שנת שירות

שירה765

New member
שנת שירות

האם מישהוא מכם הולך לעשות שנת שירות? אם כן תכתבו בבקרשה איפה כבר הייתם ומה ההתרשמות שלכם בקצרה. ואם אתם מכירים שנות שירות שלא נכתבו בחוברת של התק"ם אם מישהוא כאן לא מבין על מה אני מדברת - הוא מוזמן לשאול

mozbaven2

New member
יש סוג אחר של שנת שרות

שלום שירה ! קוראים לי אוריאל , בן 20 , אני הייתי בדבר שנקרא , מכינה קדם צבאית , זה לא צבאי, אזרחי לגמרי , זאת עמותה א-פוליטית , שצה"ל מכיר בה לצורך דח"ש . ההבדל העיקרי משנות שרות שאת מכירה הוא שבשנת שרות - את תורמת שנה למקום כלשהו בעזרה . המטרה של המכינה הקדם - צבאית ( "נחשון" - שהייתי בה ) , היא : לחשוף לחברה הישראלית על כל רבדיה, בין אם בטיולים, מפגשים עם עולים , אנשי חברה, פוליטיקה, מגזרים כאלה ואחרים וע"י כך לתת לך כלים להתמודד עם החברה בשביל לשנות בכל כיוון שתרצי : חינוך, חברה, פוליטיקה וכו' . כמו כן אנו עוסקים בפעילות תורמת , למשל , כבר 3 מחזורים מארגנים כל שנה קייטנה של שבוע בפסח לילדים משכונות מצוקה , לצבוע בתים של נזקקים , להתרים אוכל ועוד . כמו כן המטרה היא לפתח כושר מנהיגות ,יכולת למידה , הסתגלות למצבי לחץ וכו' . המכינה נמצאת בקיבוץ נתיב הל"ה , פתוחה לכל : בנים, בנות, עולים . מתקיימת בתנאי פנימיה מספטמבר עד יוני . בשבילי זאת הייתה שנה מדהימה , מלאת חוויות , דעות שונות ומשונות והרבה ידע וכמובן כיף מאוד מבחינה חברתית . יש יום פתוח שאת יכולה להתרשם . בכל מקרה , אני מאוד ממליץ לך לבחון את העניין לעומק , שום דבר לא מחייב . זאת השנה הכי מרתקת שהייתה לי בחיים . לפרטים נוספים : WWW.NACHSHON.ORG או לאימיילי שלי , לכל שאלה : [email protected] מאחל לך הצלחה בכל מה שתבחרי אוריאל

שירה765

New member
שלום אוריאל

כן, כמובן ששמעתי על מכינה קדם צבאית. ויש לי גם כמה חברות שהולכות למכינות דומות. אבל...אני חושבת שכמה שדבר מסויים יכול להתיימר להכין אותך, הוא לא יכין אותך כמו הדבר האמיתי. אתה יכול שנים ללמוד איך לחנך תלמידים לדוגמא- אבל עד שלא תתנסה בזה- לא תוכל באמת לחנך אפילו זוג מכנסיים. אני בהחלט רואה יתרון במכינות לאנשים שלא יכולים לראות את עצמם מתמודדים עם האחריות ונטל ששנת שירות בכפרי נוער או בפנימיות דורשת, או כאלה שרוצים ללמוד ולפתח את עצמם- אני בהחלט לא מזלזלת בכך! אדם שהוא מאושר ושלם עם עצמו יקרין זאת לסביבה, אבל שנת שירות מהסוג שאני מדברת עלייה פועלת בתחלס- ולא מדברת על כך. אני שואפת ללמוד מניסיון ולא מהספרים. אני בהחלט חושבת שמכינה זה דבר חוייתי וכייפי- שאני לא יכולה להרשות לעצמי.

mozbaven2

New member
קיבלתי את דבריך אבל ..

קיבלתי את דבריך , אבל אני עדיין לא מסכים איתך מכיוון שאם את הולכת לשנת שרות כזאת או אחרת , את תורמת לקהילה מסוימת במשך שנה וזהו!! תרמת , צברת ניסיון בתחום מסוים , וזהו הלכת "הביתה" . אצלנו צברת ניסיון בהרבה תחומים בחיים , בחברה , שתוכלי לממש בעשרות תחומים בחיים , ולהרים פרויקטים גדולים בהרבה משנת שרות אחת . עצם הלמידה במכינה הרבה יותר מסודרת ,מאורגנת , ומפתחת אותך ונותנת לך המון כלים מגוונים לתרום לחברה בכל תחום שתרצי גם אחרי הצבא!!!!! אני לא מזלזל , חס וחלילה בשנת שרות, רק רואה בה הזדמנות חד פעמית, ודלה לתרום לחברה , והתנסות קטנה מאוד יחסית להתנסויות שאצלנו עוברים ושעוזרות לך לקבל את היכולת לתרום באמת בעתיד . אנחנו גם עוסקים בפעילות תורמת בקהילה , כבר 3 שנים , שכל שנה אנו עורכים קייטנה בפסח של שבוע לילדים נזקקים , חוץ מכל מיני פעילויות תורמות בקהילה כזאת או אחרת . כך שאנחנו גם נחשפים לצד הזה של תרומה תכלס ( מעשית ) . אני מציע לבוא ליום פתוח ולתת גם למסגרת הזאת צ'אנס לפני שאת פוסלת אותה . אם את רוצה פרטים , צרי איתי קשר במייל או ב - 067- 577792 בברכה אוריאל

שירה765

New member
תרומה לטווח ארוך?

נכון, התרומה של שנת שירות היא לטווח קצר (רק שנה!) - אבל נראה לך שבזה היא נגמרת??? אני מכירה אנשים שמתכננים לעבוד באותה השנת שירות- ואפילו אנוכי רוצה להמשיך בתחום בו אני אהיה בשנת שרות. עצם הידיעה וההתמודדות היום יומית לא ישכיחו מאנשים את התרומה לעולם. ומצד שני, גם לשנת שירות וגם למכינה אין שום נתונים סטטיסטים שיראו אם קיימת המשכיות או לא. אז כדאי לנצל את הרגע- ולעשות בתכלס

mozbaven2

New member
אבל

אבל בכל שנת שרות שתהיי בה, לא תקבלי את הידע והכלים המספקים שתקבלי במכינה , וחוץ מזה , אם את מספיק אידאליסטית ובעלת כוח רצון ואמביציה את תעשי ותתרמי גם אחרי המכינה , והראייה שלך תהיה הרבה יותר רחבה ומפותחת מאשר בשנה שמוגבלת לתחום אחד של עשייה במקום מסוים בדרך מסוימת. .....???...........??????

למעלה