוע מחוסר הכרה לא נשים אשרמן כי לא נוכל לראות אם יש הדרדרות במצב ההכרה או הנשימה ולכן לא נוכל לדעם אם יש בעיה וצריך להוריד אותו...

זה ההוראה ממחלקת הדרכה

בשטח לא בדיוק נכון... שסתום אשרמן אמור למנוע התדרדרות לפיכל לא נצטרך לראות התדרדרות...

afiksambol

New member
עמית, תודה....

עד עכשיו ישבתי וחשבתי איפה מניחים את האשרמן בSpontanic pnemotorax... אגב, הפלֵמִית שלך כבר מספיק משופשפת, או שצריך להזמין לך נט"ן לסיוע ? ? ?

Parabol

New member
לא הרבה...

הרגעה, חמצן, הטסה לבן אדם הקרוב שיכול (ומוסמך) לעשות נידל...

Daffynes

New member
needle application

ניקוז במחט. מוריד את הלחץ בחזה ע"י תקיעת מחט בבית החזה. משתמשים בוונפלון 14G-16G או בויגון. המיקום: במרווח הבין צלעי השני (בין צלע 2 ל3) בקו מידקלויקולרי.

למעלה