שני דברים מעציבים שראיתי בפורומים

טל קר

New member
שני דברים מעציבים שראיתי בפורומים

אחרים. הראשון נכתב בפורום נוער מר"צ. תגידו לי מה מוזר כאן. נושא ההודעה היא למה לא מאיישים את הממשלה ואת השרים באנשים מקצועיים. והנה הרשימה שלו. "מצדי שפרופסור לכלכלה יהיה שר האוצר, ד"ר לרפואה כירורגית יהיה שר הבריאות, אתלט ותיק וחכם יהיה שר הספורט ועובדת סוציאלת תהיה שרת העבודה והרווחה. " אין כאן לא זדון, ולא כוונה תחילה, רק שיקוף של מסרים ששוטפים לנו את המוח נון סטופ נון סטופ בלי שנרגיש בכולם. והנה עוד הודעה, מפורום ישראלים בחו"ל. (והתשובה שלי לשאלה הרטורית שבסוף, היא "לא!") "כשאת אומרת ´לא´, למה את מתכוונת? למה את מתכוונת כשאת אומרת ´לא´? האם ה ´לא´ הוא ´לא´ ובאמת אולי הוא רק אולי, אך לא עוד או שה ´לא´ הוא רק עוד לא אולי הוא או, אולי הוא בוא כי את אומרת ´לא´ כל כך בחן שהוא נשמע לי עוד יותר זמין מכן כשאת אומרת ´לא´ אני כבר לא יודע מבולבל ומשתגע כשאת אומרת ´לא´ כי אם אומר: היא לא רוצה זאת ממש אולי מחר תכריזי: הוא חלש זה גבר זה? זה סתם קטין שומע ´לא´ ומאמין ואם אלך אולי תאמרי: חבל אם אשאר אולי תגידי: מנוול כשהיא אומרת ´לא´ למה היא מתכוונת? למה היא מתכוונת כשהיא אומרת ´לא´ ? האם זה ´לא´ כזה מוחלט? או שה ´לא´ הוא רק זמני בלבד אולי הוא טוב אך לא עכשיו אולי זה בעצם נו אך אם היו אומרים רק לא כן אז..מה בכלל היה נשאר פה מעניין כשאת אומרת ´לא´ למה את מתכוונת? למה את מתכוונת כשאת אומרת ´לא´ ? כי אם אינך רוצה בכלל הגידי הסתלק כבר וחסל הגידי די או עוף מפה רק אל-נא תגידי ´לא´ כי את אומרת ´לא´ כל כך בחן שהוא נשמע לי עוד יותר זמין מכן וואלק שיגעת אותי עם ´לא´ מסכן אז...אולי פשוט תגידי...כןןןןןןןןןןן. מקסים נכון? רציתי לשתף אתכם במשהו שידיד שלי כתב... הוא כל כך כישרוני..שהייתי חייבת."

ספיר ק

New member
אני חייבת להודות

שאני מחבבת את השיר הזה. לא זוכרת מי כתבה פעם, נדמה לי גיל הראבן, שהיא לא מבינה למה נטפלים לשירים בכלל, ולשיר הזה בפרט. (כן, אני יודעת למה... כי איזה שופט אדיוט ציטט אותו פעם במשפט אונס או משהו...)שמבחינה סטראוטיפית דוקא נשים נחשבות לאלה שמנסות לקרוא בין השורות ולחפש משמעויות נסתרות במה שהחבר שלהן אומר ופה זה דווקא הגבר. מצד שני, אני גם מחבבת את "אהבת פועלי בניין" שהוא הרבה יותר בעייתי מבחינה פמיניסטית. כשאני חושבת על זה השירים בתקופה ההיא ("שירים בתקופה ההיא" זה שירים שאבא שלי מכיר) לא היו ממש פמיניסטיים. כמו שכתבו פה על ספרים קלאסיים, גם על השירים שגדלתי עליהם אני לא יכולה לוותר, עם כל הבעייתיות שבהם.

