שני שקים שליה אחת

• פותח הנושא rain7
  • פורסם בתאריך

rain7

New member
שני שקים שליה אחת

בוקר טוב
אתמול הייתי במוקד (שבוע 11) ונאמר לי על ידי הרופאה שעוד מוקדם להגיד אבל כרגע היא רואה שיליה אחת. מתי ראו את השליה אצלכן? חשבתי שכבר ידעו לבטח בשלב זה. האם שיליה משותפת אומרת בהכרח תאומים זהים? הבנתי שזה מעקב הרבה יותר צמוד...

בנוסף קיבלתי הפניה למרפאת הריון בסיכון ומתלבטת בין איכילוב תל השומר והמרפאה של מכבי בהדר יוסף. יש לכן פניני חכמה?;)

duvdevanim2

New member
גם אני

היי, אני באותו מצב. שבוע 16 והם אכן תאומים זהים. הסטטוס הזה מצריך מעקב צמוד יותר החל משבוע 16 לפי מה שהרופא אמר לי. שיהיה בהצלחה ושיעבור בקלות!

sharonmsr

New member
גשי לתל השומר

הסיכון בתאומים זהים עם שליה אחת הוא התפתחות של תסמונת העברת דם בין עוברים TTTS
יש בתל השומר מחלקה שמתמחה בהריונות כאלה וחשוב להיות במעקב צמוד כבר מעכשיו. בהצלחה.

rain7

New member
יכול להיות שיזהו שליה נוספת בהמשך?

הרופאה במוקד אמרה ששבוע 11 זה מוקדם לראות את השליה.....

sharonmsr

New member
לא יודעת לענות

אני מאחלת לכן הריונות תקינים ולסיים בידיים מלאות!
מאני איבדתי הריון של תאומות זהות עם שיליה אחת בגלל רשלנות במעקב הריון ולכן ממליצה לעשות מעקב אצל מי שמבין - בתל השומר או בהר הצופים בירושלים. אני לא רוצה להלחיץ ותמיד יש סיכוי שבכל יהיה בסדר, רק מנסה למנוע סבל וכאב מאמהות אחרות.
אם תרצו הסבר מפורט או לשאול שאלות אשמח לענות..
שיהיו בשורות טובות!

rain7

New member
קבעתי תור לתל השומר

היה קצת טרטור כי אין לי אינטרנט ופקס כרגע, אבל בסוף הצלחתי! התקשרתי ישירות למרפאה ולא לזימון תורים והמזכירה שם היתה יעילה במיוחד וקבעה לי כבר לשבוע הקרוב.

אני תוהה אם הרופאה במוקד לא רצתה להלחיץ אותי ולכן אמרה שמוקדם להגיד אבל כרגע רואה רק שיליה אחת... אמרו לי ששבוע 11 זה דווקא זמן מצוין לראות כמה שיליות יש.

נראה לי סיכוי קלוש שיש לי תאומים זהים אחרי הזרעה עם שלושה זקיקים. אין תאומים במשפחה, מה הסיכוי לזהים?! זה באמת יהיה חתיכת נס...

sharonmsr

New member
מצויין שקבעת

גם אם יש לך תאומים לא זהים המחלקה בתל השומר מקצועית ומומלצת.
מחכה לעדכונים :)
שיהיו בשורות טובות

rain7

New member
לא אישרו לי את הטופס 17

השאירו לי הודעה "בנוגע לטופס 17 ניתן לפנות למרפאות מכבי בקהילה דרך מכבי ללא הפסקה"
למישהי יש נסיון איתם?

sharonmsr

New member
גם לא לא אישרו ( מאוחדת )

והיום אני תובעת אותם על רשלנות רפואית. תתעקשי.

rain7

New member
הגשתי שוב עכשיו

הרופא שקיבל אותי בתל השומר מקבל גם במרכז של מכבי והוא בעצמו אמר שהתורים אליו הם לעוד חודש.
בכל אופן יש שתי שיליות קדמית ואחורית והיתה חוויה ממש נעימה ויסודית בתל השומר.

למעלה