שנת שירות

א ל י 7

New member
שנת שירות

רציתי לדעת אם מישהו אי שם מכיר שנת שירות (שנה התנדבותית לפני הגיוס) בה לומדים ו/או מדריכים אוכלוסיות חלשות באמנויות לחימה כגון- הגנה עצמית, קרב מגע. אם לא, האם אתם יודעים למי אוכל להציע את הרעיון הזה תוכלו ליצור איתי קשר באי מייל [email protected] תודה אלישבע

א ל י 7

New member
למה?

דוגרי- זה סתם רעיון שעלה לי לראש, להדריך בהתנדבות בנות/נשים בהגנה עצמית. אם יורשה לי לשאול, למה לדעתך זה לא רעיון טוב?

כי למיטב הבנתי, בני/ות 18 ממוצעים,

אפילו עם הכוונות הכי טובות, אינם בוגרים מספיק ללמד הגנה עצמית. אני מניח שרבים בפורום יקפצו עלי, אבל זו דעתי. וכן, אני מתייחס גם לחיילים המדריכים קרב-מגע צה"לי (לא לאזרחים המלמדים קרב-מגע - זה סיפור אחר לגמרי!).

מספר דברים

המקומות לברר בהם אם יש דבר כזה (אולי תהיה הראשונה לעשות זאת), זה במקומות לאוכלוסיות חלשות. ניתן להתקשר למרכזי סיוע לאוכלוסיות שאת מעוניינת ללמד, אך כמובן באינטרנט ניתן למצוא כמעט הכל, ולהתקשר עם כל העולם. סייגים: רצוי שתהיה לך תעודת הדרכה כלשהי - גם בשביל הביטוח, וגם כדי שתהיה להם סיבה לקחת אותך לשורותיהם. התאמה לאוכלוסיה - מצפיה בכרטיס שלך, את מתאמנת בקפואירה. לא בטוח שניתן ללמד בזה אוכלוסיה מוגבלת (אולי אפילו מסוכן). חוץ מזה, שיהיה לך
ותעדכני.

chinabird

New member
אני מכיר מי שעשה זאת כעבודות שירות.

יש זיקה? אין זיקה? לא יודע, אבל המדינה (או לפחות חלק ממוסדותיה) מכירים באפשרות. בקיצור, אם זה לא מסתדר כשנת שירות, נסי לשדוד בנק.

למעלה