טל קר

New member
אם לנצל את העובדה ששוביניזם הולך

עם הומופוביות: פעם הייתי באיזה מפגש חד פעמי של הגנה עצמית שנוהל על ידי גבר שעוסק באמנויות הלחימה, והוא אמר לנו בכנות, שהוא אף פעם בעבר לא הבין מה הקטע של נשים עם הטרדה וכאלה, ומה הן עושות מזה כזה ביג דיל, עד שיום אחד שהוא יצא לאנגליה איזה שיכור נטפל אליו ושלח אליו ידים, ותחושת הגועל ששטפה אותו מכך שמישהו שהוא לא רוצה בו נטפל אליו ונוגע בו, הסבירה לו הכל. אז אולי כל הבחורים שחושבים שזה חינני השיר, שידבק אליהם איזה בחור גברתן, וכשהם יגידו לו "לא", הוא ימשיך, תוך כדי פיזום השיר. אגב באחת הכתבות בעלון שדולת הנשים צוטט מישהו שציטט מחקר (אין לי מראה מקום עבורו) על אונ´ שעשתה ניסוי ושלחה שני אנשים מצודדים, גבר ואישה, להציע (בנפרד) יחסי מין לעוברים ושבים ברחוב מן המין הנגדי. 75% מהגברים הסכימו, 100% מהנשים סירבו.

okok4

New member
עד לכאן אני מגיע כדי להתנצל ../images/Emo80.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo9.gif

טל קר

New member
זו ממש לא אשמתך, וברור לי שזה לא

היה בזדון, זה פשוט שיקוף שעלה מתוך התת מודע של כל מה שהחברה שוטפת לנו בו את הראש, של מה מתאים לגברים לעשות ומה מתאים לנשים לעשות. אני מקווה שלפחות קצת מודעות תצא מזה גם בפורום שלך. כי מודעות זה הצעד הראשון (UNFORTUNATELY לא האחרון)

לקרוא ולא להאמין

ומה שהכי עצוב כאן, זה שכמו שאמרת אין כאן כוונת זדון. עם שוביניזם, הומופוביה וכדומה הרבה יותר קל להתמודד מאשר עם הציבור הרחב שפשוט נולד לתוך עולם מעוות שכזה, והוא פשוט לחלוטין לא מודע למצב. לצערי הרוב הגדול מאוד של האנשים תופס כך את המציאות וזה כולל את הנשים לא פחות מאשר את הגברים. אולי תופתעו לשמוע, אבל רוב משמעותי של הציבור שחתם עד כה על העצומה נגד עידוד האלימות כלפי נשים שאנחנו עורכים - גברים. כמחצית מהאנשים שמביעים התנגדות בפורום שלנו למאבק שאנחנו מנהלים כעת - נשים. אז נכון שאנחנו עדיין לא מספיק גדולים כדי להתייחס לזה כאל מדגם מייצג, אבל בכל אופן מדובר בכמות לא כל כך מעטה של אנשים. לקט ציטוטים מדברי נשים בפורום שלנו: - " אין צורך להסחף ולצאת חורמה כנגד כל דבר ש"זז קצת" או "נושם מדי" " - " די...באמת הגזמת כבר עם הפרסומת הזאת! " - " אני מוצאת את הפירסומת של פוקס יפה וסקסית למדי ותו לא " - " בתור אישה לא נעלבתי בכלל מהפרסומת ולא הרגשתי שזה לא הוגן כלפי נשים. זה מדהים עד כמה ישראלים יחפשו להכנס לקטנות על כלום " - " אני אישית חושבת שהפרסומת די מטומטמת אבל זה לא סיבה להיפגע או להעלב. " אמיר.

