שני דיסקים חדשים

שני דיסקים חדשים

עם חוברת.ניגונים מחצרות שונות עם הסברים.קיבלתי במתנה.נמצא עדין באוטו.בהמשך אני אבדוק במה מדובר ואחזור עם התרשמות ראשונית:)

הניגון החסידי בפי החסידים

זה שם האלבומים.בהוצאת האוניברסיטה העברית בירושלים-המרכז לחקר המוסיקה היהודית. איסוף ודברי הסבר:יעקב מזור. מישהו שמע על האלבום הזה

הנה זה

בסוף העמוד.עם סקירה קצרה. יש חדש.בכל אופן בשבילי.כמה ניגונים של חצר רוז'ין שלא הכרתי.ניגון קרלינאי כנ"ל.כמה מרשים ובדחנות מחתונות ירושלמיות בעיקר.עדיין באמצע האזנה

krefael

New member
למעשה הדיסקים אינם חדשים כ"כ

הדיסקים האלו הם חלק מסירה מענייינת בהוצאת האונ' העיברית שבה יצאו לאור ע"ג דיסקים יצירות רבות שהיו מונחות עד היום בארכיון המוסיקה של בית הספרים הלאומי. במסגרת זו יצאו בין היתר דיסק של המוזיקה היהודית-איטלקית (הקלטותיו של לאו לוי), מוסיקה לבית הכנסת מתקופת הברוק ועוד. כמו כן נדמה לי שיצא דיסק על כליזמרים שבו ישנן הקלטות של הופעות כליזמר (הרבה של ר' מוסא). הדיסקים מלווים בחוברות של הסברים בעברית ובאנגלית. הדיסק של ניגוני החסידים הוא מוצלח ביותר! הקישור המצורף כאן הוא דוגמא להקלטה שנמצאת בארכיון המוסיקה הלאומי ומושמעת באתר פיוט (באתר יש עוד הקלטות רבות כאלו)

שלום ר' krefael ../images/Emo45.gif

הדיסק אכן מוצלח. לא מת על עבודות התחקיר שהתבצעו בכל ניגון.כללית העסק די מעניין.
על ההודעה והקישורים המרתקים

asaf2000

New member
אני שמעתי

זאת אומרת לא שמעתי ממש על הדיסק רק ראיתי אותו למכירה באחד האתרים והוא מאוד מסקרן אותי.

למעלה