שנת צהרים בבוקר?!?

lironmama2

New member
שנת צהרים בבוקר?!?

הקטנות מתעוררות לי בחמש וחצי שש בבוקר אוכלות וחוזרות לישון בסביבות 7:30 לפעמים לשעה ולפעמים פחות.
הבעיה היא אחרי הארוחה של תשע וחצי, הן כבר רוצות לישון אחרי שעה. כלומר בעשר וחצי הן רוצות לישון והיום כמו רוב הימים הן חורפות לי עד 12:30 וקמות לעוד סיבוב של אוכל.

בשישי- שבת זה אחרת. השנת בוקר שלהן לא מתארכת לשעתיים! היא מתקצרת לנמנום של חצי שעה ואז באחת וחצי- שתיים בצהרים הן נשכבות במיטה לשעתיים.
ביומיום איתי הן על משטח פעילות מלא צעצועים שירים ברקע ואני מפעילה (חוץ מידי פעם שאני קמה לכביסות אוכל וכו')
איך הופכים להן את שנת הצהרים שלא תהיה בבוקר???

sefia

New member
בנות כמה הן?

ומה קורה אחרי השנ"צ בוקר הזה? איך נראה יתר היום?

lironmama2

New member
אחרי השנ"צ

12:00-13:00 מתעוררות, משחקים.
13:00 טעימות
13:30 תמ"ל
14:30-15:00 כבר מחפשות שוב להירדם עד.... 16:00

אין לי בעיה עם שינה קלה במהלך היום. אבל למה שנת צהריים צריכה להיות קשה!
אני מכניסה למיטה ואז אחת בוכה כי היא התהפכה, השניה בוכה בגלל מוצץ, שוב הראשונה בוכה בגלל שמובייל הפסיק, שוב מוצץ שני שוב התהפכות... אוח!!!
אז היום הוצאתי מהמיטה הנחתי שוב בסלון ואחרי רבע שעה החזרתי. אחת נרדמה מיד והתעוררה ב16:00 השנייה נרדמה אחריה ועדיין ישנה.

אור0424

New member
הי

התאומים שלי בני ארבעה חודשים וכרגע תיארת את הבוקר שלי במדוייק!!
אני מרגישה שקשה לי לשנות להם את זה כרגע, מאחר שכאשר הם עייפים הם רוצים לישון באותו הרגע ושום דבר לא יעזור.. .
אולי עוד חודשיים שלושה.

sefia

New member
ככל שאני זוכרת

בגיל הזה ישנו המון
יותר ספרתי כל פעם כמה זמן עבר מאז ההתעוררות האחרונה ולפי זה הייתי משכיבה (בצירוף סימני עייפות שלמדתי להכיר)
ידעתי שתוך שעה וחצי או שעתיים מהרגע שקמו הם ירצו לישון שוב
אצלנו היתה גם תנומת ערב לפני הלילה עד שלב די מאוחר
רק סביב גיל שנה זה התקבע לשנת בוקר, שנת צהרים ולילה - בסדר הנכון

זה גם תלוי גישה כי אני מאמינה ששינה חשובה להתפתחות שלהם בדיוק כמו אוכל וחמצן ולכן שמרתי על השינה שלהם בקפדנות

כדי להבדיל בין שנת לילה ליום מומלץ להשכיב ביום עם קצת אור בחדר, לא להחליש הכל כמו בלילה, כשקמים לפתוח ישר תריסים וכו׳
אפשר לתת לישון ביום בעגלה, מזרן פעילות, איפה שנרדמים במיוחד אם את בפעילות איתם
אני די הקפדתי על המיטה שלהם למעט ימים שהיה לנו משהו לעשות בחוץ

