שני חשבונות בנק

dadi1

New member
שני חשבונות בנק

שלום רב לי ולאשתי יש שני חשבונות בנק בשני בנקים שונים.לשנינו יש יפוי כוח לפעול אחד בחשבון של השני. לחשבון שלי נכנסת המשכורת שלי- ומאחר והיא לא עובדת- אני כל פעם מעביר לחשבון שלה כסף כדי לכסות את המינוס.רציתי לדעת מה היתרונות בפיצול החשבונות שלנו- אם יש כזה בכלל, והאם עדיף לנו יותר לאחד את החשבונות שלנו לבנק אחד או להשאיר את המצב כמו שהוא? מה המומחים אומרים? תודה רבה.

שיר ורד

New member
יתרונות

1. אם יש שביתה בבנק אחד, עדיין אפש רלבצע חלק מהפעולות בבנק השני. 2. במקרה שאתם נותנים צקים ללא כסוי וחשבון אחד הופך מוגבל , זה לא חל אוטומטית על השני, אך אם תמשיכו לתת צקים ללא כסוי גם החשבון השני (וכל חשבון אחר שבו יש לכם זכות חתימה) יהפך למוגבל. 3. תחרות - כשאתם מפקידים כספים לחסכון או לוקחים הלואה קטנה, תבדקו איזה מהבנקים נותן לכם ריבית טובה יותר (או לקוח מכם ריבית נמוכה יותר) ושם תבצעו את הפעולה. אם מדובר בסכומים גדולים, שווה לבדקו גם בבנקים בהם אין לכם חשבון.

nirdagan

New member
עדיף חשבון אחד משותף

לא רק שזה חוסך את כל ההעברות והעמלות והטרחה, זה גם עוזר להבין את מצבכם בכל רגע נתון.

dadi1

New member
הבעיה היא

שיש לנו בשני הבנקים כסף שמושקע בבורסה. בבנק הפועלים- יש כסף בחשבון בו יש ייפוי כוח לחברת ברוקרים שמנהלת את הכסף ואילו בבנק לאומי יש לנו סכום קטן יותר- בו קנינו עצמאית קצת מניות ועוד פיא ועוד כמה דברים שאין לי ממש מושג בהם. העניין הוא שחלק מהכסף הושקע במניית טבע- ואנחנו מופסדים עליהם בערך 15 אחוז ובתקופה האחרונה היא דווקא בעלייה וגם שאר הדברים שקנינו כמו אנליסט ופיא בנתיים כבר נתנו לנו 12 או 9 אחוז ולכן אנחנו לא ממש יודעים מה לעשות וסתם ממזמזים את הזמן. נשמח להחכים בעזרתכם המומחים. תודה ושב"ש דדי

למעלה