שנת השארות או כיתה א'? התייעצות

שנת השארות או כיתה א'? התייעצות

הצ'ופצ'יק כבר בן 5.5, משולב יחידנית בגן חובה (החל משנה זו, עד השנה שעברה היה בחינוך המיוחד), ובקרוב יהיה עלינו להחליט אם לעלות ל-א', או להשאר שנה נוספת בגן חובה. הוא בתפקוד גבוה מאד (ביקור אצל הרופאה ההתפתחותית מהיום). בעד לעלות לכיתה א': - קוגניטיבית, הוא מעל הממוצע - יודע כבר לכתוב ולקרוא, לעשות חשבון פשוט, ומכיר אותיות אנגליות. - הוא רוצה כבר ללכת לבית הספר ו"ללמוד הרבה" - לא רוצים שהחששות שלנו יעכבו אותו ויגרמו לו עוול בעד להשאר בגן: - יש לו קושי ביזימה של קשרים חברתיים, ונראה שלנו שבגן זה קל יותר - חולמני קצת, בביה"ס יפריע יותר - יש לו מספר חברים מהגן, אבל כולם, כולל חבר נפש אחד, בטרום חובה ויהיו בגן גם בשנה הבאה. אשמח לשמוע דיעות. תודה.

dina199

New member
הילד גבוה מבחינה קוגניטיבית והחיים לא נעצרים

בכיתה א
'. הכוונה שלי שאם הוא כרגע בגיל קוגניטיבי 7-8 זה ימשך גם הלאה. ז"א בגיל 11 יש סיכוי שמבחינה קוגנטיבית הוא יהיה בן 13-14 . אבל האם תרצו לשים אותו בתיכון בגיל 11 ? לכן לדעתי אם מבחינה רגשית וחברתית הוא מסתדר עם ילדים יותר צעירים ממנו (סה"כ מדובר על שנה) נראה לי שעדיף להישאר בגן בינתיים.

הייתי מעלה אותו ממספר סיבות

1. לפעמים בבית הספר קל יותר בנושא של קשרים חברתיים, בפרט לאור יכולותיו הלימודיות הגבוהות אשר בבית הספר יינתן להן יותר ביטוי. 2. הרצון שלו משמעותי מאוד, ואת לא מתארת איחור התפתחותי כלשהו שיצדיק הישארות 3. החברים הטובים בגיל זה מתחלפים בכל מקרה, אם הצליח לרכוש חברים עד עכשיו - יצליח מן הסתם גם אחר כך, והוא בינתיים יכול להיות חבר גם אם הם לא באותה כתה. 4. וזה החשוב ביותר - במידה ובהמשך השנים מכל סיבה שהיא תהיה תועלת מחזרה על שנה מסוימת (לפעמים דווקא ייווצר צורך לחזור על כתה ב' בה נרכשים הרגלי ארגון והתנהגות מורכבים, היכולים להוות אתגר קשה) ואז - אם כבר השארת פעם אחת - הפסדת את ההזדמנות. אני לא רואה שום סיבה להשאיר. אם הוא קצת חולמני או מפריע- הבעייה לא תשתנה במהלך השנה, מקסימום אתם דוחים את ההתמודדות, אין לזה משמעות התפתחותית.

poet

New member
לדעתי

'הבעד' לעלות לכיתה א' עוקף את 'הנגד' בסיבוב. צריכים לזכור שאת מדברת על עוד שנה ו8 חודשים, שקוגנטיבית הוא מתאים לכיתה א' כבר עכשיו. שיגיע לכיתה א' כמה עניין הוא ימצא בהכרת האותיות ? או במתמטיקה פשוטה. ואם אכן המוטיבציה שלו היא לימודית והוא סוג של "דורש" את זה . אז יאללה
העניין של החברים אולי מצער, אבל הוא יוכל לשמור על קשר בעזרתכם עם חבר הנפש שלו, ובטוח להכיר ילדים נוספים.יש הרבה פעילויות יחד בכיתה א' מעבר למה שמקובל בגן. יכול להיות מאוד שעד ספטמבר הוא יגדל יותר ויהיה חולמני פחות ...

dina199

New member
זו ההתלבטות להשאיר או לא.

בשנת לימודים הבאה הוא יהיה בן 6 וחודשיים.

dina199

New member
כיתה א' זה הרבה יותר מרק ידע קוגניטיבי

ואפילו מקשר עם חברים. אם ילד לא בשל מספיק מבחינה רגשית לדרישות וללחצים של בית ספר (כיתה א' זה משבר גדול לכולם) רק העינין בקריאה וכתיבה לא יספיק לו. וכשיש מצב ממש גרוע , מאבדים עניין אפילו בזה. אפילו אם יש יכולות קוגניטיביות גבוהות.