augustus

New member
הנשים האלה

הן קורבן של חינוך מעוות, כמו שאמרת. אבל לא אומר שאני מסירה מעליהן כל אחריות על דעותיהן - כיום, כדי להיות מודעת חברתית, כדי להיות פמיניסטית, כבר לא צריך להיות נביאה ומהפכנית, מספיק קצת חשיבה אנליטית וטיפל´ה נון - קונפורמיזם. אבל כן, גם הנשים האלה עדיין קורבן. לפני כשבוע פגשתי באיזה אירוע זוג, גבר ואישה. הגבר אמר באיזשהו הקשר שהוא לא מבין למה הפמיניסטיות האלה נלחמות על הזכויות שנשים בעצמן לא מעוניינות בהן (ענק, לא?), ובת זוגתו הביטה בו במבט מעריץ, אחר כך מחתה כף בכזאת התלהבות שחשבתי שנמצאה תרופה לסרטן והיא הראשונה לדעת, וחזרה אחריו: "נכון! בדיוק! הנשים בעצמן לא רוצות!". אני בטוחה שבן זוגה היה נורא מרוצה ממנה. ומאידך, גם הגברים שחתמו על העצומה הם יוצאים מין הכלל

טל קר

New member
הנשים האלו נמצאות בכל מקום, לא

יוצא לי לקרוא מוסף נשים אחד בלי להתעצבן. והנה המעצבנת התורנית, שברור אגב שזה בא אצלה כתוצאה מחינוך. מדובר בחן ליאוני שחקנית תאטרון בת 25 שמשחקת ב4 הצגות מקבילות בהבימה. "אני מאלו שתמיד האמינו שיום אחד יבוא להן איזה נסיך, שרומאו ויוליה קיימים לא רק באגדות. תמיד דמינתי את התפאורה: שקיעה בשמים, שחף שבמקרה עובר, מבט מחשמל. נתתי לבחורים שהייתי איתם את כל מה שהיה לי. ה-כ-ל. עד שהתרוקנתי. אבל תמיד שאפתי רק לכיוון אחד: משפחה ילדים בית. ברור שבמהלך השנים כמה בחורים הצליחו להרודס את החזון הזה, אבל אני עדין מאמינה מאוד באהבה אמיתית וטוטאלית... בכלל נראה לי שהייתי צריכה להיוולד בתקופה אחרת, נגיד בתקופת הרנסאנס עם כל השמלות ומהלמלות. אז אשה היתה אשה. לא היה כל הקטע הזה של הפמיניזם ושריפת החזיות. היה הסטייל הגנטלמני של פתיחת דלתות וכאלה. עד היום אני אוהבת את הגברים שלי גדולים וחסונים, כאלה שאפשר להישען עליהם. לדעתי אישה חכמה יודעת להפסיד בקרב ולנצח במלחמה, כלומר לוותר על הדברים הקטנים כדי לזכות בדברים החשובים באמת. ש: אותו פמיניזם אפשר לך לעשות קריירה ולעמוד לבד על הבמה. פעם זה היה אסור. ת: יכול להיות שהייתי צריכה לשלם מחיר כלשהו אם הייתי חיה אז. זה אולי חלק מאישיותי החצויה, המתחבטת בשאלה איך לעשות קריירה ובמקביל להקים חיי משפחה תקינים. כשאעלה על הנוסחה הזאת, אהיה המאושרת באדם.

