שני דברים

Hurakano

New member
שני דברים

ראיתי את הכתבה הזאת, והייתי שמח אם מישהו היה מסביר שורה תחתונה איך זה יבוא לידי ביטוי... כי לא כל כך הבנתי את זה מהכתבה והם מדברים שם על שירות צבאי חובה, כאילו שעכשיו הוא רשות... אז לא כל כך הבנתי דבר שני, סתם אם אני כבר פה, מישהו מוכן להסביר לי מהם גבולות 67' שמדברים עליהם כל כך הרבה ? או להראות איזה מפה משהו ?

השירות הצבאי שהם מדברים עליו

אמור לחול על כולם,כולל מי שאינו משרת בצה"ל-ערבים וחרדים. גבולות 67 שנקראים גם הקו הירוק, הם למעשה קוי שביתת הנשק שנקבעו בסיומה של מלחמת העצמאות והיו בתוקף עד פרוץ מלחמת ששת הימים ב67-כאשר מצרים סוריה וירדן פתחו עלינו במלחמה.

ההסבר

הצעת החוק היא יזמה של התנועה לאיכות השלטון. ההצעה מחייבת את האזרח לשאת בנטל השירות הצבאי או האזרחי בהתאם לשיקולי הצבא שהוא יהיה הגוף היחידי המוסמך לת פטור משירות צבאי על פי שיקולים הכלולים בהצעה. ומה שחוב הוא כי פטור משירות צבאי יחייב שירותאזרחי מקביל בתקופת השירות הצבאי.

שקדי

New member
אם מישהו חושב.........

שהחרדים יתנתקו מורידינו וילכו למות באוהל צבאי במקום באהלה של תורה או יתנו שרות אזרחי לחילופין הוא האבא של התמימים. אבל ניסיון מענין אני חייב לציין

אילבן

New member
גם הקיבוצניקים כבר לא כל כך משרתים

בצבא,אדרבא הם מצטרפים בהמוניהם למבקשי נפשנו.

Hurakano

New member
אז רגע...

ז"א שבתקופת השירות הצבאי שלי, 3 השנים של השירות הסדיר, אני אחוייב גם בשירות אזרחי ??

למעלה