שנקר Vs. בית ברל

erezor

New member
תודה רבה על התגובה

תכננתי במקור להגיע גם ליום הפתוח של בית ברל, אני עדיין לא בטוח שאני אספיק להגיע (המציאו לי פתאום איזו ישיבה...). בכל מקרה, אני לא מצפה מהקורס שיביא אותי לרמת תכנות או עיצוב של AAA - אלא (אם כבר הזכרנו את Unity) למצב שבו אני אבין מה אני עושה ואוכל להמשיך להתפתח באופן עצמאי או להגיד לאנשים אחרים מה לעשות, במידה ויתמזל מזלי ואהיה בתפקיד כזה. מן הסתם פרוייקט הגמר הוא הדבר החשוב ביותר מבחינת הסטודנט, שהרי זה מה שהוא יכול להציג אחר כך כשהוא מחפש עבודה בתחום - הכוונה שלי היתה שלא כל כך מעניינת אותי הרמה של המשחקים שאנשים הציגו בעבר, כי בסופו של דבר מדובר במשהו סובייקטיבי. עכשיו כל מה שאנחנו צריכים זו גם תגובה של מישהו משנקר בשביל האיזון...

שאלה לרנאררד

רנארד שלום, שאלתי אותך בזמנו ולא הבנתי בעצם מדגוע גם בית ברל וגם שנקר מתעלמים מהאספקטים המשפטיים בקשורים בפיתוח משחקים. האם זה לא תפקיד המכללות לצייד את הבוגרים בכלים ראשוניים לצאת לעולם שם בחוץ? לדעתי ההתעלמות של המכללות מנושאי זכויות יוצרים, רשיונות שימוש, סימני מסחר, הגנה על תוצרים וכיוצא בזה אינה במקומה. בכל אופן, זו הערה אישית שלי "מהפוזיציה". פשוט אני רואה את כל אלו שבאים אלי בדיעבד ולתקן את הטעויות שהם עשו תמיד יותר קשה. יורם

itsmiki

New member
פצצות

אני אעשה הכל כדי להגיע למסמדיה. יצא לי לקרוא ביקורת על המסמדיה שהיתה בשנה שעברה ולפי מה שאני זוכר היו ביקורות טובות. יש לי עוד כמה שאלות אליך רנארד, אבל אני אשאל אותך כבר כשאראה אותך בבית ברל. מי יודע אולי אני גם ארשם היום לתכנית. נתראה
מיקי

erezor

New member
עד כמה שהבנתי...

זה דווקא לא החלק החשוב, ההתעסקות הכי גדולה בתחום הזה היא באקשן סקריפט, ובינינו - לא ממש קשה להשתלט עליו, ודי מהר. רוב הסדנאות עוסקות בדברים אחרים.

ahillel

New member
ההיבט החזותי של משחקים מורכב

מכמה תתי נושאים. עיצוב דמויות 2D, 3D, עיצוב רקעים וטקסטורות, אנימציה.... אלה נושאים חשובים וגדולים כל אחד בפני עצמו, שאם יכניסו אותם בתור סדנה לתוכנית כמו בבית ברל או שנקר זה לא יהיה מספיק בכל מקרה להתעסקות מקצועית בזה. אלא רק לידע כללי. בבית ברל ראיתי שיש סדנה אחת לעיצוב מודלים 3D. בשנקר יש סדנת איור. שתיהן שייכות לעיצוב גרפי אך בתחומים מאד ממוקדים וקטנים. לדעתי זה לא יעניק לך את כל הסגולות המקצועיות והאמנותיות שמעניקה תוכנית לימודים מרוכזת בעיצוב גרפי או בתקשורת חזותית.

erezor

New member
כוונתי היתה בתחום התכנות

ובכלל בצד הטכני. מדובר בשליש מהתוכנית שלהם, פחות או יותר. שאר שני השלישים מכוונים לתחומים אחרים כמעט לגמרי.

erezor

New member
מה קרה בזמן האחרון

כולם מפחדים "להזדהות" בכינוי הכמעט אנונימי האמיתי שלהם?

gabrielr

New member
בנוגע למס-מדיה - היה משחק בשם BRAINTUBE

נראה לי שככה זה נקרא, זה היה בחדר עם משחקי הורטיגו (שחלקם היו מעולים, הגירסה המתחכמת של הטטריס לגמרי עבד עליי, או שזו גם הייתה ההשפעה של כל הבירה מיום הסטודנט בת"א) בכל מקרה, יש מקום בו אפשר להשיג חלק מהמשחקים האלה? בינתיים מעניין אותי בעיקר ה-BRAINTUBE שזזים בו רק עם העכבר, מאוד מזכיר את Descent, רק על פטריות.

erezor

New member
היום אני אהיה גם בשנקר

אני מקווה שאני אצליח להתרשם קצת. אני חייב לומר שלא נפלתי אתמול מהרגליים, אבל הרווחתי סדנת יוניטי... :)

erezor

New member
שנקר Vs. בית ברל

מעבר לדיון שהיה לגבי שנקר קודם, מה דעתכם על התוכניות בשני המקומות? לאיזו מהן הייתם הולכים ולמה? וגם טוב - אם יש מישהו שלמד/לומד ורוצה לשתף אותנו.