סאטיר #3

New member
שתי הערות

הרצון למלמלה וכו´, דימוי של אשה חבוקה בתוך איזו "ניקיון" רך ונעים דווקא מתחבר לדברים שהיא אמרה קודם על יחסיה עם גברים - נתתי הכל! זה חיבור הפוך-סמטרית וכל פסיכולוג מתחיל יסביר שזו השלמה של אותה תמונת-עולם. כאן, לדעתי, אין קשר לפמיניזם אלא יותר לפסיכולוגיה או לניתוח סמבולי של התודעה. מן הצד השני, השחקנית הזו מבטאה איזו עייפות מדימוי שחוק של פמיניסטיות - שורפות חזיות- וכנראה עוד לא למדה שעל מנת להיות פמיניסטית אינך חייבת לוותר על הייחוד הג´נדרי שלך. (פמיניזם מהותני קראה לזה יעל). אני חושב, שהבעייה איננה רק בחינוך, אלא במערכת מורכבת הרבה יותר של ערכים חברתיים ותרבותיים. העובדה שהיא מצהירה על חופש מיני מוחלט, והתוצאות שלו במובנים רבים משקף איזו הצלחה פמיניסטית אך גם כשלון פמיניסטי צורב ואכזר. לגבי מה שנאמר בפורום מר"צ - השפה העברית היא שפה מיננית מובהקת, ולפעמים קשה מאוד בשטף כתיבה להוסיף את ה"סלאש". כבר כתבתי הרבה הערות (ואדיוט אחד טען כאן על פטפטנותן של נשים- הוא לא קרא אותי!)- אני חושב, שבתור אב לילדה בגיל ההתבגרות, פמיניסט בהצהרה, נשוי לאשה חופשית ופמיניסטית - הבת שלי עוד לא ממש משקפת תובנות פמיניסטיות ברורות. הבן שלי כן. אז אני מתנחם בו.

peace and love

New member
למישהי פה יצא כבר לשרוף חזיות ממש?

כי אני למשל פמיניסטית שיצאה מהמגירה ובחיים לא שרפתי חזיות. למעשה, אני נוהגת ללבוש אותן ולכן חבל לי לשרוף אותן. זה הופך אותי לפחות פמיניסטית? אני שואלת ברצינות! אני מעדיפה, אם כבר, לשרוף תחתונים שלא נוח ללבוש אותם ונעלי עקב. אה, כן. וגם את השביס שלי אתם יכולים לשרוף, מצדי. וגם את המלמלות.

טל קר

New member
לא, לא יצא לי, אבל גם הסיפור שהמציא

את המיתוס, שפמיניסטיות שורפות חזיות לא קרה במציאות. כלומר כתבו ששרפו חזיות, אבל לא קרה כך במציאות. זה פשוט נראה יותר טוב ככה בעיתון. ע"ע סיפרה של טלי רוזין.

peace and love

New member
אם ככה, אז... כמה שאלות

איך זה שהביטוי "שורפות חזיות" מוצמד כמעט אוטומטית לכל מופע (בקונטקסט שלילי) של הביטוי "פמיניסטיות" כאילו אלו שתי חתיכות סלוטייפ? למה שריפת חזיות כל כך תורמת להצגה השלילית של פמיניזם, כששריפת לחם למשל, כמוצר יסוד חיוני , אינה כלל מגנה את אלו המבערים את החמץ בפסח? למה שנשים יגידו על עצמן "אני לא פמיניסטית"? האם הן מכירות בכך שמשמעות דבריהן היא שהן מתוך הכרה מלאה מעדיפות אי שוויון המקפח אותן? שהזהב הוא בעצם כלוב זהב?

מה ההגיון בשריפת חזיות?

ניסיתן פעם להיות Cup D ולנסות לרוץ בלי חזיה? אני מסתובבת עם חזיה תמיד גם בבית, כי זה נח לי.

sista

New member
היי, גם אני D

התברר לי שהתפתחתי משהו כשהלכתי לחנות מאוד מאוד נחמדה של חזיות והמוכרות המקסימות (בלי שמץ דביקות, הן היו ממש מקסימות) בישרו לי שמה שחשבתי שזה המידה שלי בעצם פג תוקפו מזה כמה שנים, ועכשיו גם אני עונדת בשמחה "די". זה היה מדהים, כי שנים קניתי חזיות במידה שחשבתי שאני, ובאמת החדשות הרבה יותר נוחות ו"יושבות" עלי יפה. בקיצור, ניתן לשער שמיתוס שריפת החזיות הומצא בידי גברים ככותרת טבלואידית לעיתון של אותו יום בו היתה הפגנה פמיניסטית. מעט נשים יסכימו לשרוף פריט לבוש שכל כך תורם לנוחותן.

