שנ"צ, כן או לא?

• פותח הנושא h 3
  • פורסם בתאריך

h 3

New member
שנ"צ, כן או לא?

האמצעית, בת 3.5.
חוזרת מהגן בצהריים.
מאוד אוהבת לישון צהריים.
הולכת לישון כל יום לקראת 15:00.... לפעמים מעט אחרי.
ישנה משהו כמו שעה וחצי - שעתיים.
אין לה בעיה להרדם אחר כך בלילה. לפעמים לוקח לה קצת זמן להרדם, אבל היא לא קמה מהמיטה בד"כ.
אז מה הבעיה?
בערך ב - 16:15, אני מביאה את הקטנה מהגן, ואז מתחילה סאגת ההשכמה...
לוקח לה, לאמצעית, המון זמן להתעורר, מה שדי משפיע על מהלך אחר הצהריים שלנו.
אתמול, למשל, הייתי צריכה לקחת את הגדול ליום הולדת. בחמש. היא לא הסכימה לקום.
איכשהו בסוף תפסתי את הבת של השכנים שתבוא לשמור עליה רגע עד שאני אחזור. אבל זה קורה הרבה לאחרונה, שקשה לה לקום.
אם היא קמה לקראת 17:00, ועד שהיא מתלבשת, וכו'... כבר ערב...
ועכשיו יפה בחוץ, והיום כשחזרתי מהגן של הקטנה כולם היו בגן שעשועים, ואני מתחילה לחשוב שעכשיו להעיר אותה, ולארגן, ולהניק את הקטנה (כן, אחרי הגן היא עוד אוהבת...)
וכבר אין טעם לצאת מהבית.
מצד שני - היא עוד קטנה, והיא ממש אוהבת לישון צהריים, אז אני לא בטוחה שאני רוצה לקחת לה את זה...
דעתכן?

H

פישים

New member
יש מצ"ב שהשינה תתחיל מוקדם יותר?

ותהיה קצרה יותר? הגדולות ישנו צהריים בגילה, בגן - נדמה לי שהלכו לישון באזור שתיים ושהשינה הייתה קצרה הרבה יותר.

h 3

New member
מממ.. לא ממש....

נו, אופק חדש. הגן מסתיים בשתיים. במקרה הטוב אנחנו בבית בשתיים ועשרה, במקרה הפחות טוב בשתיים וחצי, כי הגדול מסיים בשתיים ועשרים.

עד שאוכלים, לא אוהבת להלחיץ אותה באוכל... לוקח איזה 20 דקות. לפחות.

אני שוטפת אותה דקה (באמת דקה) ולמיטה.

אם הכל הולך ממש מהר, ברבע לשלוש היא במיטה. לרוב בשלוש.

ואז כואב לי הלב להעיר אותה בארבע....

וגם לוגיסטית זה פחות נוח להעיר אותה לפני שאני מחזירה את הקטנה....

אולי אני יכולה לפעמים להביא את הקטנה מעט מוקדם יותר, אבל לרוב אני במרתון משימות בשעות האלה....

אני אבדוק את האפשרות לקצר לה קצת באמת...

תודה,

H

נושי 14

New member
אצלנו גיל דומה

גם הולכת לישון בסביבות השלוש.
מבחינתה לישון עד חמש + (אבל לה דווקא קשה להרדם בערב)
לצערה אחיה צריך לחזור מהצהרון ולכן לרוב מעירה אותה בארבע ועשרים, קשה לה מאוד להתעורר והרבה פעמים אני שמה אותה בעגלה (מניחה שאצלכם זו לא אופצייה) ולוקחת אותה ככה.

מה עם לנסות להחליף את השנ"צ במנוחה ללא שינה?

נניח - קריאת סיפור, אבל בישיבה, ופינוק אתך על הספה, נניח חצי שעה? בגיל הזה זה יכול לעשות את העבודה של שנ"צ בלי קשיי ההתעוררות אח"כ.
חבל בעיני שכל אחה" יתחרבש בגלל שינה שכבר לא הכרחתי בגיל הזה.

h 3

New member
אולי באמת...

אם כי לרוב אני עסוקה בשעות האלה, ונראה לי שזה יהפוך להיות רביצה מול הטלויזיה, ובטח בסוף היא תרדם....

(זו שעת טלויזיה של הגדול, כך שהיא דולקת בכל מקרה...)

אחרי שקראתי מה כתבתן, נראה לי שאחרי פסח ננסה לעשות איזה שינוי....

