שני דברים

שני דברים

א. האם מותר לומר כינוי של הקב``ה בשפה זרה? (ע``ע OMG). ב. כולנו מכירים את המעשה עם האמורא שדיבר בזלזול מה על מנשה על כך שחטא בעבודה זרה, ואז הוא הגיע אליו בחלום ואמר לו אתה מדבר עלי בזלזול אז בוא אשאל אותך שאלה פשוטה ונראה אם תדע. ושאלו מהיכן בוצעים את הפת? ונשתתק האמורא כי נשכח ממנו. וכמובן שמאז כולם כבר יודעים שצריך לבצוע את הפת מהחלק המשובח שבפת. ועכשיו: כולנו, כבני אדם, אוכלים מדי פעם לחם פרוס, ובד``כ לא בוצעים את הפת מהחלק הפנימי והרך שלכאורה הוא החלק המשובח שבפת. והשאלה: האם לדעתכם זה באמת החלק המשובח שבפת, ואם כן, האם באמת צריכים ע``פ ההלכה לבצוע את הלחם מחלקו הפנימי?? לתגובותיכם המחכימות והמנומקות אשמח.

לא לא לאאא . . .

אתה מעוות פה בלי כוונה את ההלכה האמיתית... לא בוצעים מהחלק המשובח שזה איך שאתה קורא לזה `החלק הרך`, ממש לא! בוצעים מהחלק שהכי חום בחלה, בפיתה, בלחם וכו`, יענו החלק שקיבל את המכת חום ראשון, כי תדע סוד קטן... ביהדות יש עניין של בכור, הכוונה כל דבר שהוא ראשון הוא נקרא בכור, וכל דבר שהוא בכור הוא קדוש ולכן מפני שהחלק הכי חום שבחלה הוא החלק שנתחמם ראשון לכן הוא החלק החשוב שבחלה ולכן בוצעים ממנו קודם כי הוא בגדר קדוש, בכור. דבר שני, לגבי שאלתך אם מותר לומר אלוהים בשפות זרות... מותר לומר בעברית צחה א ל ו ה י ם ולא אלוקים ולא כמו שרוב רובם של האנשים לא יודעים ואומרים שאסור לומר אלוהים אלא צריך לומר אלוקים וזה לא נכון כי כן מותר לומר (שילמדו קצת יותר אז הם ידעו) אז בשפות זרות לא יהיה מותר???

אז ככה:

אני נורא חולקת עליך בעניין אמרית שם ה'.אסור לומר אלוקים עם האות ה'.אלא מותר לומר אלוהים כשאתה מתכוון לאלוהים אחרים.

נו בטח שאת חולקת עלי. . .

כי ככה את רגילה ויודעת שצריך לומר אלוקים מאז מה שלימדה אותך הגננת ציפורה, אך אני מבטיח לך שאם את ועוד רבים כמותך ילמדו (ילמדו, פירושו שאני לא ממציא מליבי את מה שאני אומר אלא זה כתוב) קצת יותר אז תווכחו לדעת ש-מ-ו-ת-ר לומר אלוהים ולא אלוקים.

אז זה העניין....

שלא ממזמן היה לי מבחן על זה במחשבת..אני לא אומרת את זה בגלל שאני ככה חונכתי.

יפה,

גם אני חונכתי ככה עד שלמדתי אחרת ואז... נו אז מה אם חונכתי שצריך לומר אלוקים אבל תכלס המציאות לימדה אותי אחרת?! אז אצלי אין את השטות הזאת של ``ככה חונכתי``, ``ככה אני רגיל``, אצלי אני משתדל שיהיה תמיד הלכה אם מותר אז מותר ואם אסור אז אסור! ואין אבל ככה חונכתי.

אתה לא הבנת אותי טוב בכלל.

אני אמרתי שאני לא אומרת את התגובה שכתבתי הראשונה (ולא את המליה אלוקים) בגלל מה שחונכתי אלא בגלל שלמדתי את זה לעומק במחשבת והיה לי מבחן על זה......עכשיו יותר ברור?

אהה או.קי. . .

אז סליחה על האי הבנה. אז בואי אני אומר לך ככה בתמציתיות... לפי האשכנזים אסור לומר אלוהים אלא צריך לומר כדברייך... אלוקים אך לפי הספרדים (עזבי את זה שהמון מהספרדים לא יודעים את זה) מותר לגמרי לומר אלוהים. כך שלגבי המבחן... מן הסתם תמיד בוחנים על הלכות בנוסח אשכנז.

בחור3יק

New member
שתי תשובות

א. הר"מ פיינשטיין אומר שעדיף להימנע ולכן החרדים בארה"ב אומרים גאש ולא גאד. ב. זה לא שייך בימינו שכל הפת אפויה היטב בלי הבדלים משמעותיים.

toxic2004

New member
לא רק החרדים

גם דרייק מ``דרייק וג`וש`` /tapuzforum/images/emo3.gif

למעלה