טל קר

New member
אז ככה, מוצמד מאז הסיפור ההוא,

שבסוף רק העיתונות כתבה על הקטע של שריפת החזיות שלא קרה באמת, ונראה לי שהשריפת חזיות והקונוטציה השלילית מתקשרת לקונוטציה השלילית של פמיניזם. יחסי הציבור שעושים כנגד הפמיניזם בכל פעם שיש BACKLASH הם אלו שמבססים את השם הרע של הפמיניזם. התוצאה היא בחורים כמו תומר פייזר.

wasaby

New member
אני חושבת שהגינוי לשריפת חזיות

(תאורטית ככל שתהיה) נובע מפחד מפני נשים שמתרחקות מהתפקיד הנשי והמודל הנשי כפי שהוא מוגדר על ידי החברה. החזיה כפריט לבוש שהוא נשי בלבד, ופריט אינטימי מייצגת בהקשר זה את המיניות הנשית המקובלת. החשש הוא שאישה שאיננה מוכנה להשאר בתחומי המטבח תרחק גם ממודל המיניות הנשית.

ניתאי77

New member
עצוב, נכון, אבל אני חושב שאני יכול

להבין את זה. עם כמה שהייתי רוצה לראות בעצמי גבר משוחרר, ועם כמה שהייתי רוצה שהעולם יהיה שיוויוני וכו´ ולפעמים מזעזע אותי לראות עד כמה שהוא לא, אני חושב ששירים כמו כ"שאת אומרת לא למה את מתכוונת" יותר משקפים משהו ממדכאים: בעניין הספציפי של השיר אי אפשר להתעלם מהעובדה שרוב העולם עדיין נוהג בצורה זו או אחרת ע"פ כללי החיזור המסורתיים של "הוא רודף אחריה, והיא משחקת את ה hard to get", וכדי להכליל קצת, אני חושב שאין בן אדם )לפחות לא פגשתי(שמתנהג בצורה שיוויונית לגמרי. אני מודה שיש בי את הצד )שאני מנסה לא לפעול על פיו( של זה שרוצה להיות אסרטיבי ובאיזשהו מקום ה"רומיאו", ואני גם לא מכיר כמעט בחורות )אולי אחת(, שלא נהנות מהחיזורים והמשחקים האלה. שוב, אני לא אומר שהדברים האלה טובים לנו - הייתי רוצה לשנות אותם, אבל אני אומר שהם טבעיים מהבחינה שהם פורטים לנו על רגשות שאנו רוצים וחווים:במקרה של אסרטיביות זה הביטחון של הרגשת שליטה ישירה במצב, ובמקרה של משחק האהבה, זו הרגשת השליטה שבתמרון. לכן קשה לי יותר להזדעזע מאנשים שנאבקים ומתנגדים לפמיניזם-הם בסך הכל שומרים על הבסיס הבטוח שלהם, וקשה לי לבוא בטענות לאדם כזה. אני יכול רק לתת אלטרנטיבה.

Guff

New member
ACK טוב שהזכרת לי

למעשה אפילו אחרי שאני ראיתי במקרה את הפרסומת פעם אחת (אבל בגירסתה המצונזרת) וכשבקבוצת חברות מישהי העלתה את הנושא ושאלה מה חשבנו על הפרסומת הרשתי לעצמי לאמר משהו כמו "נראה לי שאורבך צריך לוותר על הבלונד" (הדרך הקטנה שלי לאמר כן נו מה חדש אישה כאוביקט וכל הפיצ´ים הגבוהים האלה) ואז היא סיפרה לי על הבובה המוטלת... אני לא זוכרת איפה ראיתי את הלינק לעצומה. תוכל לשלוח שוב?

למעלה