שני ילדים יפים

P u s s i c a t

New member
שני ילדים יפים

נכנסים למספרה עם אמא שלהם. בחורה צעירה. מטופחת. נראית "רגילה" חברה שלי קוראת לה בשם משפחתה וזה נשמע לי מוכר... אבל לא מצליחה לקשר משום מה. הגדול מסתפר ואנחנו יושבות ומקשקשות לנו. כשהשני מתיישב הגדול מתיישב לידי והיא שואלת אותי - "נו, איך האימונים? את עוד רוכבת?" האוזן של הגדול נעמדת כמו תורן, כולו נדרך והפנים קפואות. כשהוא הולך לראות איך מספרים את אחיו - בחולצה של רונלדו - היא מספרת לי שלפני כחודש אבא שלו נהרג. תאונת דרכים כשרכב... אני נזכרת בסיפור ומבינה מאיפה השם היה מוכר לי... הפעם האחרונה שרכבתי היתה ביום התאונה. לא בטוחה שזה קשור - אבל יצא ככה. בחור שלמד איתי בכיתה היה הפרמדיק שהגיע למקום. שני ילדים יפים ואמא שלהם. בחורה צעירה. מטופחת. שנראית "רגילה". משפחה שהיתה אמורה להיות "נורמלית" וכבר לא. בגלל נהג אחד שנרדם על ההגה. מסתכלת עליהם. על הילדים. שני ילדים יפים שיגדלו בלי אבא. משפחה שכבר לא תהיה אותו הדבר. ועוברת לי מחשבה בראש... זה שווה?....

ItsikH

Member
אין תג מחיר פשוט להזהר, ועוד יותר. זה הכל. אחרי כל זה - או להפסיק לרכב או לקבל את הסיכון כחלק מהחיים. מה, תושבי שדרות (ועכשיו גם אשקלון) צריכים להפסיק לחיות?

ORNPE

New member
גמרת לי את היום

אני צופה כמעט כל יום בערוץ 1 בטור השעה הכי טובה , הפרשן המלומד דוקטור שכחתי, ולא אומר מילה על הסיכונים בארץ שרוכבים לוקחים על עצמם ומה מצבנו מול העולם ומה עם תוכניות לשיפור בטיחות הרוכב הבנאדם מנותק מהמציאות וגם אנחנו.

P u s s i c a t

New member
אני לגמרי לא מנותקת

וחושבת כל הזמן על מה שעלול לקרות לי אבל כרווקה מן הסתם המחשבות די מסתיימות שם. במה יקרה לי. במה יהיה אם אני אמות. במה אני אפסיד. במה אני לא אספיק. אתמול כשראיתיאת הילדים שלי - פתאום זה הדגיש לי את המחשבה של מה שנשאר אחרי - מה שלרוב לא ממש מעסיק אנשים רווקים שעדיין אין להם אחריות למשפחה פתאום חשבתי על הכאב שעלול להגרם להורים, לחברים, לאחיינים... ואני בטוחה שאני לא אפסיק לרכוב. בטח לא בגלל זה. בטח לא עכשיו אבל די בטוחה שכשכן תהיה לי משפחה "משלי" כלומר משפחה "תלויה" הכביש ישאר חלום או פריבילגיה לתחרויות וראש ציפור במקרה הטוב...
העיניים של הילד הזה לא יוצאות לי מהראש

P u s s i c a t

New member
בדיוק מה שאתה חושב שהיה אומר

אני מניחה ברגע שראיתי אותם - חשבתי לרגע על הילדים שלי שיהיו לי - אם וכאשר על המבט על הפנים שלהם אם אמא שלהם לא תחזור יותר כי נהג נרדם על ההגה... כן. כאב לי לראות את הכאב של הילד, אבל זה בהחלט יכול להיות שהגיע ממקום של הזדהות יתר עתידית... ועובדה שגרם לי לחשוב על מה יקרה בעתיד כשאני אהיה אמא.... אני לא שופטת אף אחד פה שמחליט להמשיך לרכוב. אבל אני גם לא מקנאה באף אחד שיוצא בשבת בבוקר ונותן נשיקה לילדים שלו בלי לדעת אם זו לא תהיה הנשיקה האחרונה שלו... לי זה קרע אתמול את הלב. מצד שני לוותר על אהבת חייך אומר באיזשהו מקום להפסיק לחיות ואז אילו חיים אלו?... לא אמרתי שהבחירה קלה... הלוואי וזה היה פשוט. הלוואי וזה היה שחור ולבן. רק אמרתי ששוב עלתה בי השאלה. הלוואי שהיתה לי תשובה

aabramovich

New member
אז מנסיון הקן הקטן שלי-

אישית? אני הכי אוהב לרכוב לבד. מקסימום חבר או שניים. אבל אני יודע שא' יותר שקטה בפלוטון גדול, והכי שקטה כשיש רכב ליווי. שקטה זה מונח יחסי. "יש ילדים שמחכים" זה משהו שמלווה אותי כל רכיבה. גם בשטח. זה מונע ממני לעשות שטויות. בעצם, זה מלווה גם בעת הנהיגה בכביש. מצד אחד אתה רוצה לנהוג מהר יותר, להגיע ולהספיק לראות אותם לפני שהם נרדמים, מצד שני אתה מוריד את הרגל מהגז. עדיף לראות אותם מחר מאשר בכלל לא. אותו דבר עם אופניים. במיוחד בשבילי, שאני אוהב לרדת מהר. זה יפתיע אולי מישהו, אבל אני אשכרא מרסן את עצמי. וכשאני רוכב, אני חושב על הילדים. זה עוזר לי בעליות. זה נותן לי כח. ממש, איבן באסו קטן אני. אבל זה גם שומר אותי בצד הנכון של הקו הצהוב. זה פותח לי את האוזניים. אם אני אמות, אני לא ארגיש כלום, כנראה. אני לא אדע שאני מת. אבל בבית אף אחד לא יצעק "אבא הגייייייייייעעעעעעעעעעעעע" הנה עוד סיבה לעבור לוילס.
עזריאל

P u s s i c a t

New member
../images/Emo45.gif

גמני לעשות מצדנו מה שאפשר ולקוות לטוב. ואני בטוחה שהצעקה הזו שווה הכל.

