שנת השארות או כיתה א'? התייעצות

arana1

New member
גם אני די נדפקתי מזה אני חושב

בדיוק בגלל שלמדתי לקרוא ולכתוב בעצמי בגיל צעיר והיה לי זכרון פנומנלי ושאר יכולות קוגנטיביות שאופייניות לאוטיזם שיבצו אותי בקבוצה שבעצם הייתה מבוגרת ממני וגדולה עלי(זה חלק מהבעייה אם התייחסות לאנשים רק דרך חלוקתם לרמות תפקוד) וסבלתי מזה נורא זו הייתה חוויה שממש עצרה את התפתחותי בצורה משמעותית ולקח לי לא מעט זמן להתאושש ממנה בדברים כאלה ממש לא כדאי למהר כי כל התקדמות שלא בזמנה תוביל לפיגור במקום אחר

כל מילה של במבינה בסלע

יש לי 2 בנות אחת ילידת ינואר ומכורח זה יצא שנשארה שנה נוספת בגן והרוויחה בגדול (קשרים חברתיים בבי"ס יסודי, ביטחון עצמי ביכולותיה) השנייה ילידת יוני, ולצערי פספסתי והיא עלתה עם השנתון שלה לכיתה א' (זו הייתה טעות פאטלית שעד היום היא משלמת עליה והיא כבר בתיכון) (אין לה קשרים חברתיים, הייתה מנודה בכל שנות בי"ס יסודי) את האבחנות שבנותיי על הרצף קבלנו רק בתום ביה"ס היסודי כך ששתיהן בתפקוד מאד גבוהה אבל ההבדל של עוד שנה בגן עשה המון הבדל בתפקוד בין שתיהן.

זושיה

New member
מסכימה לכל מילה

כמובן שכל מקרה לגופו, אבל גם אנחנו נוטים לטובת להשאיר את יליד ינואר שלנו (הקורא, וגו') שנה נוספת בגן. אחרי שראיתי כמה קשה היה לו במסיבת חנוכה אתמול, בגן התקשורת הנהדר שלו, נראה לי שהוא עוד רחוק מלהיות בשל למסגרת בית-ספרית.

האם יש אצלכם חטיבה צעירה ?

אם יש אצלכם בית ספר עם חטיבה צעירה אני הייתי שוקלת את האופציה כיון שבחטיבה הצעירה יש סדר יום קצת שונה מכתה רגילה ויש פעילות משותפת גן וכתה , מבחינת לימודים הילדים לומדים את כל מה שנדרש בכתה א' אך יש מפגשים משותפים עם ילדי הגן ויש פעילות במרחב משותף , יש שעת חצר בה ילדי א' והגן נמצאים בחצר משלהם מעבר לכך שיש יותר אנשי צוות מה שיאפשר יותר דגש על תיווך בנושא החברתי זה פתרון שיכול לסייע לו להכנס לבית הספר בצורה חלקה יותר . בכל החלטה שתקחו בהצלחה

החט"צ ממש לא מתאימה לילדים שלנו

הבן שלי בילה שם בשילוב שנה שעברה והלך לאיבוד בהמון לעומת זאת אחותו התאומה (רגילה) ממש פורחת בחט"צ.

Navva

New member
פחדנו מא' בחט"צ, אבל מלימון נעשתה לימונדה

לפני כיתה א', עברנו דירה לעיר ששני הבי"ס הסמוכים למקום מגורינו יש בהם חט"צ. פחדנו מאוד מכך, אבל החצר שבה הפעילות כמו בגן והפעילות ב"מרחב" נוצלה לעבודה תקשורתית כמו בגן.

שמחה לשמוע שאצלכם היה טוב

אצלנו בביה"ס בשכונה, החט"צ מאוד תובעני ובכלל הכל פה בענין השגיות ואין שום עידוד לילדים עם צרכים מיוחדים ושילובם במערכת באופן מוצהר. אז הבת שלי "הרגילה" לומדת בכיתה א' בביה"ס בשכונה ואת התאום שלה הפידידיון שלי אני שולחת לגן חובה בשכונה אחרת שילוב יחדיני ,גן שאני בחרתי ,גם גננת מכילה ותומכת ובכלל צוות נפלא.

Navva

New member
בסופו של דבר הכל תלוי בנפשות הפועלות

והאוירה הכללית בגן או בביה"ס. התמזל מזלינו שביה"ס מאוד מעורב בנושא השילוב, מהמנהלת, דרך רכזת השילוב עד אחרון המורים. כמו כן יש לנו מתי"א תומכת, ועבודה רצופה עם מורת שילוב מתמחה בלקויות תקשורת (ששיכת למתי"א), שעובדת עם הילד ומדריכה את הסייעת וצוות ביה"ס. לכיתה א' בחרו כיתה שהמורה לא יוצאת לחופשת לידה (שתי האחרות יצאו). לג' לכיתה של בני בחרו מורה שהיא הרכזת החברתית של ביה"ס. בעיר הקודמת שגרנו, התחלנו בשילוב חלקי, ומי שבחרה את הגן זו המפקחת הכוללת (פניתי למפקחת חנ"מ והיא פנתה למפקחת של הגנים הרגילים), היא הרי מכירה את הגנות והיכולות שלהן. לבד לא היתי מסוגלת לבחור טוב יותר.

dina199

New member
נראה לי שעדיף להשאיר בגן.

