שנתבייש????

S a l i t

New member
שנתבייש ועוד איך נתבייש.

זה סוג של צביעות עדינה מה שהלך שם זה פשוט דוחה איך שאנחנו מקשקשים על ערכים, אתיקה, וחינוך ישר אבל כשזה מגיע למעשים.... בושה. וזה ש"זו העבודה של עובדי החוף" זה עוד יותר בולשיט. כשאתה במקדונלדס, ואתה מסיים לאכול, אתה לוקח את המגש שלך, מרוקן אותו לפח ושם אותו על הערמה של המגשים שיש על המתקן הזה שלהם. לא משאירים את זה שם, למרות ש"זו העבודה של עובדי הנקיון".

kedeman

New member
אחרי מחשבה רבה על זה

כן! נתבייש!!! נתבייש בזה שמדריכים שסיימו שנת הדרכה בתנועה מתעצלים לקחת את הזבל שלהם ולשים אותו בפח שמדריכים שסיימו לפחות שנת הדרכה אחת ומעבירים תכנים של לשמור על הסביבה ולא לזרוק זבל על הרצפה מלכלכים. זה לא קבוצות של חניכים קטנים זה מדריכים!!! אלה שמחנכים!!! קוהרנטיות במסר? ממש לא! אם זיהמנו אחרנו את החוף זה בעיה גדולה מאוד של כל התנועה!!! כי זה המדריכים

roikeman

New member
די!

אני מתערב שכל מדריך ומדריך שנכח בקורס, בטיולים שהדריך הורה לנקות. ההבדל שפה היינו החניכים ולא אמרו לנו לנקות. הנקודה היא שלא צריכים להתבייש מהסיבה שזו לא אחריות שלנו (חניכים) לזום את הניקיון, כמו שבטיול אם לא אמרו לקבוצה לנקות והיא לא נקתה אשם המדריך שלה ולא החניכים. צריך לקרוא לאט כדי להבין...

fresh mishmesh

New member
מה?

מה מה מה מה? אחריותו של המדריך בהכרח היא ליזום את הניקיון?... ז"א שהחניכים לא יכולים ליזום כלום? אבל רגע- נכון שכשהדרכת השנה וחניכים שלך הרביצו אחד לשני, אמרת להם שזה לא בסדר ללכת מכות? נכון שאמרת להם להימנע מזה בעתיד? זאת אומרת שבפעם הבאה שהם מאוד יתרגזו אחד על השני הם לא יתחילו ללכת מכות, זו הכוונה העיקרית שלך כמדריך (נראה לי לפחות) אבל מתוך מה שאתה אומר, משתמע בעצם שכל פעם צריך להיות לידם מדריך כדי שהם יהיו בסדר. כשאין מדריך בסביבה- מותר להם לעשות מה שבא להם אז מה זה החינוך הזה? חינוך לזה שנהיה בסדר כל עוד שיגידו לנו להיות בסדר? כאילו, אם אין לך הוראה מגבוה לנקות, אתה לא מסוגל להרים כמה שקיות זבל שנמצאות לידך? זה לא אחריות שלנו כחניכים ליזום את הניקיון? אנחנו פשוט צריכים לשבת ולחכות שאיזה מדריך יבוא ויגיד לנו? אני ממש לא מבינה אותך, או את שיטת החינוך שלך

fresh mishmesh

New member
אהה, ושכחתי להוסיף

אתה אמנם מגדיר אותנו כחניכים (מה שנכון בעצם- אנחנו, גם אלה שמסיימים י"ב, חניכים בתנועת בני המושבים), אבל אל תשכח שאתה חניך עם פריווילגיות של מדריך. הרי אתה תחזור מהכיף מד"צים הזה ובתחילת השנה תתחיל להדריך קבוצה, ומה אז? אז כן תעלה את ערך הניקיון בעיני החניכים שלך? אנחנו אמנם חניכים, אבל לא מהסוג של בני ה-10, שעוד איכשהו יכולים להתחמק מניקוי בתירוצים כאלה או אחרים של "קטנות". כולנו אנשים בוגרים, ובתור מדריכים לעתיד, אנחנו גם צריכים להתנהג ככאלה, ולא רק כשיש חניכים מסביבנו.

פרויקה אני לא מסכימה איתך

אתה לא יכול מצד אחד לחנך לנקיון ובמחנה קיץ להסביר להם כמה חשוב להשאיר במסלול אחרינו נקי וכל הברים של איכות הסיבה ואז ללכת לחוף ולהשאיר שם מלוכלך (אחרי שהמדריכים לכלכו) זה קצת צביעות!

אמממ.. עדי כל אחד והקצב שלו

זה בתהליך קודם כל אני מבינה מה אני צריכה להבין ואז הגלגלים מתחילים להסתובב ובגלל החלודה זה לוקח זמן אבל תראי בסוף אני הבין את זה!!! ושיי הסביר לי.. ניסה...