תודה,

H

שhira

New member
אני חושבת שאפשר להתחיל לוותר על השינה

גם אצלנו בגיל הזה התחילו לוותר
כשישנו יכלו לישון שעתיים ועדיין ללכת לישון בשעה היעודה בערב מקסימום חצי שעה אחרי.

אבל דבר ראשון, בצהרים ישנים בבגדים אצלנו
ואז כל שלב התארגנות אחרי התעוררות קצר
וגם אם צריך לקחת על הידים לאוטו שאת ההתעוררות תעשה בנסיעה עוזר שהיא כבר לבושה

h 3

New member
בבגדים של הגן?

עם כל החול? לא מסוגלת...

אולי באמת אחרי המקלחת להלביש לה בגדים נקיים ואיתם לישון?

האמת, לא מתה גם על זה.... אוהבת שישנים עם פיג'מה... אבל אולי זה סוג של פתרון...

תודה,

H

את מקלחת אחרי הגן?

נו, ברור שהשנ"צ מתאחר לו..... למה לא להוריד את הבגדים וסתם להלביש חולצה ומכנסיים, אפילו לא פיג'מה. אני לא מקלחת אחרי הגן, הן פשוט נכנסות למיטה בבגידי בית וישנות אם הן לא נרדמות בדרך....

זיברה

New member
אני דווקא מבינה אותה...

אצלנו המיטה היא "המקום הנקי" ולא נכנסים לשם לא רחוצים ולרוב גם לא בלי פיג'מה... גם אני לא מסוגלת להיכנס למיטה שלי לא רחוצה

אני גם מבינה

אבל זה כבר מתחיל לבוא אחד על חשבון השני. אז אפשר למצוא פשרה ולא חייבים לשכב לישון בבגדים של הגן, אלא להחליף לבגדים פשוטים (לא פיג'מה) ולשכב לישון צהריים, או שאולי כדי להתחיל לוותר על שנ"צ (משהו שאני לא אוותר עליו עד שממש אין ברירה ולצערי כבר אחרי פסח נתחיל בגמילה כי כבר ביוני היא נכנסת לגן חובה)

זיברה

New member
צודקת לגמרי...

...וזו בהחלט אחת הסיבות העיקריות שהפיצקית הולכת גם בשנה הבאה (תהיה 3.6) לגן פרטי עם שנ"צ ולא לגן עירייה. טוב, זה ויחס ילדים-אנשי צוות

h 3

New member
ברור...

אבל זה לוקח שניה. לא חופפת לה את השיער, רק שוטפת ומסבנת...

את היית נכנסת למיטה עם הבגדים שלבשת כל היום? ואנחנו לא משחקות בחול....

H

אבל את באמת יכולה להלביש לה

בגדים נקיים אבל לא פיג'מה.
אצלנו סאגת הפיג'מות גררה כ"כ הרבה ויכוחים ועצבים ..הם ישנים בבגדים שישמשו אותם בבוקר למחרת וזהו.
כולנו מאוד מרוצים מהסידור הזה.

לדעתי קצת מאוחר לשנ"צ

בעיקר כי את אומרת שזה גורם לבעיות אחה"צ. אין בכלל שום אפשרות להקדים אפילו בחצי שעה?
אצלנו, בגיל 4.9 עדיין ישנים שנ"צ, ונראה לי אני צריכה להתחיל לגמול לקראת גן חובה

h 3

New member
אני יודעת...

זה פשוט שהגן נגמר רק בשתיים, ואז ארוחת צהריים... ויומיים בשבוע אנחנו אוספות את הגדול שרק מסיים ב - 14:20...

יכול להיות שאחרי פסח הוא יתחיל לחזור בהסעה ואז יהיה פשוט יותר...
מתי היא קמה אצלך?

H

אצלי הן הולכות לישון לכל המאוחר ב 14

הגדולה ישנה שעה ורבע - וחצי. הקטנה יכולה לישון גם שעתיים. בד"כ בשעה 13.30 הן כבר כל כך עייפות שהן רצות למיטה. והקטנה בת 2.5 לפעמים בחופשים מתעייפת כבר ב12 ואז אני צריכה למשוך אותה

אני לגמרי מבינה את האילוצים, אולי כדי פשוט להעביר מגבון כדי להרגיש רעננה. אצלנו אמבטיה / מקלחת בד"כ מעורר....

למעלה