gabrielr

New member
שאלה מצויינת שמטרידה גם אותי

זה החזיר אותי לכמה דיונים שקראתי כאן שהיו בדיוק לפני שנה: השוואה בין בית-ברל לשנקר, דיון מ-2009: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1106&MessageId=134847416 אירוח של רנארד גלוזמן, מבית-ברל: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1106&MessageId=130053190 אירוח של איתן מאג'ר, משנקר: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1106&MessageId=130232309 אני אישית נשארתי עדיין מבולבל, כשלכל אחד היו טיעונים טובים למה כדאי אצלו. הבעיה היחידה עם שנקר שהיא חדשה ועוד אין לה תוצרים, ככה שקשה לשפוט אותה. גם האופציה לשתף פעולה שם עם סטודנטים אחרים בפרוייקטים בסה"כ נשמע דיי טוב, מעניין אם זה באמת קורה בפועל.

erezor

New member
בעיניי התוצרים הם לא כל כך חשובים

בסופו של דבר, זה תלוי ברמה של הסטודנטים, ופחות ברמה של המקום. אני כרגע נוטה יותר לכיוון של שנקר בגלל העיסוק ב-unity שבבית ברל אין התייחסות אליה, וגם בגלל שאני פחות אוהב את הקורס שעוסק במודינג, למרות שזה יכול להיות תרגיל מעניין בעיצוב משחק. הכרתי חלק מהקישורים שכתבת, ולמען האמת - למרות שאני עובד כרגע עם אחד מהאנשים שאמורים להעביר סדנה בשנה הקרובה בבית ברל והוא דוחף אותי דווקא להירשם לשם, אני נוטה יותר ללכת על שנקר. אני מאמין שיש שלושה דברים חשובים כשהולכים ללמוד משהו כזה: 1. צריך ליהנות, כמובן, אבל זה הכי פחות חשוב. 2. תיק עבודות רציני, 3. קשרים. השאלה היא איזה משני המקומות עונה יותר טוב על הדרישות האלו...

gabrielr

New member
הדרישות שלך הגיוניות

1. אני יודע שלגביי, ההנאה זה בבית ברל. זה פחות מלחיץ, וזה קרוב לי מאוד הבייתה (גר בכ"ס). המחשבה להמשיך להגיע לת"א, כמו שאני עושה עכשיו לאוניברסיטה ובעבר לצבא ולעבודה, זה אולי בלתי נמנע, אבל בא לי שינוי אוירה. לגבי 2 ו-3, זו שאלה טובה, שבאמת גם תלויה בסטודנטים לא פחות מאשר במוסד הלימודים. אני חושב שפרוייקט הסיום דיי מקביל לתיק העבודות. ודווקא ממה שאני הבנתי, מודינג זו אחלה דרך להתחיל להתנסות בעיצוב משחקים, וחברה כמו VALVE צירפה אליה לא מעט עובדים (הודות למודים שהם עשו והפיצו באינטרנט). אבל זו רק דרך אחת, כמובן. UNITY זו גישה אחרת לגמרי, אבל אני לא בקיא מספיק.

De-Panther

New member
לדעתי אין יותר מדי הבדל בין מודינג לבין שימוש

במנוע קומפלט שמגיע עם אסטים. מודינג בסופו של דבר(ככה אפשר להגדיר אותו) אומר להשתמש במנוע שפיתחו איתו משחק אחד, כדי לפתח משחק אחר. ובנוסף להשתמש במודלים של אותו משחק. ככה שזה אומר לעשות את אותה עבודה... בכל מקרה, אם למדת כלי אחד, אתה יכול גם ללמוד כלי אחר. אמנם לכל כלי יש את השטיקים שלו ואת היתרונות והחסרונות שלו, אבל בבסיס עובדים איתם בצורות דומות.

mariag

New member
מנסה לענות

הי, הנה כמה תיקונים/הבהרות התכנית בבית ברל היא בימי חמישי ושישי בשבוע החל משנה הבאה והיא למען האמת קצת יותר יקרה מזו של שנקר (סביב 1500 שח הבדל), אולם היא גם יותר מקיפה ומכילה 26 ש"ש החל משנה הבאה לא רק שאין התייחסות ליוניטי אלא גם למודינג וזאת בכדי להעמיק את ההתמחות של הסטודנטים בעיצוב משחקים ותכנות פלאש ברמה בינלאומית לכל דבר. סמינר ביוניטי כן מתקיים במהלך השנה הנכחית וכן גם בשנה הבאה, אולם הכרחי להבין כי לא שם הלב של התכנית. הסיבה לכך היא כי אינך יכול ליצור משחק תלת ממדי מקצועי במהלך שנה אחת לא משנה איך תסובבו את זה. את הזמן הקצר של שנת לימודים אחת יש לרכז במה שיכול להעמיד אתכם בפוזיציה הטובה ביותר לאחר שנה אחת בלבד ולהפוך אותכם ליחידת ייצור משחקים עצמאית עם הכלים, הידע והניסיון לכך. הלב של התכנית הוא בפיתוח קונספט משחקי בזמן הקצר ביותר לכדי רמת גימור טובה שתאפשר את בחינתו מבחינה כלכלית ומשחקית או את השתלבותכם בחברות הקיימות. לגבי השאלה שנשאלה - התוצרים שיוצאים איתם בסוף התכנית אינם רק חשובים - הם הכרחיים להמשך ההצלחה הלאה שלכם. אגב, ביום חמישי הנוכחי מתקיים אירוע המסמדיה ב19:30 במדרשה בכ"ס, בו סטודנטים של בית ברל יציגו על מסכי ענק (שנתלו על מגדל מים... זה היה די טירוף) את המשחקים שיצרו לאחר חצי שנה בלבד של לימודים. חשוב להדגיש, אלו לא פרוייקטי הגמר - אלו פרוייקטיי אמצע שהם יצרו בעצמם לאחר חצי שנה בלבד. תבואו לראות את התוצרים ולהתרשם בעצמכם, ולשתות פונץ', ועל הדרך גם לשאול אותם אם כיף להם :) מקווה לראותכם רנארד

למעלה