בהצלחה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

חחחחחחחחחחח... וזה *א*בין.. =) שי הסביר לך?! לא פלא שעוד לא הפנמת...

ניצ...

כבר אמרתי שאני אוהב אותך? :) (ואל תמחקו את זה זה בקשר ישיר להודעה האחרונה שהיא כתבה...)

fresh mishmesh

New member
יאו אריק...../images/Emo9.gif

אוף. אני מתחילה להתגעגע לקורס מד"מים... would you believe? בקיצור- שכחתי להחזיר לך את הדיסק של גזוז, אבל זכרתי שאמרת שתהיה במנהלה בסמינר אוריינטציה או משהו כזה, אז אני לוקחת אותו איתי... שיהיה שבוע יותר טוב מהקודם

לבחור להיות מדריך תנועה

זה גם לבחור בדרך חיים. מדריך צריך לשמש דוגמא, כל הזמן (במיוחד לעצמו). להגיד לחניכים לנקות בטיול, ולהגיד שלא אמרו לך לנקות אז לא ניקית, זה הכי צביעות שיש. להגיד שאז מה עם ליכלתי חוף בכינרת כי חניכי התנועה ניקו במסע חוף, זה גם צביעות (זה קצת פחות צביעות מלנקות בעצמך במסע חוף, ואז ללכלך בחוף אחר, אלא אם ניקית בגלל שהכריחו אותך ולא מתוך רצון חופשי). ואם כבר סיימת קורס מדמ"ים ולפי החתימה שלך אתה גם מתיימר להמשיך בתנועה ולצאת לקורס מש"צים, ועדיין לא הבנת את כל זה, אז זה חבל מאוד. אני מקווה שתפנים את מה שנאמר כאן ותיקח את זה הלאה.

roikeman

New member
מר בחור

היו שם מדריכים טובים ממני שלא ניקו ופשוט הלכו לאוטובוס בלי לנקות... עם היו אומרים לנקות היו מנקים. להגיד לחניכים לנקות בטיול... להזכירך: אנחנו הינו חניכים בטיול הזה... אפילו עם זה היה "קורס הדרכה" אנחנו הינו נשלטים על ידי המדריכים של הקורס והם קבעו מה מותר ומה אסור. חדל ויכוח זו דעתי. כמו שבטיול אני מעיר חניכים בבוקר אותו הדבר צעקו עלינו המדריכים בקורס לקום. כמו שבפעולה אני משתיק חניכים אותו הדבר המדריכים בקורס השתיקו אותנו בק'ים. כמו שאני אומר לחניכים לאסוף זבל אותו הדבר גם בכיתות בקורס אמרו לנו לנקות את הכיתה. אני מקווה שהבהרתי את דעתי בעניין ולא מעשים את עצמי בזה שלא ניקינו את החוף (את הזבל שלי ניקיתי)

כחילה

New member
אני ממש לא מסכים איתך

אני לא חושב שמדריך צריך להוות דוגמא רק כשהוא בתפקיד\עם חניכים. אם אתה צריך לחכות שיגידו לך לנקות, לקום או לסתום ת'פה, אז כנראה שלא הפנמת יותר מדי בכל מה שקשור ל"דמות המדריך". מדריך הוא לא מכונה, שלוחצים ON ו-OFF, להיפך, הערכים, ההתנהגות, הדוגמא והמופת צריכים להיות חלק מתפיסת העולם ואורח החיים שלו. נ.ב. אם לא הבנת גם את זה, התכוונתי להגיד שהיית צריך לנקות גם בלי שיגידו לך.

roikeman

New member
אבל...

ובכל זאת אף אחד, אבל אף אחד לא חשב על לארגן ניקיון או לפחות להגיד על זה משהו למד"בים... אז מה? אז כל התנועה היא לא "דמות מדריך"? כל ה 700 איש שהיו שם? המד"בים שלחו את החניכים (דמויות מדריך) לאוטובוס וראו והם משאירים מלוכלך... עם זאת הם לא אמרו לנקות... נראה לך שזה יזיז לאחד החניכים שמת מחום, ומת כבר להגיע הביתה אחרי 7 ימים? העובדות מדברות: לא!. לא יודע, אולי גם למד"בים אין דמות מדריך...

go golan go

New member
נכון, אבל אנחנו אמרו- כן! שנתבייש.

אני מודה- הייתי בכיף מד"צים, ולא הגדלתי ראש וניקיתי- וכן- אני מודה- זה לא בסדר. ואתה יודע מה? אני חושבת שלמדתי מזה. ומותר להודות שטעינו- זאת לא בושה. בקיצור- לא בסדר שהשארנו לכלוך- כולנו אמורים להיות דמויות מחנכות!

למעלה