danidin95

New member
הי

הבנות כבר בנות 10 חודשים, ומאחר שנעזרתי פה בעבר אשאל שוב...
כרגע אנחנו דיי מסודרים עם האוכל: בקבוק בבוקר, פירות מרוסקים אחרי שנת הבוקר, ארוחת צהריים בד"כ כבר אוכלות מה שיש לגדולים לפעמים בתוספת מרק ירקות טחון, אחה"צ חטיף אורז אח"כ גבינה יוגורט ומעדן מעורבבים ולפני השינה בקבוק.
עד עכשיו נתתי בקבוק מתוך שינה בערך ב11 12 בלילה וכך ישנו עד הבוקר. (אם לא נותנת מתעוררות, וכן אוכלות את כל הבקבוק או רובו).
ולשאלתי... האמת שנמאס לי מהאכלת חלום. נראה לי שהן גדולות מידי כדי לתת להן בקבוק מתוך שינה וזה גם נהיה מעיק. מצד שני כך יש לי שנת לילה רצופה. יש דרך להוריד את הבקבוק הזה מבלי שיתעוררו אח"כ בלילה ונמשיך את השינה עד הבוקר? או שכרגע להמשיך את הסידור הזה...

sefia

New member
הכל נשמע מצוין

עד גיל שנה נהוג לתת לאכול בלילה (לפי דרישה)
אם זה עובד לך - אל תשני כלום
בעוד כמה זמן תנסי שוב לוותר על הבקבוק, אם ממשיכות להתעורר ולבקש אותו, תני להן, אני מניחה שהן חוזרות לישון ישר אחרי

יכולה לאמר לך בסוד שאני נתתי אוכל בלילה עד שלב יותר מאוחר ... ככל שדרשו נתתי. כל עוד סיימו כמות יפה חזרו מיד לישון אח"כ ידעתי שזה מרעב. אם נשנשו 30CC ידעתי שזה על תקן מוצץ ואז הייתי נותנת מים או מוצץ.

היה שלב שויתרו מיוזמתם על הבקבוק בלילה, אח"כ אחד מהם חזר לאכול בלילה ונתתי לו עד שויתר על זה סופית מעצמו.

זה יכול להשתנות מתקופה לתקופה אבל הגישה שלי אומרת: אם הם מבקשים אוכל - אני נותנת. (להלן ייקרא: הגישה הפולנית)

lironmama2

New member
מסכימה איתך

אני אכן עושה הבדל בין שנת לילה לנמנומים האחרים.
כנראה שגם כאן צריך זמן...

שלישה6

New member
שינה סביב גיל 4-6ח

שלום לכן,

רק להדגיש ולארגן מה שספי רשמה - בגיל 4-6 חודשים תינוק זקוק לכ- 15 שעות שינה ביממה, שיכולות להיות מחלקות ל 3-5 שינות במהלך היממה. אכן שינה חשובה להתפתחות הילדים לא פחות מתזונה ופעילות- זה הזמן שבו הם (גם אנחנו) מעבדים את כל מה שעשינו במהלך זמן העירות.

בגילאים האלה משך העירות נע בין שעה- שעתיים (בבוקר ואחרי שנת אחר צהריים- שעה, יתר הקימות - יותר).

סה"כ נשמע שבדר היום סביר ביותר, מה שכן הייתי עושה זה עובדת (עם בנות החצי שנה) על לקיחת מוצץ עצמאית- דרך משחק במהלך היום, ובהמשך גם בזמן שינה.

רצוי להניח מוצצים ולשחק איתם- לתת לתינוק/ת ביד את המוצץ ולתת לו לשים ואתו בפה, בגיל הזה חשוב לעזור להם לשחרר, כי לרוב זה הקושי. לאחר שהם מצליחים לשים בפה- שימו את המוצץ ליד התינוק/ת ולא ביד שלהם.
\
במקביל במיטה הניחו מקבץ מוצצים במקומות קבועים. לגבי ההתהפכות- זה שלב, עד שילמדו להתהפך חזרה וימצאו את המקום שהכי נוח להם לישון בו.

מבטיחה שתוך זמן קצר תמשיכו לראות שיפור והדפוס שינה יתקבע באופן שיאפשר לכן יותר בקלות לארגן גם יציאות וכד', עד אז, מתי שצריך לצאת, אפשר להתארגן כך שהילדים יוכלו להירדם בעגלה/ מנשא וכדומה, כדי שלא תרגישו שכל היום אתן תקועות בבית, סביב הרדמות ושינה.

בסבלנות, זה בטוח יקרה
, דורית.
0526-204221

למעלה