שנת 1938 כשנת מפנה

עודד113

New member
שנת 1938 כשנת מפנה

שלום, יש לי עבודה בהיסטוריה ואני מחפש את הגורמים שהביאו לשינוי במדיניות הנאצים כלפי היהודים בשנת 1938. חיפשתי כבר הרבה וכל מה שמצאתי אלה דוגמאות לשינוי במדיניות.

לא חל שינוי אלא החרפה,

יש המשכיות של החרפה הדרגתית מ 1/33 ועד תחילת הפיתרון הסופי ב 42 . בכל התקופה הזאת אין שינוי כיוון או תפנית, אלא רק התקדמות הדרגתית מדודה ומחושבת להחרפת הפגיעה.

מחושבת או מקרית וכאוטית?

השאלה אם המדיניות הנאצית בכלל וכלפי היהודים בפרט היא תוצאה של תכנון מחושב או תגובות מקיות על מציאות משתנה היא שאלה שלא הוכרעה. יש רגלים לסברה כי המדיניות , אופיה ותכניה היו נתונים לגחמות לב המבצעים ולנסיונותיהם לנחש את רצונו של הפיהרר. כל אחד הבין מה שהבין ובצע מה שביצע.

Y. Welis

New member
אני מוצא סימוכין רבים לתאוריית

התיכנון המחושב. ר' בספרו של אברהארד ייקל. הפן הידוע לנו הוא בעיקרו הכתוב ומיעוטו מעדויות בע"פ, אבל בתחום הזה העיקר היה בע"פ, כך שסביר שהרבה לא ידוע לנו, ובעניין הזה, שהיה מחושב היטב בכל צעד וצעד הידועים לנו, אינני מאמין שהיתה מקריות כלשהי בהתקדמות או בתיכנון.

קוכולין

New member
אני דווקא חושב שמדובר

בהחרפה יותר כאוטית, אם כי לא בהכרח מקרית. כריסטופר בראונינג, בספרו על "הדרך אל הפיתרון הסופי", שכנע אותי שההחלטה הסופית על השמדת כל היהודים התקבלה רק בסוף 1941, ורק לאחר שהשמדה המונית בוצעה כבר בפועל בידי דרגי השטח בשטחי הכיבוש בברית המועצות.

טרה10

New member
לצערי-ב'מיין קאמפף' כתב היטלר את

השקפותיו-הן לגבי העם הגרמני-העליון והן לגבי היהודים הנחותים.-את דעתו על הצפוי להם או מה ייעשה אם וכאשר יעלו הנאצים לשלטון. ליהושדים ולקומוניסטים. וכך היה. אקדים ואומר שאם ישנה מנטליות או אופי ייחודיים לעמים או מסורת כלשהיא-המנחה אותם-זה קודם כל בחינוך-והגרמנים קיבלו חינוך- שהותאמו למנטליות-שקודם צריך להיות סדר ושיטה. 'אורנונג מוס זיין'. את זה שמעתי גם מהאב של אשתי שבא מגרמניה ואת זה מכניסים בחינוך הגרמני כולל משמעת. לכן כאשר הרציחות בוצעו בכל מיני צורות במלחמה-כמו במלחמה-נגד יהודים-ברור שזה בא מההנחיות של היטלר והימלר.מדובר במאות אלפי מקרים כאלה בשדות הקרב. מעבר לשיטה שבשיאה אפשר לקרוא לה תעשייתית-משום שמדובר במתקנים, ופרמטרים כמו חישוב התפוקה בלוגיסטיקה משופרת של הובלה-כל זה מקורו בחינוך הגרמני- ובמנטליות. שלטון הדיקטטור וחבריו למפלגה שהאופורטוניזם-ותכונות אחרות-לא דוקא ייחודיות לגרמנים-מילאו גם מקום. מי שלא נשמע פשוט סולק.נוסיף את היחס ליהודים שהחל ב-1933-החוקים המיוחדים. עובדה שהיו הרבה מה שנקרא בעולם-'רצח עם' ומעולם לא אירע כדבר הזה לא בעת העתיקה ולא בעת החדשה.

טרה10

New member
ב-1492 התרחש גירוש ספרד.

למשל-תוצאה של התייחסות דתית כלפי יהודים. רוצה לאמר שהיחס המיוחד כלפי העם היה מסורתי למדי בקרב העמים. כולל את אנגליה ב-מאה ה-13.ברוסיה-תחום המושב-במאות ה-18-19. היטלר-לקח בחשבון את זה. גם הפוגרומים-כחלק מההתייחסות אל 'האחר'. וגם אירועים פוליטיים כמו רצח אלכסנדר השני-שביצע ארגון טרור קומוניסטי. שהיו בו גם יהודים.אבל מי סופר. מרטין בובר פיתח תיאוריה על כך. אבל השמדה שיטתית מטעם השלטון-ויסודית-[בינתיים] זה קרה רק אצל גרמנים. בכל מקום שיכלו לשים יד על יהודים. לכן כאוטי זה לא היה-[כאוס-משמעותו הרס כולל-אבל ללא שיטה וסדר.] היה זה נסיון ל'פתרון סופי'. לזה קרא הרצל בשם 'שאלת היהודים'-אם כי ספק אם היטלר קרא בכתבי הרצל. אגב ב-1933 כבר היה ישוב בארץ ישראל. ומנו כבר ארבע גלי עליה. ואפילו העליה הבלתי ליגלית כבר החלה מרומניה ביוזמת בית"ר. חבל רק שלא כולם נשמעו להרצל ולאחרים-כמו אבי ז"ל-שהיה בן 20 כשעלה לארץ.בטרם עלה היטלר לשלטון. חבל שרק רבבות נשמעו לרעיונות האחרים-של הרצל ושל אחרים-כשהוא חזה את הקמת המדינה -או בהגירה מאירופה-אז לא היינו היום שואלים את השאלות. והמסקנה..!! תשפטו אתם. מי שלא פועל בזמן-שלא ישאל שאלות אחר כך.

למעלה