ORNPE

New member
לא הבנתי את אברמוביץ

את יכלה להסביר לי מה הוא ניסה לומר. מה לנו אסור במדינה להנות מספורט .

aabramovich

New member
אולי המקור ינסה להסביר?

חובה להנות מספורט.כל מה שניסיתי לומר הוא שמאז שיש ילדים... יש פרספקטיבה אחרת.יש פשרות.אחד היתרונות של המעבר הצפוי שלי היא בדיוק הסובלנות, הביטחון היחסי והתחושה שמותר לי להיות על הכביש. למה אני מתכוון? הנה צילום מ GOOGLE EARTH של הכבישים סביב מקום העבודה שלי... שימו לב לפסים הכתומים. וזה רק מסביב לבניין שלי

orotem

New member
לא רוצה לבאס אותך

אבל לפני כמה חודשים נהרגו בווילס שלושה רוכבים כשרכבו בפלוטון. נכון שבתוך העיר יש לפעמים שבילי אופניים, אבל מחוץ לעיר אין אפילו שוליים קטנטנים, מה שאומר שאתה רוכב עם המכוניות. יותר קרוב מזה אין. ואתמול נהרג עוד רוכב כאן ממש לידי (מזרח אנגליה), לאחר שלפני כמה חודשים נהרג כאן בכביש הראשי לעיר שלי אחד הרוכבים הטובים באנגליה, אלוף בריטניה בנגד-שעון (חובבים). המצב כאן לא יותר טוב. מצטער.

sevenduo

New member
לא מדויק

נכון שה minor road בברוטניה נטולי שוליים וחלקם מסוכנים בגלל שילוב של מזג אויר וראות גרועה אך הנהגים מורגלים בכבישים צרים אילו וככלל הרבה יותר אדיבים מאשר בארץ. יותר מכך, ישנם מסלולים רבים שהם traffic free בחסות ארגון ה sustrans לשבילי אופניים באנגליה. מאות מיילים של מסלולים כאילו נוספים כל שנה. ראה לדוגמה את המסלולים באיזור cardiff בירוק ואילו העתידיים (באפור). בסך הכל רכיבה על אופניים (במיוחד בעיר) היא חלק מהנוף באנגליה. ברחובות היכן שאני גר הסיכוי לראות רוכב אופנים באמצע השבוע בעיר הוא אפסי והתיחסות הנהגים בהתאם.

chess777

New member
אכן נורא ואיום!!! גם הפנים

של הבן של גולן שלמון [זכרו לברכה] לא יוצאים לי מהראש מאז רכיבת הזיכרון שנתקיימה בתום השבעה להריגתו בכביש הסרגל!

@David

New member
אני לא יודע איך לומר לך את זה מבלי

להשמע מתנשא, אבל עד שלא תיהיה לך משפחה "משלך" לא תוכלי באמת לקבל החלטה טובה. טובה לך ולמשפחתך. יתכן (וזה מצב היפותטי לחלוטין כמובן) שדווקא לאחר שתיהיה לך משפחה משלך, כמה שנים טובות, תרגישי שבלי ה"אויר" הזה שמגיע מהרכיבה, את במחנק מסוים ודווקא הרכיבות מועילות מאוד לא רק לך אלא גם למשפחתך. להציב כטרייד אוף את מותך הפוטנציאלי בכביש מול ההנאה שלך ובעקיפין הטוב שזה עושה למשפחתך זה לא ממש הוגן, בראש ובראשונה לעצמך. ד"א - הקלישאה המקובלת אומרת שאמא טובה היא אמא שטוב לה. אם תצליחי להמיר את הטוב וההנאה שאת מפיקה מאופניים, לעיסוק בדוקים לדוגמא, אני אומר שאפו. אבל אם תישאר מועקה עקב הויתור....(הבנת את הפואנטה)

P u s s i c a t

New member
צודק ועדיין

אם לאאזהר - גם לא תהיה לי... וכשתהיה לי אצטרך להזהר שבעתיים.... אז לא לוותר לגמרי. אבללא להתעקש לרכוב במקומות שברור שמסוכנים. ולוותר על האתגר לסגור למעלה מ-80 קמ"ש בירידה. כאלה מן. לרכוב עם רכב ליווי. כמובן שבסופו של דבר הכל יכול לקרות גם כשאתה הכי נזהר. גם בנהיגה. גם בבנק אם יש שוד... גם אם אתה גר בדרום או בצפון... גם מחיידק בטיול וכד'. אבל להזהר במה שאתה כן יכול להזהר. כי אולי לך הסיכון שווה. אבל יש אנשים שנשארים אחרי. והעיניים שלהם אומרות הכל... וצודק. לא רק לגבי אמא. אדם טוב הוא אדם שטוב לו. האנשים הרעים הם לרוב האנשים הממורמרים...

למעלה