קליפרס - יוטה
מה אני יגיד לכם, שוק טוטאלי. כמעט קיבלנו את שני האפסטים הגדולים של השנים האחרונות בערב אחד.
בהפרש 20 כשקלארקסון עוד להט, הרגשתי שהסדר הושב על כנו. ליוטה יש יותר כלים התקפיים מהכדרור, בטח עכשיו עם קונלי בליינאפ, פער האיכות התבטא בתוצאה. למה שקרה אחר כך כבר אין הסבר.
לא עושה victory lap, פשוט נזכרתי בניצחון הביתי של הקליפרס על יוטה במהלך העונה הרגילה, אז דיברתי על הגנת החילופים עם מוריס ב-5 כמפתח. חוסר היכולת של גובר לתפוס כדור בצבע על מיסמאצ', ולו רק בשביל לכווץ את ההגנה ולהעביר אותו הלאה למעשה הכריעה את ההתמודדות. לאורך הסדרה הוא פגש בחילוף את רג'י ג'קסון, רונדו, קנארד, טרנס מאן, לא שינה את התמונה. אתה הר אדם, תמצא דרך לעשות עם זה משהו... מהבחינה הזאת האשמה נופלת על ממפיס, אשכרה סירבו לתת ליוטה הזדמנות לתרגל את החילוף האוטומטי בפיקאנדרול. אמרו אולי נפסיד, אבל לפחות נחבל במאמצים שלהם על הדרך. יוטה חידדו את הנעת הכדור לרמה אמנותית, רק שלא הצליחו למצוא משהו מטווח 2 ללכת אליו בעת הצורך, לכן התלות שלהם ב-3 ball עלתה ביוקר. כאן אפשר לחזור לגיים 5 (בבית), בו הם לקחו 26 זריקות בלבד מתוך קשת השלוש.
הגיימפלן של סניידר, להציב את גובר על קלעי השלשות הכי חלש מבחינת אחוזים (עונתיים?) at any given point התנגשה במציאות. הוא ניסה סוג של הגנת אחוזים מול הפיקאנדרול של דנבר בפלייאוף שעבר, אם אני לא טועה, לאחר גיים 6 הוא נשאל אם הוא חושב לשנות מעט את האסטרטגיה, נוכח העובדה שהיא פחות עובדת כרגע. הוא הגיב במעין חצי חיוך שהוא סומך על הסטטיסטיקה. אני חושב שהוא לא מעריך נכון את היכולת של הסטט להתעקם במשחק נתון, בוודאי לאחר גל של מומנטום. כאילו, באיזשהו שלב צריך להפסיק להשאיר את האיש הכי חם על המגרש חופשי לגמרי לזריקה הכי כדאית בכדורסל המודרני (שלשה מהפינה). ממש אפשר להרגיש איך מאן שואב אנרגיה מהיציע מאחוריו בפינה התורנית כאילו הוא עולה ל-spirit bomb.
דיברנו על מאן לפני הבאבל, שחקן שכיף לעקוב אחר ההתקדמות שלו. השוותי אותו אז לגרסה משופרת של ג'סטיס ווינסלו, כנראה שהמעטתי בערכו. מה שאנדרייטד לגביו זה הפיזיות, אפשר לראות כמה הוא חזק בכניסות לסל ובסגירה לריבאונד.
היכולת של טיי לו להחדיר אמונה באנשים (כמו שניר ציין) היא על גבול ההזויה. לוקה אשכרה הוציא צו הרחקה לבברלי, קואץ' לו ניגש אליו ואמר לו שהוא צריך להתרחק 250 מטר לפחות מהאולם על מנת שלקליפרס יהיה סיכוי לקאמבק, והוא בכל זאת קלע 3 שלשות מכריעות! אם הייתם שואלים אותי, לאחר הסדרה מול דאלאס הייתי חושב שבברלי יותר קרוב לעוף מהליגה מאשר להמשיך לתרום בפלייאוף הזה.
השיפור של בוגדן כ-ball handler נפגע במהלך הפלייאוף. המספרים שלו מצוינים אמנם, פשוט האימפקט ירד, הרגיש פחות reliable לטעמי. ביחד עם העובדה שסיינדר הלך אול-אין על גובר, וניאנג די נעלם, העומק הצטמצם לכדי 7 שחקנים. מילה טובה לרויס אוניל שהשכיל לתקוף את האופנסיב ריבאונד פעם אחר פעם במחצית השנייה. גובר היה שם במחצית הראשונה אבל הניסיונות שלו נבלעו בגל מומנטום וכנראה כמה עבירות שלא נשרקו, כשברקע רעש מחריש אוזניים.
אני ממש מקווה שקוואי בסדר, הקליפרס הרוויחו עוד הזדמנות. אני ממש רוצה לראות אותם מתמודדים על התואר בעונה הבאה, עם שיפור שלמאן ואחרים. גם לגמרי שכחנו שאיבקה בחוץ...