שנת שירות לא בתק"מ

Legacy of Honor

New member
שנת שירות לא בתק"מ

בחמישי האחרון הייתי בכנס של התק"מ, והאמת שדיי התאכזבתי. ההרצאה הייתה מעולה, אבל המבחר של הש"ש שהם מציעים דיי מוגבל ורוב הדברים שנתקלתי בהם היו נוער עם צרכים מיוחדים או בסיכון ועבודה מוגבלת בפנימיות וכפרי נוער בעיקר. אני מחפש שנת שירות אחרת, עדיין מעוניין לעבוד עם נוער בסיכון (בחלק מהזמן), אבל מעבר לזה אני צריך את העבודה מול הרשויות, פרויקטים אישיים וחופש כללי; משהו דומה אולי לאיילים או אחריי, אני עדיין לא סגור על זה. בכל אופן, מה שנאי מחפש כנראה לא נמצא בתק"מ, ראיתי את צמר"ת, איילים, אחריי, אבל מעבר לזה לא הצלחתי למצוא מקומות אחרים. מישהו מכיר מקומות כאלו? או מקומות אחרים של שנת שירות שהם לא בתק"מ? אור.

Legacy of Honor

New member
מקפיץ לראש הדף

אני אשמח לקבל קצת הכוונה. פנימיה זה לא משהו שאני רוצה לעשות...

Scholes 18

New member
סלח לי על ההתעלמות, אנסה לתרום מהידע שלי...

אמרת שאתה רוצה לעבוד עם נוער-בסיכון בחלק מהזמן, אבל שהמקום לא יהיה בסגנון של כפר נוער או פנימיה. או שהתאכזבת מ-כ-ל המקומות שהתק"צ מציעה? אם השורה הראשונה מדברת אלייך, יש לי בראש כמה מקומות של התק"צ שכוללים עבודה עם נוער בסיכון אבל אינם פנימיות\כפרי נוער: * רשת בתי הנוער "קדימה" * גרעין יחד * גרעיני אומנויות (במידה ואתה זמר, שחקן, נגן וכו') * עמותת "בקהילה" (על כולם תוכל למצוא מידע באתר\בחוברת של התק"צ) כמו כן יש את "עמותת אלון", ששואפת לצמצום פערים דרך חינוך. אני לא יודע עליה הרבה, אבל יש כאן בפורום משתמש בשם "עמותת אלון" שכתב את ההודעה הזאת: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=937&MessageId=133357372 כנ"ל הודעה שמישהו אחר כתב על "גרעין צמר"ת": http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=937&MessageId=133366543 עוד משהו שנקרא מרכז מעשה: http://www.maase.org.il/commune.asp?id=1 גם כן מעורבות חברתית בפריפריה. כמו-כן ישנה האופציה להיות מדריך באחת מתנועות הנוער, ממה שאני יודע זה גם כן כולל עבודה עם נוער לצד פרוייקטים כאלה ואחרים. אם סתם חפרתי אז באסה לי, בכל אופן, מקווה שעזרתי, ואם יהיו לך שאלות ממוקדות\על מקום מסוים, אני מניח שיהיה יותר קל לענות לך. בהצלחה :)

Legacy of Honor

New member
בכלל לא חפרת - להפך.

השורה הראשונה - בדיוק, לא התאכזבתי מ-כול המקומות שהתקמ מציעה ואפילו נרשמתי לכמה מהם, פשוט אני מחפש עוד מקומות. עם גרעין צמר"ת כבר דיברתי, עכשיו אני אתקשר למעשה, הם נשמעים בכלל לא רע. מה גרעין יחד עושה?

Scholes 18

New member
גרעין יחד...

כנראה שהוא לא במסגרת התק"צ כי הוא לא מופיע באתר שלהם. בכל אופן, זה מעורבות חברתית בפריפריה (בצפת ובטבריה). הוא עושים הכל, אם אני זוכר נכון הם עובדים בשביל לממן את עצמם. מבחינת המעורבות בחברה סביר להניח שזה מאוד דומה לגרעין צמר"ת. אתר האינטרנט של גרעין יחד לא עובד כך שאין בידי למצוא פרטי קשר של איזה אחראי על הש"שנים או משהו כזה. מישהי שאני מכיר עושה בצפת, כרגע הפלאפון שלה כבוי, כשאצליח לתפוס אותה אשאל אם אני יכול לעהביר לך את הפלאפון שלה...

Legacy of Honor

New member
מממממ

אני גר באיזור, אז נוותר עליהם. הרי חלק מהרעיון של שנת שירות זה להיות רחוקים מהבית. איך תופסים את מרכז מעשה? הם לא עונים בטלפון שלהם...

Scholes 18

New member
מממממ #2

אין לי שמץ איך תופסים את מרכז מעשה, לא שמעתי עליהם עד לניהול הפורום.. בקשר לזה שהריחוק הוא חלק מהקטע, זה לא בהכרח תופס... כמלש"ש אני זוכר שהייתי במקומות כמו בן-שמן (אזור לוד) וקדמה (קרית מלאכי), כאשר אני גר בחוף הכרמל. אנשים שאלו אותי האם לא הלכתי קצת רחוק מידי (במובן הפיסי-גיאוגרפי), ואני כמו איזה ילד מתלהב אמרתי שזה חלק מהקטע, זה מגניב, בקושי לראות את הבית וכו'. בפועל, יש לי חבר מהקיבוץ שעושה שנת שירות בפרדס חנה, 15 דקות נסיעה מהבית... ביום החופשי שלו הוא נוסע לקיבוץ במקום להישאר בפנימיה, מבחינתו זה אוורור מבורך. בקיצור, כל אחד ומה שמתאים לו. אני רחוק מהבית באופן יחסי ואני די בסדר עם זה.

למעלה