גיל של 6 וחודשיים בד"כ לא ממש בוגר לא"ס וזה נראה המצב אצלכם (יוזמה חברתית, חולמנות, חברים יותר צעירים). הדבר הקוגניטיב שהוא יודע לקרוא ולכתוב . הוא כנראה תמיד יהיה קוגניטיבת יותר מאחרים אבל זה לא פותר את מה שפחות מבחינה רגשית וחברתית בהתאם לשכבת גיל כרונולוגית שלו. הוא רוצה 'ללמוד הרבה' כי הוא לא יודע מה זה בית ספר. מה שבטוח בית ספר זה לא גן. שום דבר לא יגרום לא עוול ולא יעכב אותו , ובטוח שלא החששות שלכם. לגבי בעד הגן נתחיל מהסוף : יש לו חברים יותר צעירים. אם הוא נשאר עוד שנה בגו הוא עולה איתן לכיתצה א' אז זה רק יתרון. 'חולמנות' - דורש בירור מה זה. אם זה סוג של השהיה לקליטת מידע - עדיף להישאר בגן . אם תהיה בשלות רגשית יותר גבוהה, יש סיכוי שה'חולמנות' תפחת. בבית ספר יהיו ילדים יותר גדולים , לכן יהיה יותר קושי ביצירת קשרים (מה שמחזיר לעניין החברים שכבר יש לו). אז לדעתי עדיף עוד שנה בגן. זו לא החלטה גורפת. אלא לפי המצב של הילד. נראה שהוא רק ירוויח מעוד שנה בגן.

שאלה טובה...

זה ציטוט של הרופאה ההתפתחותית. בכל אופן: קוגניטיבי גבוה, יכולת קשב, מבין הוראות מורכבות, לא מאבד ריכוז, עצמאי. היא נתנה לו מספר "מבחנים" קטנים, והוא עמד בהם בהצלחה (למרות שהיה חולה).

dina199

New member
אז למיטב ידיעתי הרופאה התייחסה

למצב הקוגניטיבי. אם הוא בן 5 הגיל הקוגניטיבי שלו יכול להיות 7 ואפילו 8 או 9 (וזה יימשך כך כל הזמן) אבל זה לא אומר שהוא מתאים לכיתה א' בגיל 6 . ומה שמשכנע אותי בזה שהחברים שלו יותר צעירים ממנו.

אני דווקא חושב שהיא התייחסה למכלול

אני מעדיף לא להתייחס לפרטים בפורום פומבי (אם תרצי, אפשר במסרים), אבל מכמה דברים שהיא אמרה, נראה לי שהיא הסתכלה על המכלול. מצד שני, זו מן הסתם הערכה סוביקטיבית. לא ידוע לי על מדד מוסכם.

dina199

New member
אם את רוצה אני אשמח למסר

בכל מקרה מה שקובע זו ההרגשה הסובייקטיבית שלך. לי נראה שהדבר הכי חזק זה שיש לו חברים בגן ונראה שעדיף שיעלה לכיתה א' איתם.

inventor

New member
אני הייתי משאירה עוד שנה בייחוד שיש סיכוי שיע

שיעלה שנה אחרי עם חברים לבית הספר זה נראה לי חשוב

1אילת2

New member
הקושי ליזום והחולמנות ישארו עוד הרבה שנים.

הם לא סיבה להשאיר שנה. אם החברים יעלו איתו לכיתה א' זה יהיה מצוין. סיבות להשאיר בגן: קשיים במוטוריקה, ילדותיות, קושי בהשלמת משימות, התעלמות מסמכות, הצמדות למבוגר אחד.

גלירון1

New member
הייתי בסיטואציה דומה בדיוק לפני שנה

אני חושבת שהשיקולים הם לא אבסולוטיים ובטח שכל מקרה הוא לגופו. לי יש תאומים בת ובן. יכולה לומר שבתי בת 6.5 קוראת וכותבת דפוס וכתב מגיל שלוש. עם יכולות קוגניטיביות משמעותיות מאוד. גם בשנה שעברה היתה עם תפקוד חברתי שהתקדם, אבל בהחלט עם קשיים. אנחנו חלטנו להשאיר שנה את שני הילדים. מה שניכר כמשמעותי השנה, הינו בעיקר הביטחון העצמי שהתחזק משמעותית. בשנה שעברה אל מול בני גילה היה פער שנבע בעיקר מחוסר התיחכום שהוא חלק מהלקות. בתי נראתה אז מהוססת, נגררת וחסרת ביטחון וזאת למרות יכולותיה לעומת בני גילה ולמרות שגם אז היתה מאוד פופולרית. השנה - כאמור מלאת ביטחון וזה בא לידי ביטוי בהתנהלות החברתית שלה: פניה לילדים, אופן הבקשה אפילו טון הדיבור. אני חייבת לציין שמסוף שנה שעברה ותחילת השנה הנוכחית, בתי עברה משבר. לקח לה זמן לקבל ולהשלים עם העובדה שלא עלתה לכתה א' ויותר מכך, עם זה שחברות שלה עלו. לשמחתי, כל זה מאחורינו...

למעלה