שנכריז על חרם על YNET?

Yaniv-DC

New member
שנכריז על חרם על YNET?

אתמול פורסם בהארץ שאתר YNET יתחיל בימים הקרובים לגבות תשלום על שימוש באתר מגולשים אשר נמצאים בחו"ל בלבד. Yנט אגב, מסרב להגיב לידיעה. בכתבה המצורפת בקישור למטה, מופיע כי בסקר שנערך בארה"ב, 70% מהגולשים אמרו כי אינם מסוגלים להעלות על הדעת סיבה טובה לשלם לאתרי מידע מקוונים. אני אישית, גם איני מסוגל להעלות על הדעת מדוע לשלם לYנט, כשאקבל את התכנים במעריב, ואללה, דה-מרקר, גלובס, הארץ וכו´ וכו´. ומה איתכם? הייתם משלמים? מחרימים את Yנט? מה? יניב

lilaNY

New member
לשלם? למה מה קרה?

ובקיצור בשום פנים ואופן לא. מעניין אותי גם איך הם הגיעו להחלטה לגבות דווקא מתושבי חו"ל. מה אומרת הסטטיסטיקה שלהם? שישראלים בחו"ל משתמשים יותר באתר? ואם כן, זו סיבה?

אילי מפני שישראלים בחו"ל

תלויים יותר באתר ופחות בעיתונים וחדשות ברדיו ובטלויזיה למרות שעם האינטרנט הכל מתאפשר היום... אבל לדעתי זה פשוט מחריד, כי זה אומר שהם חושבים שאם אנחנו חיים בחו"ל אוטומטית אנחנו מיליונרים או משהו... נורא נורא מעצבן ובשום פנים ואופן לא.

Mariguella

New member
בגלל המפרסמים

לא יוצא למפרסמים כלום מביקורים באתר של ישראלים בחו"ל, ויתכן שאף הודיעו ל - YNET שהם מתכוונים לשלם רק על ביקור באתר מ - IP בארץ. זה בטח גם בלון ניסוי, אם זה ילך טוב, יתכן וינסו לגבות תשלום גם מקוראים בארץ. בכל מקרה, אם ל - YNET היו תכנים ייחודיים, שאין ב - וואללה, הארץ, מעריב ועוד מספר אתרים, אז היתה לזה הצדקה. במקרה הזה, רוב הסיכויים שפשוט לא יבקרו אצלם.

Yaniv-DC

New member
אני חושש שזה בלון ניסוי.

לגבי מפרסמים - כפי שבעיתון הכתוב יש פרסומות יחודיות לחו"ל, אני מניח שיש דרך לעשות את זה גם באינטרנט, מפרסמים מחו"ל. היתרון הגדול שלהם הוא המבזקים היחסית ברורים ומהירים, אבל העמוד הראשון גם כך נשאר פתוח. לגבי השאר - התכנים אותם תכנים. בגלל שאני חושב שזה בלון ניסוי, אני מקווה שכולנו נעזור לניסוי הזה להכשל. הישראלי ידוע כאחד שאומר שלא ישלם על שום דבר, אבל בסוף משלם. ראו מה קרה עם ערוץ הספורט בתשלום - אחרי סערה ציבורית וקריאה לחרם ומאות תגובות ב-Yנט מגולשים שאומרים שהם - בחיים לא ישלמו, הערוץ תוך שניות הפך לרווחי עם עשרות אלפי מנויים. זה נתון מאוד מעודד מבחינת Yנט ואחרים - יצעקו קצת, ירקעו עם הרגליים, אבל ישלמו. אני מקווה שלפחות אלו שבחו"ל למדו קצת מהעולם איך עושים חרם צרכני.

הצעדן

New member
כן. מבחינתם זה סיכון מחושב

כי במקרה הכי גרוע הם יאבדו רק את הגולשים מחו"ל שזה כנראה נפח יחסית קטן. אם זה יצליח הם יחייבו את כולם בתשלום. אבל, מי צריך עיתון כמו ידיעות כיש עיתון אמיתי (הארץ) ברשת ?

למעלה