הייתי משאירה אותו בגן

השארנו את הבן שלי למרות שהוא יליד ינואר (עלה לכיתה א' בגיל 7.5) גם בן שלי בהתפתחות קוגנטיבית מעל הממוצע, אבל מבחינה רגשית וחברתית היה ממש לא מוכן. שנה נוספת בגן נתנה לו המון, הוא מאוד התבגר. בית ספר זה מסגרת מאוד לא קלה, עדיף לדעתי לדחות. אבל סיבה עיקרית למה להשאיר במקרה שלכם זה החברים שלו. אם כבר יש לילד חברים טובים (וזה ממש נכס עבור ילדים שלנו) אז בטח שלא להפריד ביניהם. יהיה לו הרבה יותר קל ללכת לבית הספר ביחד עם חברים ולא לבד

גם אני השארתי את שתי בנותי, אבל כאן זה אחרת

הן הגן והן בית הספר לא קלים במיוחד לילדים שלנו, אני השארתי אחת בשל חוסר בשלות (אז לא הייתה לי הגדרה עדיין אבל זה זעק) והשניה נשארה למרות שהיא ילידת אפריל כדי לאפשר לה שנה בגן תקשורת שתאם מאוד לצרכיה. אלו היו סיבות משמעותיות. לעולם לא הייתי עושה זאת סתם כך... בהצלחה!

אין כזה דבר סתם ככה

היום רוב הילדים (גם הרגילים) לא מוכנים רגשית לבית הספר בגיל 6. אז בטח שגם ילדים בספקטרום לא. שנה נוספת בגן נותנת המון מבחינה רגשית וחברתית, במיוחד שיש לילד חברים קרובים. אני רואה בכיתה של הבן שלי (כיתה רגילה) ורוב הילדים (ה"רגילים") פשוט לא מוצאים את עצמם. בית ספר לא יברח לשום מקום. ולגבי קוגנטיבי, אז היום בן שלי הוא תלמיד הכי טוב בכיתה וזה ממש תורם למעמד החברתי שלו.

bisty

New member
כל מילה

אני בעד להשאיר באופן כמעט גורף. אין מה להפסיד מזה. רק להרוויח. קוגניציה זה בכלל לא אישיו כאן אלא התפתחות רגשית. בית הספר לא בורח לשום מקום...

התפתחות רגשית זה פרמטר הכי חשוב

במקרה הזה. גם ילד גאון לא יצליח בבית הספר אם לא יהיה מוכן רגשית

לא מאמינה בזה

יש הרבה דברים שיכולים להוביל וליצור הצלחה בבית ספר מוכנות רגשית זה אחד מהם אבל זה לא שבלי זה ילד לא יצליח מה גם שזה נרגש.

dina199

New member
הבן שלי ניכנס לכיתה א' בגיל 5 ו 10 חודשים.

לא הבין מה בכלל רוצים ממנו. בדיעבד - חבל שלא היה עוד שנה בגן. אז נכון ההחלטות לא צריכות להיות גורפות. אבל בשלות רגשית זה דבר הכי חשוב.

bisty

New member
כתבתי כמעט גורפת

כמעט. שזה אומר שמן הסתם אני משאירה כאן מקום לילדים והורים שבכל זאת מעדיפים להעלות לכיתה א' בזמן. יתכן שמהסיבה שציינה במבינה, שלילד יש חברים שעולים וחבל לפספס את הקשר ויתכן שמסיבות אחרות. בשום מקום לא כתבתי שאין התייחסות לרצונו של הילד. במקרה הספציפי שלנו דיברנו עם הילד בתקופה שקדמה להגשת הבקשה להשארות שנה נוספת והוא בהחלט שמח בהחלטה להשאר שנה נוספת בגן. עם זאת, גם אם היה מביע התנגדות נחרצת להשאר בגן אני מקווה שהייתי מצליחה לשכנע אותו. אני בכל זאת חושבת שיש הרבה החלטות, במיוחד בגיל הצעיר הזה שהורה יכול וצריך לקחת עבור הילד גם אם זה אומר ללכת בניגוד לרצונו של הילד. לגבי התפתחות רגשית, זה הפרמטר המרכזי בשלב הזה. זה שהוא ילד חכם מאוד ולמד קרוא וכתוב בעצמו בגיל צעיר ובעל זיכרון פנומנלי עדיין לא הביא אותו למקום הרגשי או לרבע מהבשלות שכדאי שתהיה לתלמיד בית ספר. גם לא היום כשהוא בכיתה ב'. השנה הנוספת בגן נתנה לו המון ביטחון. בעיני זאת אחת השנים שהוא הכי התקדם בהן מאז האבחנה.

למעלה